Земунски „сошпа“ се дели по мрежама и сви га желе

Poruka
18.460

Zemunski „sošpa“ se deli po mrežama i svi ga žele​

Priča se Autor: Ana Kalaba 07. jul 202510:14
Kopiraj link
1751816910-Beta-jxacevc7oe-750x563.jpg

Glavna ulica u Zemunu blokada Foto:BETAPHOTO/Nikola Todorovic
"Zeleno za slobodu, plavo za Dunav".

GvLOVERXEAAqwNB

Zemun je ovih dana epicentar protesta, a otkad su Zemunci izneli balvane na blokade proglašen je ne gradom, već „državom za sebe“. U tom kontekstu na mreže stiže i zeleno-plavi „Munze sošpa“.

„Zeleno za slobodu, plavo za Dunav“, pojašnjeno je, a u svetlu aktuelnih dešavanja i hrabrosti Zemunaca, u najavi ima mnogo onih koji bi voleli da ga dobiju.

„Kako do pasoša za nas vanzemunce?“; „Gde je konzulat za nas iz južne Srbije da podnesemo zahtev za dobijanje državljanstva? I mogu li sebe da preložim za tu funkciju?“; „Jel može dvojno državljanstvo? Rođena sam u Zemunu a živim u Novom Sadu. Plsssss“; „Limvo Munze, ćuho da amim“; „Tebra, koji su uslovi? Može li 2. koleno?“, „Ima li koji sošpa, za mojNe teBra?!“; „Gde se izdaje? Ja sam rođen u Zemunu!“; „Znači Munze, znači sošpa“ – gomilaju se komentari.

https://nova.rs/magazin/prica-se/zemunski-sospa-se-deli-po-mrezama-i-svi-ga-zele/

Свака част Земунцима, опет су доказали да су највећи Срби. Ово ће само додатно пробудити локал патиотизам и морам да признам да сам љубоморан што нисам Земунац.
Наравно онај дебели усташа дођош, који је комплексаш зато што његово презиме носи више Хрвата, него Срба, може да прети са својим комуњарским удбашима.
У неком рату, тај дебели усташа би могао да завара Хрвате и да га прихвате као свог рођеног, али рецимо моје презиме је типично српско и православно, да не постоји Хрват на овој планети који носи исти презиме. Није њему лако.

Ujo се курчи, али ја пролазим Карађорђевим тргом у Земуну где се налази његова канцеларија са његовом главуџом (увек затворена, нема чланства, Вучић плаћа закуп простора, ту је била некада ДС) и све је ишарано, већ месецима.

Мислио је да ће народ да се заљуби у њега зато што је био у Хагу, а већину његових присталица је Вучић купио за пар кила зејтина, а њему шипак и катанац на странку. Сада га АВ одржава на апаратима.
Сутра када оде овај, опет ће као 2000. покуњено да призна да је власт била корумпирана и да је много грешила.

Back