- Poruka
- 13.583
Jesi siguran? Posto po tvojim postovima po cijelom pod forumu se nesta drugo vidi.
Obožavam stalkere..Hajde mi se prikači malo da imam koga da tovarim...
Stav ti je "malo" preteran-ko da si bio na politici pa te napušili tamo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesi siguran? Posto po tvojim postovima po cijelom pod forumu se nesta drugo vidi.
A možda "guru" skapira da je Zemlja premalena da bi postala zvezda... jer je oko 1300 puta manja od Sunca, a Sunce je jedna od najmanjih zvezda u svemiru. Možda nauči sa YouTube, kad već neće (i ne može drugačije):
Ide, ide.
Super ti je tema, baš onakva kakvu alternativa zaslužuje. Posjeti i ti moju http://forum.krstarica.com/showthre...roj-i-propast-svijeta?p=21682315#post21682315
Ljudi su neverovatno glupi jer mnoge takve slične istine pod nosom ne vide...Mesec ima usijano jezgro sigurno! Jupiter je očigledno veoma aktivna
planeta a to što ga greje Sunce-maćku o rep!Sunce je na Jupiteru veličine blistavije zvezde-toliko je daleko!Može da greje par zrna peska na svojoj površini za par stepeni C...
Što je planeta veća-to ima burniju aktivnost...Zvezda veče mase-takođe vrelija! ! !
A siguran si da su gravitacione sile samo u zvezdi?A ono da sila opada s kvadratom rastojanja?Opet nije tacno.Temperatura zavisi od mase to jeste al i od stadiuma u kom se zvezda nalazi. Tako da Betelgeuse ima oko 3300C dok Sunce ima oko 5500C a Betelgeuse ima 18x vecu masu....
https://www.courses.psu.edu/astro/astro001_pjm25/tempcomp10a.html
Mesec ima usijano jezgro, tj unutrasnje jezgro mu je cvrsto dok je omoac tog jezgra delimicno tecan....
A siguran si da su gravitacione sile samo u zvezdi?A ono da sila opada s kvadratom rastojanja?
No dobro...Šta se dešava sa sučeljenim silama stena u kori planete?
Drugodakle stižu sile gravitacije:izvan tela na koje i u kom deluju ili iz tela koje "poseduje" gravitaciju...
Na ova pitanja nije lako odgovoriti iako su jednostavna-pa i ne očekujem odgovor...![]()
Polje delovanja gaviacionog polja mislim da je kako izracunati uz pomoc neke jednacine. Zato se i sateliti stavljaju u predeo gde se sila gravitacionog dejstva Zemlje i meseca ponistavaju.
Ko je pominjao gravitacione sile? Da nema gravitacije onda bi vazio zakon koji podrzava teorija o ravnoj Zemlji. Tako da mozes li da pronadjes gde sam ja to spomenio?
Takodje ako nisi upoznat sa cinjenicom da temperatura Zvezde zavisi i od stadijuma u kome se nalazi to nije problem, mozes lako da proveris fizicke zakonitosti toga sto ja tvrdim ( a to sam zapamtio sa casova astronomije koje sam imao pre nekih 12 godina ).
Nadji mi teoriju i tvrdnju da temperatura ISKLJUCIVO ZAVISI OD MASE...
Ovo si žestoko lupio.