Sve,sve...ali ovo pozivanje na rodjendan,a ti sam sebi donosis hranu i piće mi ne ide u glavu.
Ajde bar da je ono da svi donesu ponesto,pa da zajednicki jedu i piju...to mogu jos i da razumijem.Ali moze se valjda i onaj koji nesto slavi potruditi da bude bar malo gostoprimljiv.
Ali je zanimljivo da ti koji vas nece ugostiti nicim jer im je takva "kultura", nikad nece odbiti ili se zahvaliti na vasem gostoprimstvu.
Na vasem rodjendanu ce pojesti tortu koju ste im ponudili...nece odbiti.
dno dna od kulture i civilizovanog ponasanja.
Najgori u evropi su svajcarci a najbolji grci, portugalci...............razlog je po svoj prilici u bogatstvu.
Na jednoj strani imamo bogato svajcarsko egoisticko djubre a na drugoj strani siromasne gostoprimljive mediterance.
Iz cega se izvlaci pouka da BOGATSTVO DEHUMANIZUJE COVEKA. Bogat covek ce uvek ubiti i dete zarad jos veceg bogatstva dok ce siromah dati poslednju koru leba nekome kome je to preko potrebno.
Svi zivimo dovoljno dugo da smo svedoci ovog cementiranog pravila u ljudskoj civilizaciji.
Evo par primera: jednog vruceg leta bio sam sa drugarom u Atini, na periferiji, ostali smo bez vode u termosu i zazvonili na kapiju neke kuce. Izasla je starija grkinja, pozvala nas u kucu i dok nas je castila domacim sladoledom, punila nam termos sa ladnom vodom iz frizidera. Na kraju nas ispratila i pozelela sretan put.
Drugi primer, na kratkom izletu sam sa svojom zenom u Monaku, tacnije na dokovima pored onog velikog bazena, gde su privezane velelepne jahte. Kad smo dosli do ogromne jahte princa Endrjua, zamolio sam jednu mladu damu koja je bila u prolazu, da nas uslika ispred ove jahte...............Ne mogu opisati sa kakvom nas je arogancijom mlada dama pogledala , .........prosao sam mnogo zemalja, naroda, kultura,........al ovako nesto mi se nikada nije desilo.....osim u Monaku.
Primer tri: vracam se sa drugarima u kasne sate i vidimo, sljiva u dvoristu pored ograde , rodila ko grozdje, pa da nas niko ne vidi, pruzimo ruke da naberemo pune dzepove. Izlazi domacin, pali svetlo u dvoriste, dolazi do kapije i govori nam "momci, udjite u dvoriste, lakse se dovati"......................................................
Verovatno ste i vi puni primera sotonskog bogatog zapada i humanog siromasnog ostalog sveta.