Zemlja gde svako plaća svoj račun

Iskreno, ja najviše volim goste koji se kod mene u kući osećaju kao kod svoje kuće (u fazonu - ako si gladan, tamo ti je frižider, ako ti se pije kafa, znaš gde stoji, itd). Naravno, podrazumeva se da kad je ručak svi sedamo zajedno, sa gostom, i kad negde izlazimo, gost nema šta da plaća...
Isto i ne ocekujem uslugu nazad, to radim zbog sebe, ja se dobro osecam.

To je nebitno sta mislis...
Rekoh jednom a da ponovim opet..
Mentalitet naroda nije ono sto narod prizna da se desava, jer to nikad nece da se desi...
Mentalitet je indirektna posledica, npr mentalitet je sta vecito nadje podrsku da se ispolji kod nekog naroda...

Nasilje , vise nego ocigledno , u ime pravde naravno ali nasilje , ili u ime osecaja slobode, ali nasilje, ili u ime nezrelosti , ali nasilje...pa posle u ime odbrane ekonomskog interesa, ali nasilje,
Pa kukavicluk, odmah do nasilja, prvo u smislu razumnosti , pa pameti , pa uzdrzanosti pa pametniji popusta, ali onda u ekonomskom podilazenje agresivnom u uslovima i ponudama, pa sklanjanje kad pokazu interes ka necemu itd itd..

U smislu teme porazmislite da li je nasilje Svajcarski mentalitet...Srpski jeste.
Da li je dzekisanje Svajcarski mentalitet, Srpski jeste, deca gladna otac se dzekise, imate to cak i u narodnim pricama i romanima..

E kad tako posmatrate neki narod...i jos bolje kad razvijete metode kako da brzo procenite sta je vazno sta nije u odnosu prema tom narodu , e onda ste izbezbani i onda mozete da putujete svetom...
Onda primecujete nesto sto se zove integrisani primitivizam...
Cesto je tu i integrisani snobizam...Moze se to pripisati .....
Vala kod Srba nikad nisam vidjela da su djeca gladna ,a roditelji se dzekisu..prije ce biti obratno...djeci se daje i preko mjere.

Vala kod Srba nikad nisam vidjela da su djeca gladna ,a roditelji se dzekisu..prije ce biti obratno...djeci se daje i preko mjere.
Pa da...nisi videla, naravno da nisi videla...
To je zato sto ni taj ko se dzekise ne vidi , nego isto kao i ostali prebacuje sebi da je razmazio decu.....
Sve razmazena deca Srbije...ali dzekisanjem , samo na tom polju...

Isto kao sto nema gladnih , nema nekog nasilja, sve milina..
To su samo slepila naroda i zato je sve ovako kako je..
Roditelji verovatno svuda zive u lazima koje kreiraju prema drugima a misle da su najmanje lazi prisutne u njihovom odnosu prema deci...

Medjutim, skoro uvek , opet po principu indirektnog, ne direktnog priznanja, vidimo strasne traume kod potomaka, koji se cesto nazivaju naslednicima...
Traume mogu nastupiti iz raznih razloga, ali masa trauma i problema nastupa iz lazi koje su ka deci ili deca moraju da podrzavaju prema spolja, zbog roditelja...
Otud ona zelja da deca budu klonovi roditelja, koja je izrazena kod primitivnih naroda, zelja je tu da se pokrije primitivizam i nastavi istom uskladjenoscu..

Ovakve teme su besmislene u Srbiji...to su taboo teme..
Nije dzabe Srbija tu gde jeste i na nacin na koji jeste....
Nije dzaba toliko mladih otislo iz Srbije....besno , bahato , nije im Srbija dovoljna...i ostala objasnjenja za toliki odliv mladih...

Nezavisno od teme..
Znaci ovo sad pisem malobrojnima...
Pokazatelj uhranjenosti dece je zabrinjavajuce nizak....
Deca su vrlo lose hranjena u danasnje vreme, vide se razni deficiti u ishrani...njihov fizicki izgled pokazuje losu ishranu i razvoj...
A ovamo su kao zdravo hranjena....
Ja gledam fizicki izgled i to je nemoguce sta pricate...znaci mozete da nadjete i milion dokaza, telo se sasvim drugacije razvija kad je pravilna ishrana, kad ima dovoljno potrebnih elemenata i vitamina, cak i kad je imunitet ugrozen nekim napadima, da ne bude da je pogresan razvoj zbog nekih malobrojnih alergija...

Razlicito se razvija kostani skelet, ne samo tela, nego i glave, razlicite grupe misica se razlicito razvijaju...sve se to vidi.

Ali je bez veze da ja to pricam nekome ko ne zeli da tako nesto pomisli...

bratjpg.jpg

Pa da...nisi videla, naravno da nisi videla...
To je zato sto ni taj ko se dzekise ne vidi , nego isto kao i ostali prebacuje sebi da je razmazio decu.....
Sve razmazena deca Srbije...ali dzekisanjem , samo na tom polju...

Isto kao sto nema gladnih , nema nekog nasilja, sve milina..
To su samo slepila naroda i zato je sve ovako kako je..
Roditelji verovatno svuda zive u lazima koje kreiraju prema drugima a misle da su najmanje lazi prisutne u njihovom odnosu prema deci...

Medjutim, skoro uvek , opet po principu indirektnog, ne direktnog priznanja, vidimo strasne traume kod potomaka, koji se cesto nazivaju naslednicima...
Traume mogu nastupiti iz raznih razloga, ali masa trauma i problema nastupa iz lazi koje su ka deci ili deca moraju da podrzavaju prema spolja, zbog roditelja...
Otud ona zelja da deca budu klonovi roditelja, koja je izrazena kod primitivnih naroda, zelja je tu da se pokrije primitivizam i nastavi istom uskladjenoscu..

Ovakve teme su besmislene u Srbiji...to su taboo teme..
Nije dzabe Srbija tu gde jeste i na nacin na koji jeste....
Nije dzaba toliko mladih otislo iz Srbije....besno , bahato , nije im Srbija dovoljna...i ostala objasnjenja za toliki odliv mladih...
Stvarno mislim da si promasio temu.
A i odgovor.Ili samo ti nesto primjecujes,a drugi su slijepi i gluvi?
Valjda i mi ostali imamo neki mozak i izvodimo neke zakljucke iz onog sto vidimo oko sebe.
Za citav svoj zivot,a nemam malo godina,nisam vidjela ni u blizoj,ni u daljoj okolini... nijedno gladno dijete bogatih roditelja.
Mislim na materijalnu glad.Mozda ima nedostataka ljubavi ili paznje...ali da se roditelji rasipaju,a djeca gladuju...to ne primjecujem.
Obicno ako se roditelji rasipaju,djeca se rasipaju jos vise.A ima i onih roditelja koji skromno zive,a djeca im se rasipaju.
I ne znam uopste kako dodjosmo do ove price koja nikakve veze s temom nema.

Mozda je problem u terminu bogatih....
Ja sam video dobro hranjenu decu u bogatim porodicama..
Sta ces....svi znaju sve najbolje...
Dovoljan je jedan primer da sve ostale strpamo da je pozitivno..
I lepo sam naglasio da roditelji dozvoljavaju i cak pohvaljuju rasipanje koje je na istim mentalnim osnovama, tj ako je otac dzek, on podrzava dzekisanje deteta, jer je tako ostvario sve sto je ostvario...on u tome vidi putanju za uspeh u drustvu...
To moze biti uzasan znak za neko dete koje ne zeli to dzekisanje nego nesto drugo...evo ti 100e idi provedi se , privedi pitchku...
Nemamo para da upises taj kurs kosta puno cak 350e....

Nije ovo sa namerom da nekog ubedim, pa ljudi ja zivim u Srbiji dovoljno dugo da bih znao da se to ne moze nikako , ama bas nikako uciniti...
Mi imamo danas u Srbiji roditelje koji zabranjuju deci odlazak na fakultet, a bogati su...a da ne pricam nesto drugo...
Percepcija ljudi je vise na magazin in i medijima...a ne ono sto se stvarno desava...ili ne desava tj krije..

Mozda Svajcarci manje kriju?

Mnoge teorije moraju da se prave drugacije..
Npr , mogu slobodno da napisem , integrisani primitivizam postoji u svakoj lokalnoj zajednici , samo ne u Srbiji...
To mi isto kazu i turisti stranci u Srbiji.
E zasto to mora da se iskljuci negativa u Srbiji , pa znamo svi zasto...
Da nas drugi ne bi stigli ....

A da.....
Ako me neko pita da li mislim da su svi drugi slepi , odgovor je da...
Uopste ne moram da dokazujem....mislim da su drugi slepi...
Jednostavno se to moze proveriti , videti , pa cak i na politici se vidi svakodnevno....ali samo zato sto je Vucic resio da koristi tu nabedjenost naroda i onda se vidi slepilo...

Poslednja izmena:

Back