Ne znam baš kako je sada, ali Zemunska nikad nije bila laka. Ja sam je završila pre nešto više od 10 godina. Znam ljude i koji su je završili i pre 40 godina ali i nekog ko je sad trenutno pohađa i koliko vidim i dalje je jaka. Znam da ljudi dosta dobro prolaze na prijemnom za fax i na samim fakultetima jer daje i dosta znanja. Zemunska je uvek imala jake profesore i morao si dosta da radiš da bi postigao uspeh. Naravno, dosta profesora je otišlo u penziju i ne mogu da govorim kakvi su ovi mlađi koji sada predaju. Deveta je i u moje vreme bila od jačih, ali po mom mišljenju nije jača od Zemunske. Najbolje je da vidite iskustva nekih ljudi u vašem okruženju ( ako su pohađali ili i dalje idu u ove škole) i vidite šta vam više odgovara. Kao neko ko je završio Zemunsku, nju bih preporučila za upis, ali naravno treba dosta stvari izvagati pa odlučiti. Prva, Treća i Peta takođe spadaju u jače, bar su kad sam ja išla u školu, ali mislim da ovih 4, 5 gimnazija drži godinama neki standard i evo koliko vidim to se nije promenilo.