Zemlja je kocka

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Ova tema je više nego problematična. Srednji vek se završio, ali neki njegovi recidivi su ostali do dana današnjeg. Recimo, ima ljudi koji veruju da je Zemlja ravna ploča, a žive u XXI veku, jer tu priču pretpostavljaju kao svoj temelj za svetsku zaveru, samo mi nije jasno sa kojim ciljem. Vele “po modelu ravne Zemlje”, ne znajući da se to zove “Ptolemejev sistem sveta”, koji je oboren krajem XVI veka, a ne “Model ravne Zemlje”.

E, pa, slagao vas je Ptolemej. Zemlja nije ravna ploča. Ali možda je kocka i možda izgleda ovako nekako:

cube-e10.jpg

Ili još bolje, ovako nekako:

cubeea10.jpg

E, sad, ivice ove kocke nisu oštre, kao što je ovde prikazano, nego su zaobljene, toliko da brod ne može da padne na drugu stranu kad prelazi sa stranice na stranicu.

Da se razumemo, ja u ovo ne verujem. Samo iznosim kao moguću teoriju zavere, da pariram nebulozama o ravnoj Zemlji, što je izmislio Ptolemej, a i danas ima budala koje veruju u tu teoriju.

Šta mislite o ovome?

Ljudi moji, ove neke diskutante sa ovog podforuma, koji se ubiše da nas ubede da je Zemlja ravna ploča, za šta nemaju nikakvih dokaza, čudi me zašto ne poveruju da je kocka. :rida:

E, a pazite ovo. Lažu vas masoni i iluminati da je Zemlja loptasta (sferična) planeta, jer kad biste znali da je kocka, onda ne biste išli u Las Vegas, da se kockate i da im ostavite teško zarađen novac. :hahaha1:

Pošto znam da je Rubik Madjar i vjerovatno katolik sumnjam da je ta teorija neka katolička zavjera .
O obliku zemlje treba pitati Miroljuba Petrovića i Deretića . Oni znaju sve .

Slažem se :aha2:

Možda nam one egipatske piramide ukazuju na to da je Zemlja piramida, a mi nikako da shvatimo.

Najbolji odgovor do sada :D :ok:

Zemlja je kocka, kocka, kockica. Tatatira!

fali ti jedno ta :lol: tatatatira ! :lol:

Ljudi moji, ove neke diskutante sa ovog podforuma, koji se ubiše da nas ubede da je Zemlja ravna ploča, za šta nemaju nikakvih dokaza, čudi me zašto ne poveruju da je kocka. :rida:

E, a pazite ovo. Lažu vas masoni i iluminati da je Zemlja loptasta (sferična) planeta, jer kad biste znali da je kocka, onda ne biste išli u Las Vegas, da se kockate i da im ostavite teško zarađen novac. :hahaha1:

Mislim...šta reći a ne iscepati se od smeha :zcepanje: :rotf: :hahaha1:

Pa iscepaj se od smeha. :hahaha1: Voleo bih da vidim "ravnozemljaše" na ovoj temi. Samo bolesnik može da umišlja da je guru, prvosveštenik enkizma (iako se nikada i nigde nije zaredio kao običan sveštenik), da je postao bog... id. itd. Psihijatri smatraju da je prvi znak ludila to kad bolestan čovek počne da izmišlja nepostojeće reči. Recimo da kaže "X-ti" umesto "N-ti". Da ne govorimo kakva je bolest u pitanju to da neko sam sebe nazove "ravnozemljaši" a ostale ljude "okruglozemljaši". :dash: :dash: :dash: A onda da ide po forumima i propagira "ravnozemljaštvo", pri tom koristeći smešne "argumente" sa YouTube. Pri tom namerno pravi budalu od sebe. Bolesnik umišlja, tvrdi, obećava, a najzad i sam veruje... kako će izgraditi solarni grad na Fruškoj Gori, "modernu Nojevu arku u koju staje milion ljudi", koji će leteti nad Novim Sadom i roniti u Dunavu, po potrebi. :rotf: :cepanje: :hahaha1: Baš me zanima ko je ovde bolesnik? Bez uzvičnika, recidiva histerije - ženske bolesti (i shizofrenije).

Ma kakva Fruška gora, Radan planina je naš SPAS :lol:

A nije lepo pričati o drugima, možeš samu tezu da pobijaš a ne da pričaš o drugima, to nije u redu.
Svako ima svoje uverenje...

A šta je u redu? Da te "ravnozemljaši" vređaju, otvaraju blog o tebi i javno pozivaju na tvoj linč zato što im lepo objasniš da Zemlja nije ravna ploča i da se neće pretvoriti u zvezdu? Nema "svog uverenja" kada se radi o tome da su 1+1=2.

Zasto spamujes ovaj vec unisteni podforum?

Potpuno pomračenje Meseca, zajedno sa takozvanim supermesecom, je spektakl koji se očekuje u nedelju uveče, ili rano u ponedeljak, zavisno od toga gde se ko nalazi na planeti, što je kombinacija koja nije viđena od 1982. godine, i neće se ponoviti do 2033. godine, saopštila je američka svemirska agencija NASA.

superm11.png

Takozvani “Supermesec” događa se kada se pun Mesec ili mlad Mesec nalazi najbliže Zemlji. Iako je to i dalje udaljenost od oko 350.000 kilometara, Mesec će izgledati veći i sjajniji nego obično.

Potpuno pomračenje Meseca trajaće više od jednog sata i biće vidljivo, ako vremenske prilike dozvole, iz Severne i Južne Amerike, Evrope, Afrike i zapadne Azije.

U Evropi će se Mesec, Zemlja i Sunce poređati jedan iza drugog negde pre zore u ponedeljak, od 4:11 do 5:23 sati po srednjeevropskom vremenu.

Mesec ne proizvodi sopstvenu svetlost, već je dobija od Sunca. Rano u ponedeljak Mesec će biti u savršenoj ravni sa Suncem i Zemljom.

superm11.jpg

“Imaćemo potpuno pomračenje, jer će ceo Mesec biti prekriven senkom Zemlje”, rekao je Paskal Dekam, astronom iz Pariske opservatorije.

Pred očima posmatrača Mesec će nestati, pošto na njega više ne padaju zraci Sunca, i ponovo će se pojaviti obojen u crveno, zbog čega se još zove i “Crveni Mesec”.

“Mesec će u ponedeljak biti najbliži Zemlji, biće posebno sjajan i velik na nebu, i izgledaće oko 14 odsto veći i 30 odsto sjajniji”, rekao je astronom Sam Lindzi iz Londonskog kraljevskog društva astronoma.

“Za razliku od pomračenja Sunca, pomračenje Meseca nije opasno za oči i posmatrači mogu slobodno da koriste dvoglede, teleskope i druge instrumente”, rekao je Lindzi.

“To je spektakl za sve i besplatan je. Dovoljno je da gurnete glavu kroz prozor”, rekao je Paskal Dekam.

A šta vi kažete? Hoćete li posmatrati ovu prirodnu pojavu?

Poslednja izmena od moderatora:

Back