Zemlja se ne okreće oko Sunca

Stvarno ne znam čemu komplikovanje stvari, Zemlja se okreće oko svoje ose, okreće se oko Sunca, a zajedno se okreću oko centra Mlečnog puta. Okretanje Zemlje oko Sunca izgleda otprilike ovako, dakle oko centra masa između njih, vidi se da je obrtanje Sunca mnogo manje jer je masa Sunca mnogo veća od Zemlje, evo animacije:

1351463255-orbit3.gif

Da bi ovo vilo jasnije, evo primera kako bi to okretanje bilo obostrano da su na primer Zemlja i Sunce iste mase:

1351463839-orbit1.gif

Evo, da i ja dam mali doprinos temi:
Zemlja se ipak krece oko Sunca, usput se okrecuci oko svoje ose, tako da se ipak moze reci da se okrece oko Sunca (jer to radi).
Ne bih rekao da je tacna animacija gde Sunce ide napred, a planete kaskaju za njim.
Ali, tacno je da to, donekle, tako izgleda, zbog tzv. "zakrivljenja prostora".
U stvarnosti, Sunce ima jako malo mase, jer je ono otvor kroz koji se energija-prostor emituje u nasu dimenziju i na taj nacin Sunce "odbija" planete od sebe.
Ne privlaci ih (kamene planete).
Gasovite - da.
Jupiter vec jeste zvezda, samo male snage - on takodje emituje energiju-prostor u okolinu, samo je ta emisija drasticno manja od Sunceve.
Nikakve nuklearne reakcije nisu odgovorne za funkcionisanje Sunca - jedino za eksplozije koje se povremeno desavaju (kada se nakupi dovoljna kolicina vodonika i steknu odgovarajuci uslovi).
Dva tela iste mase se nece okretati jedno oko drugog - ako nema nicega sto emituje energiju-prostor, ona ce se spojiti.
Na datoj slici ne postoji nista sto bi ih razdvajalo.

Ovaj forum i jeste leglo nekih sektasa koji prkose i razumu i logici... koliko sam ja uspeo do sada videti u raznim temama i diskusijama pa me i ne cudi da i u ovoj temi ima onih koji veruju da je i to istina da se zemlja ne okrece oko sunca... Da autor ove teme ne pomisli da sam mislio na njega jer se u pocetku ogradio od ove fantazije.A i da se ne ponavljam sa drugima posve je jasno da zemljina revolucija oko sunca ima uticaj na zemlju kroz godisnja doba...t.j gde se zemlja nalazi u odnosu na sunce razdaljinom i uglom i posto se taj ciklus ponavlja znaci postoji kruzenje a ne mirovanje... I zemljina rotacija oko svoje ose koja ima za posledicu dan i noc ,odnosno koja zemljina polulopta je okrenuta prema suncu..posto se i to ponavlja u intervalima znaci i tu postoji kruzenje...

Jupiter nije i nikada neće biti zvezda. Sunce je mala zvezda, jedna od najmanjih u svemiru, a opet je višestruko veća od gasovite planete Jupitera... koji se vrti oko Sunca... Ne moramo se sprdati...

Sunce emituje energiju u okolni "prostor".
Jupiter emituje energiju u okolni "prostor".
U cemu je razlika?
Samo u kolicini emitovane energije.
Ono sto emituje mnogo vecu kolicinu energije zovemo - zvezda.

Ovaj forum i jeste leglo nekih sektasa koji prkose i razumu i logici... koliko sam ja uspeo do sada videti u raznim temama i diskusijama pa me i ne cudi da i u ovoj temi ima onih koji veruju da je i to istina da se zemlja ne okrece oko sunca... Da autor ove teme ne pomisli da sam mislio na njega jer se u pocetku ogradio od ove fantazije.A i da se ne ponavljam sa drugima posve je jasno da zemljina revolucija oko sunca ima uticaj na zemlju kroz godisnja doba...t.j gde se zemlja nalazi u odnosu na sunce razdaljinom i uglom i posto se taj ciklus ponavlja znaci postoji kruzenje a ne mirovanje... I zemljina rotacija oko svoje ose koja ima za posledicu dan i noc ,odnosno koja zemljina polulopta je okrenuta prema suncu..posto se i to ponavlja u intervalima znaci i tu postoji kruzenje...

Oboje se zapravo obrću oko centra masa ali nema veze

Primecujete li mirnocu, stvarno ne znam sta je sa pojedincima, zasto se drze tako cvrsto onoga sto su im rekli drugi, pa makar to bili i naucnici. Pogledajte sliku, zar vam osecaj ne kaze da je povrsina mirna, kakvo okretanje od 1700 km/h i ostala jos brza kretanja.

antarctic_ocean.jpg

Primećujete li ovde mir i tišinu? Samo se grane ljuljaju, jer Jupiter koji se okrene oko svoje ose redovno se vrti oko Zemlje. :rotf:

Sahara desert.jpg

Zaista ne znam šta je sa pojedincima. Zašto se tako čvrsto drže onoga što su videli na YouTube, a što su im rekli neuki i polupismeni sektaši? Pogledajte sliku.Zar vam osećaj ne kaze da je površina mirna? I da se oko Zemlje okreće jedino Jupiter, kao najveća planeta Sunčevog sistema, jer da to nije tako ova palma bi bila kao trava. :hahaha:

Poslednja izmena:

Ma nije se on uopste ogradio nego je svestan svoje nesvesti a svidja mu se teorija pa baca kukavicje jaje.

Evo ga, vratio se trovač. Ništa, tu smo mi da mu suzbijemo otrov.

Zar nije ovo ceo svemir? :dash:

xTiTnk8h2bOkAgdZoA.gif

Nekad ste tvrdili da ovako izgleda svemir. Što stalno menjate iskaze? Jadna sekta koja nema svoje ja. :rida:

Zemlja nije centar ničega. Nalazi se na ivici Mlečnog Puta. A Mlečni put tek nije centar ničega.

Ovaj gore sektaški "model" je isto što i "model Beograda na vodi". Ni jedno ni drugo ne postoje, niti će ikada postojati.

U šta sve veruju pojedini. E, žalosti. :rida:

Već smo pričali o ovome, ali srednjovekovne neznalice imaju potrebu da se ponižavaju, pa ćemo ih opet poklopiti argumentima... dakle...

Sunce je zvezda udaljena od nas 8 svetlosnih minuta, odnosno oko 147.000.000 kilometara u perihelu i oko 152.000.000 kilometara u afelu. Alo, neznalico, lako je izračunati daljinu između Zemlje i Sunca: kad Sunce izađe izgleda kao pomorandža i ne baca zrake na Zemlju oko 8 minuta. I može ga svako gledati golim okom, pa čak i GMO sojonje. Kada prvi zraci stignu do nas onda se u njega ne može lako gledati golim okom. Brzina svetlosti je 300.000 km/s. Pomnoži 8 minuta sa 300.000 km/s i dobićeš tih 148.500.000 km srednje udaljenosti između Zemlje i Sunca. Au, kako te pokopah ovim komentarom. Kad bi mene neko ovako izuo - bilo bi me sramota.

Evo pojašnjenja.

8 minuta puta 60 sekundi jednako 480 sekundi.

480 sekundi puta 300.000 km/s jednako 144.000.000 kilometara.

Sunce je malo dalje, ali to je zato što svetlost od njega do nas ne putuje baš tačno 8 minuta, već malo duže, tačnije 8 svetlosnih minuta i 20 svetlosnih sekundi. Ali definitivno 8 minuta (i malo više), jer toliko kada izlazi ili zalazi, a ne baca zrake na Zemlju, može da se gleda bez ikakvih problema golim okom, jer izgleda kao pomorandža. Daljina između Sunca i Zemlje je odavno izmerena. Upravo sam ti i pokazao kako. Ne verujem kolika si neznalica.

Ovo je presmešno. Aha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Smejem se tačno 33 puta. :hahaha1:

Ovaj klip sa YouTube ne objašnjava ništa. Zapravo je teška smejurija. Ovo razume malo dete, ali ne razumeju blentavi članovi sekte "Flat Earth". :bljak:

- - - - - - - - - -

Ravnozemljaši mazohisti, imaju potrebu da se ponižavaju, mi kao sadisti ih gazimo, publika se smeje i svi zadovoljni. :rotf:

Back