Zeludacna kiselina

Da li je zeludac pomjeren i kad se proizvodi manje kiseline?
Msm da na pravom mestu nema problema, kad ode gore tu u grudima se zadrzava hrana i vraca u taj deo kad se legne i pece, naravno i kad se iritira nekom hranom koja ne prija,kao na ovoj slici samo zna da se prepolovi koliko ode gore i pritiska dijafragmu kad se prejede
1734107851839.png

Može za prvu pomoć da proba da izbegava jake začine,masnu i tešku hranu i da raspodeli obroke na male i česte da ne opterećuje zeludac.
Isto može da proba čaj od pirinča(jedna kašika pirinča na šoljicu vode i kuva se dok ne provri).On je dobar za ublažavanje kiseline.

Samo da naznačim ništa od ovoga nije dugotrajno rešešenje,to je samo prva pomoć za dok se ne nadje šta je problem

Moja majka ima pojacanu zeludacnu kiselinu tzv zgaravica. Cak ni nolpaza ne pomaze. Jel ima neko iskustva sa lecenjem?
Ништа на своју руку већ правац доктор. Некоме помогне Нолпаза или Омепрол, а некоме ништа од наведеног. Појачаној киселини може бити узрок и бактерија, некоме није.
Мени је терапија преписана од др.спец и помогла ми је тај вишедеценијски проблем.
Гастропразол, Гастрал Рефлукс кесице пре спавања.. Нормоколон. Препорођен.
Пазити на исхрану и пиће и никако касно увече храна. Кафу ни случајно.

Moja majka ima pojacanu zeludacnu kiselinu tzv zgaravica. Cak ni nolpaza ne pomaze. Jel ima neko iskustva sa lecenjem?
Промена начина исхране - комбиновање хране.
Паузе између оброка.
Нема грицкања хране између оброка.
И наравно кантарионово уље. Није увек решење али вреди пробати.
Имам једног познаника што има Хронову болест, па ми је он рекао да лекари могу да помогну али да и они не могу трајно да реше проблем.
Он ми је и рекао за кантарионово уље.
Не помаже наравно сваком за киселину, али није лоше имати у кући.

Back