Zemlja nasilja i mrznje

OLIVER GEOGRAF

Zainteresovan član
Poruka
265
Ova zemlja je trenutno u mnogo teskom polozaju.Nekada je ovo bila zemlja u kojoj su ljudi ziveli u jedinstvu i sreci,a sada smo se mozda pretvorili u blazi oblik Afganistana.Nasa omladina je mnogo nasilna i problem je sto to vazi za veliki broj dece(posebno u pubertetu).U nasoj zemlji postoji veliki broj dece psihopata,one koje su sposobne za ubijanje i koja mrzi sve strano,sto dolai u Srbiju.Problem je sto kod njih vlada zelja za ubijanjem,ranjavanjem,psovanjem.
Zamislite ovu situaciju:Ulicom prolazi osoba koja ima drugacije prezime od onih koja su kod nas,koja je drugacije obucena i koja ima drugacija misljenja.Sada zamislite da se pojavljuju neka deca,koja mu stalno spominju prezime,psuju ga i gadjaju kamenjem.Oni uopste ne osecaju krivicu kada napdaju nekoga,a smatraju da je jednostavno GROZNO kada njih ona drugacija osoba udari ili vredja.
Da li mislite da u nasoj zemlji stvarno ima dosta dece koja su jednostavno nenoramalna i luda?

Ova zemlja je trenutno u mnogo teskom polozaju.Nekada je ovo bila zemlja u kojoj su ljudi ziveli u jedinstvu i sreci,a sada smo se mozda pretvorili u blazi oblik Afganistana.Nasa omladina je mnogo nasilna i problem je sto to vazi za veliki broj dece(posebno u pubertetu).U nasoj zemlji postoji veliki broj dece psihopata,one koje su sposobne za ubijanje i koja mrzi sve strano,sto dolai u Srbiju.Problem je sto kod njih vlada zelja za ubijanjem,ranjavanjem,psovanjem.
Zamislite ovu situaciju:Ulicom prolazi osoba koja ima drugacije prezime od onih koja su kod nas,koja je drugacije obucena i koja ima drugacija misljenja.Sada zamislite da se pojavljuju neka deca,koja mu stalno spominju prezime,psuju ga i gadjaju kamenjem.Oni uopste ne osecaju krivicu kada napdaju nekoga,a smatraju da je jednostavno GROZNO kada njih ona drugacija osoba udari ili vredja.
Da li mislite da u nasoj zemlji stvarno ima dosta dece koja su jednostavno nenoramalna i luda?

Mislim da ima , recimo upravo ti

Ta deca su rasla u okruzenju gde je bilo normalno cak i pozeljno mrzeti neku naciju :kafa: koju kao vecina naroda ne voli :D

Pa je njima to kao normalno da rade jer ih niko nece kazniti zbog toga jos ce im aplaudirati da nastave :mrgreen:

Одмах да ти кажем да само твоја деца могу бити "једноставно ненормална и луда". Кад су овде људи живели у јединству и срећи?! Социјализам, демократија, шта? Као прво, деца се не понашају тако. Ако већ мислиш да је супротно, онда - како да се понашају кад су им родитељи деца комуњара, а ти исти родитељи никад нису знали ко су и шта су, људи без вере, што само повлачи недостатак љубави, одговорности, брак као заједница се уништава...? Та иста деца о којој ти причаш морају сами да се боре и сналазе, јер немају на кога да се ослоне или угледају! Како би се ти понашао кад гледаш како ти цепају државу и будућност, а не можеш ништа да урадиш? Ти никако, седео би мирно и кукавички, као и сав остали народ. Србија је умрла због вас.

Nizak je po statusu u odeljenju. Da je unuk Karadjordja opet bi ga dirali.
Deca su jednostavno takva. Kao zivotinje su i ljudi,svako ima svoj polozaj u coporu i one najmladje ili sa najnizim statusom svi kinje.
Nema to veze sa time sto je on Grk ili sta vec,vec ga mrze zbog drugih stvari to je kao "povod" koji ustvari i nije povod. Gospoda psiholozi bi to mogli bolje da objasne od mene,ja sam samo amater.

Obicno ne ucestvujem na forumima i raspravama, ali tvoj tekst me je podstakao da se ukljucim ovaj put. Mislim da si to dobro primetio. Dodao bi samo da to nije slucaj kod mladjih ljudi - adolescenata ili skolaraca. Taj problem je sire rasprostranjen.
Generalno ljudi i sebe mrze. To je progresivan trend. Ne znam iz kod si grada, ali ja sam iz Beograda. Vec generacijama zivim u Beogradu. Problem koji si naveo imam i ja. Konkretno, u firmi u kojoj sam zaposlen ljudi mi se drugacije obracaju nego drugim kolegama. U mom slucaju prvo su neke sitne pretnje, uvrede i "govor ulice" u obracanju pa tek onda ostalo vezano za posao, dok se mojim kolegama obracaju prijatnim tonom (cast izuzecima). Glupo je obracati paznju na sitne i primitivne bezlicne ljude koji se tako ponasaju jer i zivotinje vise ne znaju za rasu i razliku izmedju sebe.
Mozda gresim, ali cini mi se da sve to potice iz kuce tj. iz porodice.

увек све потиче из куће:manikir:

Ако поредимо форум са државом, проблеми са корисницима увек носе корене од родитеља који су их усвојили па уласком поменутих у пубертет желе напрасно да их се пречестим кажњавањем одрекну или истерају из дома у коме су одрасли.

Ако поредимо форум са државом, проблеми са корисницима увек носе корене од родитеља који су их усвојили па уласком поменутих у пубертет желе напрасно да их се пречестим кажњавањем одрекну или истерају из дома у коме су одрасли.

Добро поређење.

било би нормално да они које залијеш бомбама буду одушевљени што се презиваш лихт ил нећак.
било би нормално да нобеловце који изазивају масовне покоље сматрамо нормалнима.
било би нормално да они којима отимаш кућу и детињство кличу великом доброчинитељу.
било би, ал ни легенда о хитлеру није гора од садашњости у србији.

neistina
ova zemlja je i dalje jedan patrijathat koji propagira zatvorenost, lokalizam, familijarnost
ono ako ti je u tvom selu okej nećeš baš da rešavaš svetske probleme
da smo bili tako dalekovidi i globalni ne bismo preživeli sve što jesmo cela dva poslednja veka i još dalje
mnogo je više ekstremista u zapadnom društvu, među islamistima itd.
koda nas su mladi (i ostali) samo besmi i frustrirani što malo broj izrazi nekim ekscesom ili javnim protestom

Ovo podvučeno jednostavno nije tačno . Poremećene dece ima u sličnom procentu kao i ranije (tokom sedamdesetih ili osamdesetih), ovde je po sredi nešto drugo.
Inače oduvek je postojao jaz generacija i uvek se starijima činilo kako su mladi isuviše slobodni, neradni, nevaspitani , i uvek su izgovarali tu famoznu rečenicu " U moje vreme se znao red ".
No da ne ispadne kako je danas sve u redu i da su ove nove generacije identične s ranijim treba reći da su društvene uslovljenosti uticale na strahovitu nacionalnu frustraciju i ostrašćenost mnogih mladih . Izgubljeni ratovi , gubitak teritorije , stradanja , nacionalna poniženja , pauperizacija , gubitak starog vrednosnog sistema, uspostavljanje novog čiji uzore oblikuje herojsko-patriotska medijska slika iz devedesetih (čiji eho odzvanja i danas) ili društveno-materijalni status pojedinaca a taj status je posledica raslojavljanja iz devedesetih pa su ti idoli razne kontroverzne ličnosti, profiteri (tajkuni) koji su za vreme sticanja bogastva i moći bili bliski s vlastima . Zatim tu su pokvareni političari, ratni zločinci ili nacionalni opsenari .
Što je najgore ti isti mladi ljudi, frustrirani, siromašni i gnevni nisu u stanju da vide da su za to najveći krivci baš ti njihovi idoli . Krivce uvek traže u nekom drugom - strancima (što je najgore svim strancima).
Međutim u svemu ovom postoji nada, a ona je da nisu svi mladi zadojeni mržnjom prema strancima, ipak se radi o manjini (bar se meni čini).

Poslednja izmena:
Ovo prvo boldirano - mi smo narod koji mnogo laje, ali kada bi se npr sada zaratilo pa morao da šaljemo vojsku na Kosovo, pola njih bi reklo ,,Ja ne mogu u rat imam ravne tabane". Svi se plaše rata.

Što se tiče ovog drugog, tako je svuda u svetu, počevši od obećane zemlje Amerike.

Nisu Srbi najgori.

Niko ne kaže da smo najgori, al to ne znači da treba sebi da gledamo kroz prste i opravdavamo sopstvene mane...tako nikada nećemo napredovati i izaći iz ovog sunovrata. No, nažalost većina Srba živi u iluziji nerealne slike o sebi samima. Kad prosečnom Srbinu kažeš da je nešto loše uradio sledi ono obavezno ALI ''moja komšija pera je'' ili ''amerika je'' i slično.

najlepsa je fotogarfija malko nize kad se skroluje gde je sef policije crnac, gradonacelnica azijatkinja i siti administratorka sta li je vec, meleskinja :lol: belca nigde ni od korova.... nasilje i mrznja nastaju kada se licemerje usadi u sistem da su manjine vaznije od vecine i onda posle nekoliko decenija nastaje kurslus... zato se i bela americka manjina najvise boji najezde tamnoputih koji u nekim buducim protestima ako preuzmu kontrolu u toj anarhiji ako se tako moze nazvati, ima da ih metaforicki a i bukvalno sve pojedu... sve drzave u svetu shvataju tu opasnost i na sve moguce nacine pokusavaju da se vrate na staro ali to je nemoguce... do juce su britanci u svom depou za azilante koji treba da se deportuju u zemlje odakle su a svi do jednog su bili ili ubice silovatelji ili pedofili po tom licemernom pravu da u svojim rodnim zemljama odakle su pobegli ne bi imali pravo na posteno sudjenje, nisu imali sredstava da ih vise drze na stend baju i sve ih pustili na ulice londona..znaci 1000 olosa...najgoreg. i sa pravom jedan normalan covek britanac pise i pita a gde su tu nasa prava, nas normalnih gradjana drzave britanije... u eu i usa je sve naopako...u istoj toj britaniji svako ko ima bilo kakvu bolest a svako kad predje 40 ima ili bolove u kicmi ili spondilozu ili artritis ili nes slicno...moze od drzave da dobije 35.000 funti vredan auto jer je bolestan i uz minimalni depozit od 2000 funti... i svi dodjosi su poceli da muljaju sa lekarima i kupovali bmw audije pa i mecke... 550.000 automobila za rekonvalescente... :lol: i opet se neki pametni britanac pita u komentaru a kako ja koji radim ceo zivot ne mogu sebi i porodici da priustim novac za takav auto.... a ja mu kazem zato sto ti je vlada debilna i zato sto sve vlade pa i srpska sa takvim nebulozoama i prekopiranim idiotizmima iz belog sveta stvaraju generacije mladih koji ce biti zadojeni mrznjom preme nekim grupacijama koje nisu vredne ni pisljiva boba i mere se promilima... ali politicko licemerje je uvezeno i ono radja monstrume i ljudske kreature kakve svet do sad nije video kao sto je hilari klinton koja jednog dana javno trazi ubijanje suverenog predsednika drzave libije - gadafija, a kad ga rulja lincuje sledeceg trazi istargu i kaze im da su varvari... takve drzave sa takvim vladajucim aparatom izazvace novi svestki rat a on pocinje ovako... kao u oklendu i u svim vecim americkim gradovima...

Poslednja izmena:
Uzroci su nasi preci koji su krivi za sve ovo sto nam se desava.Vaspitavanjem generacija da se nista ne postize razumevanjem i kompromisom vec sve kroz krv.
Nasa zemlja je i nastala prolivanjem krvi u raznim ratovima.Nikada nismo pokusali da resavamo ,kao drustvo,probleme na miran i dostojanstven nacin.

SRBIN JE LUD,SRBIN JE PROKLET,
JEDNOM GA UBIJES,ON HOCE OPET!

najlepsa je fotogarfija malko nize kad se skroluje gde je sef policije crnac, gradonacelnica azijatkinja i siti administratorka sta li je vec, meleskinja :lol: belca nigde ni od korova.... nasilje i mrznja nastaju kada se licemerje usadi u sistem da su manjine vaznije od vecine i onda posle nekoliko decenija nastaje kurslus... zato se i bela americka manjina najvise boji najezde tamnoputih koji u nekim buducim protestima ako preuzmu kontrolu u toj anarhiji ako se tako moze nazvati, ima da ih metaforicki a i bukvalno sve pojedu... sve drzave u svetu shvataju tu opasnost i na sve moguce nacine pokusavaju da se vrate na staro ali to je nemoguce... do juce su britanci u svom depou za azilante koji treba da se deportuju u zemlje odakle su a svi do jednog su bili ili ubice silovatelji ili pedofili po tom licemernom pravu da u svojim rodnim zemljama odakle su pobegli ne bi imali pravo na posteno sudjenje, nisu imali sredstava da ih vise drze na stend baju i sve ih pustili na ulice londona..znaci 1000 olosa...najgoreg. i sa pravom jedan normalan covek britanac pise i pita a gde su tu nasa prava, nas normalnih gradjana drzave britanije... u eu i usa je sve naopako...u istoj toj britaniji svako ko ima bilo kakvu bolest a svako kad predje 40 ima ili bolove u kicmi ili spondilozu ili artritis ili nes slicno...moze od drzave da dobije 35.000 funti vredan auto jer je bolestan i uz minimalni depozit od 2000 funti... i svi dodjosi su poceli da muljaju sa lekarima i kupovali bmw audije pa i mecke... 550.000 automobila za rekonvalescente... :lol: i opet se neki pametni britanac pita u komentaru a kako ja koji radim ceo zivot ne mogu sebi i porodici da priustim novac za takav auto.... a ja mu kazem zato sto ti je vlada debilna i zato sto sve vlade pa i srpska sa takvim nebulozoama i prekopiranim idiotizmima iz belog sveta stvaraju generacije mladih koji ce biti zadojeni mrznjom preme nekim grupacijama koje nisu vredne ni pisljiva boba i mere se promilima... ali politicko licemerje je uvezeno i ono radja monstrume i ljudske kreature kakve svet do sad nije video kao sto je hilari klinton koja jednog dana javno trazi ubijanje suverenog predsednika drzave libije - gadafija, a kad ga rulja lincuje sledeceg trazi istargu i kaze im da su varvari... takve drzave sa takvim vladajucim aparatom izazvace novi svestki rat a on pocinje ovako... kao u oklendu i u svim vecim americkim gradovima...

To im je kazna što su ih i dovodili tu kao robove. Bili bi danas svi u Africi.

Niko ne kaže da smo najgori, al to ne znači da treba sebi da gledamo kroz prste i opravdavamo sopstvene mane...tako nikada nećemo napredovati i izaći iz ovog sunovrata. No, nažalost većina Srba živi u iluziji nerealne slike o sebi samima. Kad prosečnom Srbinu kažeš da je nešto loše uradio sledi ono obavezno ALI ''moja komšija pera je'' ili ''amerika je'' i slično.

Ovo je nažalost tačno.

Back