*pustinjakinja
Buduća legenda
- Poruka
- 31.329
nego sta.. sevap je pomoci i naci se.
Sevap, jašta
nego sta.. sevap je pomoci i naci se.
Mjok, ne treba nista da ljulja.
Mjok, ne treba nista da ljulja.
Kako bi me i srela ovde ranije kad je tema od danas! 🤔
ti si jos na temi o sisamaMjok, ne treba nista da ljulja.
Kako bi me i srela ovde ranije kad je tema od danas! 🤔
Zemljotres je pogodio i razorio i Siriju.Kad počne zemljotres, obavezno pogledajte u LUSTER
Milan Stevančević, inženjer u penziji, otkrio je nešto po čemu svi možemo da znamo da li nam sledi razoran potres
Zgrade srušene kao kula od karata, ljudi zarobljeni u ruševinama, ranjena deca koja plaču i mole za pomoć - deo su stravičnih slika koje ovih dana stižu iz Turske, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.
Kolika je razorna moć današnjeg zemljotresa u Turskoj i Siriji govori činjenica da je kod njega oslobođena 1.000 puta veća energija od onog u Kraljevu iz 2010. godine.
Milan Stevančević, inženjer u penziji, gostujući na TV Pink objasnio je da po samo jednom znaku možemo znati kakav zemljotres sledi i da li da bežimo napolje ili odmah tražimo zaklon.
Pogledajte prilog 1294257
- Lako se može saznati da li treba izlaziti ili tražiti zaklon u kući. Treba uvek da se pogleda luster. Ako se luster ljulja, znači da smo daleko od epicentra. Ako luster podrhtava, ide gore dole, i vrti se u krug, onda smo u epicentru i treba odmah tražiti zaštitu - pojasnio je Stevančević.
Kada se, kaže, neko nađe u epicentru, teško da kuća bilo koje konstrukcije može da izdrži.
- Ako izdrži biće uvrnuta, donji deo će se pomeriti, gornji ostati isti. Ako luster podrhtava, treba tražiti zaklon hitno, kod vrata, prozora... Bilo šta što pomaže da sačuvamo glavu - zaključuje on.
SD
Kako bez mudrovanja. 🤷Ne mudruj. Na forumu, uopšteno![]()
Kojoj tacno?ti si jos na temi o sisama![]()
Zemljotres je pogodio i razorio i Siriju.
Povećava šansu za preživljavanje siguran sam.Ne znam, sve je to lutrija. Zavisi koliko metara betona ima iznada ako moram da mrem radije ne bih bila u kavezu.
Najjači koji je bio kod vas sam i ja osetila. Ljuljao se luster poprilično, krckao mi nameštaj i pomerao se sto na kome sam radila. Inače, ovde nije trusno područje, ali se oseti poneki zemljotres.Ako počne tresti stati ispod štoka od vrata ili ispod stola.
Ni u kom slučaju ne pokušavati izlaziti van. Maknuti se od prozora i visokih komada namještaja. Mi u Hrvatskoj smo ih imali 2 2020-te. Zagrebački od 5.5 stupnjeva i petrinjski od 6.4 stupnjeva.
Ja ležao na krevetu i čitao o pre-shockovima dan prije (5.1 i 4.9 stupnjeva) i kako seizmolozi kažu da je moguće da bude i koji jači i taman u tom trenutku je sastavilo. Skočio sam iz kreveta i stao pod štok i viknuo ženi i djeci pod štok i stol i čekao, pa što bude. ☹️Najjači koji je bio kod vas sam i ja osetila. Ljuljao se luster poprilično, krckao mi nameštaj i pomerao se sto na kome sam radila. Inače, ovde nije trusno područje, ali se oseti poneki zemljotres.
e kad mi je toplo obicno me budi nemirko. ne znam da li je do hemije ili sta je. evo sinoc sam sanjao suludan san... sramota me da ga prepricam, ali seksualan je.Сањам "узбудљиве" снове, помало ружне,
када ми је хладно.
Пробудим се, обучем боље, и до јутра спавам ко бебица.
Дал' сањам немам појма, кад ми је топло не памтим !
Обрати пажњу на ово што ти рекох !
Nemaš ovakav krevet??Sad mi nešto pade na pamet, mogao bih da proizvodim i prodajem metalne krevete sa rešetkom gore i ojačanjima sa strane
Čovek je što se zemljotresa tiče najugroženiji dok spava
NapravićemoNemaš ovakav krevet??
Po meni je ovo sve potpuno krivo i pogrešno. Potres se čuje, prvo ide tutnjava, ako je bliže epicentru. I nikako ni pod razno ne silaziti niz stepenice, ni sa prvog kata, a ni ne izlaziti iz kuće ili stana van. Kod nas u Majskim Poljanama su ljudi i poginuli jer su izašli van pa ih je poklopilo. Pada crijep, dimnjak.zivim u stanbenoj zgradi na prvom katu ..visoko prizemlje..tako da bih pri prvom potresu sisao do prizemlja..istina kad se desio zemljotres ja stalno posmatram luster..Po leti zivim u prizemnici s velikim dvoristem..tamo sam u toku dana napolje kraj bazena tako da bi i ponoci za kratko bio napolje..na prvi znak pogledajte viseci luster .. mozda ucarite koju sekundu sto bi u konacnici moglo biti spas za sebe i porodicu...
ako se ima prilika i zivi se u prizemlju ili prvom spratu ..bežati ili ti spasavaj se ko može
ali ako se desi zemljotres u 5 ujutro kao u Turskoj i Siriji kada se spava tesko da se može pobeci napolje
zemljotres je prirodna sila protiv koje se ne može i koje se plašim i ne volim da pricam o zemljotresu
i uvek kada se prica o tome nabijam kao noj glavu u pesak![]()
И ја имам висеће.ja imam
onaj sto je eklektrificirana stara gas lampa
nesto ovako (slika sa neta ali lici na moj)
![]()