Već smo pričali o ovome, ali srednjovekovne neznalice imaju potrebu da se ponižavaju, pa ćemo ih opet poklopiti argumentima... dakle...
Sunce je zvezda udaljena od nas 8 svetlosnih minuta, odnosno oko 147.000.000 kilometara u perihelu i oko 152.000.000 kilometara u afelu. Alo, neznalico, lako je izračunati daljinu između Zemlje i Sunca: kad Sunce izađe izgleda kao pomorandža i ne baca zrake na Zemlju oko 8 minuta. I može ga svako gledati golim okom, pa čak i GMO sojonje. Kada prvi zraci stignu do nas onda se u njega ne može lako gledati golim okom. Brzina svetlosti je 300.000 km/s. Pomnoži 8 minuta sa 300.000 km/s i dobićeš tih 148.500.000 km srednje udaljenosti između Zemlje i Sunca. Au, kako te pokopah ovim komentarom. Kad bi mene neko ovako izuo - bilo bi me sramota.
Evo pojašnjenja.
8 minuta puta 60 sekundi jednako 480 sekundi.
480 sekundi puta 300.000 km/s jednako 144.000.000 kilometara.
Sunce je malo dalje, ali to je zato što svetlost od njega do nas ne putuje baš tačno 8 minuta, već malo duže, tačnije 8 svetlosnih minuta i 20 svetlosnih sekundi. Ali definitivno 8 minuta (i malo više), jer toliko kada izlazi ili zalazi, a ne baca zrake na Zemlju, može da se gleda bez ikakvih problema golim okom, jer izgleda kao pomorandža. Daljina između Sunca i Zemlje je odavno izmerena. Upravo sam ti i pokazao kako. Ne verujem kolika si neznalica.
Ovo je presmešno. Aha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Smejem se tačno 33 puta.
Ovaj klip sa YouTube ne objašnjava ništa. Zapravo je teška smejurija. Ovo razume malo dete, ali ne razumeju blentavi članovi sekte "Flat Earth".
- - - - - - - - - -
Ravnozemljaši mazohisti, imaju potrebu da se ponižavaju, mi kao sadisti ih gazimo, publika se smeje i svi zadovoljni.