Zemun bolnica

Bodulica

Zainteresovan član
Poruka
251
Otac mi leži na reumatologiji u Zemunu.
Sedmicu dana ne možemo da dodjemo do njega mada je u svjesnom stanju nakon moždanog udara.
Posjete su zabranjene zbog Korone ali ne shvatam zašto ne možemo bar da mu čujemo glas, da zna da smo tu za njega, da nije sam.
Na informacijama nam kažu da je tu i zbog čega a kad pitam da ga pozdrave da čujemo jel mu šta treba onda mi kažu samo: “ pozdrav”!
Srce mi se kida. On možda misli da ne marimo, niti dolazimo, niti zovemo.
Kome da se obratim da dodjem kod njega? Da je u zatvoru imao bi pravo na jedan poziv bar.
Šta ako se desi najgore a on provede zadnje dane misleći da nas nije bilo briga?
Ima neki doktor koji kaže da nazovemo njega ako šta treba ali kad god zovemo niko se ne javlja a informacije daju samo sat vremena radnim danom i to ove da je tu i zbog čega.
Krajnje nehumano, okrutno!!!
Jedino što mi pada na pamet je da razapnem šator ispred bolnice i čekam , da sam na neki način bliže njemu ali se bojim da bi me i odatle otjerali.
Kad je doživio šlog otißao je u ambulantu da ne zove hitnu, da ne smeta. Ovi ga vratili kući i rekli da je dobro a on imao moždani udar.
Čuvajte roditelje ovih doktora koji ne preporuče preglede arterija i govore im da su zdravi ko dren.
Odvedite ih na svoju ruku da urade više testova srca, prohodnosti arterija..
Jadan onaj ko je u njihovoj “milosti”.

Sedmicu dana ne možemo da dodjemo do njega mada je u svjesnom stanju nakon moždanog udara.
Posjete su zabranjene zbog Korone ali ne shvatam zašto ne možemo bar da mu čujemo glas, da zna da smo tu za njega, da nije sam.
Na informacijama nam kažu da je tu i zbog čega a kad pitam da ga pozdrave da čujemo jel mu šta treba onda mi kažu samo: “ pozdrav”!
Kome da se obratim da dodjem kod njega? Da je u zatvoru imao bi pravo na jedan poziv bar.
Šta ako se desi najgore a on provede zadnje dane misleći da nas nije bilo briga?
Ima neki doktor koji kaže da nazovemo njega ako šta treba ali kad god zovemo niko se ne javlja a informacije daju samo sat vremena radnim danom i to ove da je tu i zbog čega.
Jedino što mi pada na pamet je da razapnem šator ispred bolnice i čekam , da sam na neki način bliže njemu ali se bojim da bi me i odatle otjerali.
Kad je doživio šlog otißao je u ambulantu da ne zove hitnu, da ne smeta. Ovi ga vratili kući i rekli da je dobro a on imao moždani udar.
Čuvajte roditelje ovih doktora koji ne preporuče preglede arterija i govore im da su zdravi ko dren.
@Софија

Moraš misliti pozitivno i uzeti u razmišljanje opciju da je ta izolacija i onemogućivanje bilo kakvog kontakta samo za njegovo dobro, njemu sada ne treba nikakvo uzbuđivanje, ni negativno ni pozitivno. Biće to sve ok, cijelim srcem se nadam, porodici treba strpljenja na tone. Posve sam sigurna da on zna da ga volite, da brinete za njega i da se informišete maksimalno što može. Prošla sam slično pa te razumijem. Držim fige da to sve brzo prođe i da svojoj kući dođe! :heart:

Nije jedini tamo,niko nema posjetu tako da zna da nije do vas,nemoj zbog toga loše da se osjecaš.On zna da ne mozete doći.

Možda je u meni pojačano nepovjerenje u zdravstvo nakon ovih iz ambulante i kako su se neodgovorno postavili…
Ipak, pošto je svjestan tu mora biti neki vid komunikacije porodice i pacijenta direktno.
Sad samo brinem šta i zašto kriju.
Nije u komi a i posjete su bile dozvoljivane do korone.

Možda je u meni pojačano nepovjerenje u zdravstvo nakon ovih iz ambulante i kako su se neodgovorno postavili…
Ipak, pošto je svjestan tu mora biti neki vid komunikacije porodice i pacijenta direktno.
Sad samo brinem šta i zašto kriju.
Nije u komi a i posjete su bile dozvoljivane do korone.
Pitajte može li da ima telefon pa da mu dodate neki onda bi ste se mogli čuti kad god...

To je normalno tamo gde vlada banana intelegencija, većini državnih ustanova, a pravila ne postoje jer se ne poštuje medicinska praksa i ne odgovara za propuste. Pre dve godine su tu ustanovu malo doveli u red, međutim, gamad je tu povratila vlast i nastavila da radi "što gore narodu to je njima bolje" U takvim uslovima treba poštovati njihova pravila. "Sve se moze, odgovarajućim sredstvima."

To je normalno tamo gde vlada banana intelegencija, većini državnih ustanova, a pravila ne postoje jer se ne poštuje medicinska praksa i ne odgovara za propuste. Pre dve godine su tu ustanovu malo doveli u red, međutim, gamad je tu povratila vlast i nastavila da radi "što gore narodu to je njima bolje" U takvim uslovima treba poštovati njihova pravila. "Sve se moze, odgovarajućim sredstvima.
Ćerka mi je medicinska sestra na kardio odjeljenju u Americi. Kovid pacijentii imaju samo upozorenje na vratima sobe jer nove kovid varijante nisu toliko opasne više.
Porodice mogu doći od jutra do mraka, Kad hoće da vide svoje.
Telefoni su u sobama čak i intenzivne njege.
U svakom momentu znaš tačno šta pacijent prima od ljekova i u kakvom je stanju.
Mnogo znači da možeš cijeli dan ako treba da držiš ruku i pružiš podršku najmilijim..
Čak i zatvorenicima smiju da vežu samo jednu ruku a moja rodica u ovoj istoj bolnici našla oca vezanog za svaki ud..
Ovo je nehumano, oni nas trebaju u ovakvim trenutcima, šta da im budu posljednji dani a tako surovo provedeni??

Kako koja korona ja juce radila pcr, nema ulaska u bolnicu bez negativnog testa.
они нису нормални, или је парица у питању па да се наплате.

негде написах да ми од братичине муж оперисан у Немачкој ( сутра две недеље),
и да нико није тражио тест.
питала сам баш због тебе, јер знам да те редовно цимају.

Такве су пропозиције.
A lekari, inače stručnjaci za narod, i za politiku, ne mogu da kažu svojim načelnici a da je to nestručno ponašanje? Sve strucnjaci za šumske plodove... Od sestara do profesora banda koju vode kriminalci, ko ne radi posao kako treba je odgovoran, a ko je zadužen da naredi prestanak kovid mera je kriminalac, jer ima mesec dana kako je SZO objavila da je prestala opasnost od kovid pandemije, a mere nisu skinute u Srbiji. Oportunizam kod lekara je takođe krivično delo, jer ugrožava život građana, dakle autokrata treba korbacem da tera "srpsku elitu" da poštuje moral, zdravlje i i zakone Srbije, jer im nije po cecu vlast. Sram da vas bude.. .

Ne smijem grešiti dušu za stručnost i koliko posla urade doktori i sestre ali komunikacija sa porodicama je baš ograničena.
Čudno da vikendom ne možeš ni dolaziti ni zvati.
Predpostavljam da nemaju dovoljno osoblja.
Možda bi i ja deugačije pričala da radim tamo.

Back