Želim Subaru

subaru? svake prijestupne godine...osim ako ne živiš pokraj nekog ko ga ima pa ga gledaš svaki dan :mrgreen:

1999-Subaru-Impreza-WRX-Blue-Exterior-1.jpg

:maramica:

Зашто не возиш УАЗ?
Ne da mi Vucic

Hteo sam pre neku godinu da uvezem nov UAZ Patriot kakve vozi nasa vojska nije moglo . Razlog motor je sto vozilo nosi motor euro5 i ne mozes da dobijes AMSS za nova vozila sa euro 5 motorom a bez AMSS potvrde ne mozes da registrujes auto. Kad sam pitao kako Lada Niva moze nisam dobio odgovor.

Ne da mi Vucic

Hteo sam pre neku godinu da uvezem nov UAZ Patriot kakve vozi nasa vojska nije moglo . Razlog motor je sto vozilo nosi motor euro5 i ne mozes da dobijes AMSS za nova vozila sa euro 5 motorom a bez AMSS potvrde ne mozes da registrujes auto. Kad sam pitao kako Lada Niva moze nisam dobio odgovor.
Можеш. Треба ти посебна дозвола од државног органа, када се ради о возилу које нема ЕУРО икс мотор.

Што се ладе ниве тиче, она се не увози јер је почео рат у Украјини и то. Она је могла јер је њен мотор сад званично неки ЕУРО, само не могу више да знам који. Има директно убризгавање уместо карбуратора. У суштини мотор ладе специјал, разбушен на 1.700 кубика + неки филтери и бризгаљке.

Можеш. Треба ти посебна дозвола од државног органа, када се ради о возилу које нема ЕУРО икс мотор.

Што се ладе ниве тиче, она се не увози јер је почео рат у Украјини и то. Она је могла јер је њен мотор сад званично неки ЕУРО, само не могу више да знам који. Има директно убризгавање уместо карбуратора. У суштини мотор ладе специјал, разбушен на 1.700 кубика + неки филтери и бризгаљке.

Meni su poslali dopis da ne moze . I ja odustao . Posle poceo rat u Ukrajini i samim tim nije bilo mogucnosti prevoza i tako da sam odustao za sad.

Могло је када сам ја питао. Ни тада УАЗ није имао еуро 4 или који већ мотор, али је постојао начин. Мораш да добијеш одобрење надлежног органа.

Заборавио сам већ ког, јер то није било јуче.

To ako šetaš otpadima sve to što si hvalio i prodavao je odavno na otpadima. Auto iz uvoza može dve godine da sastavi i onda pravac otpad.
Aha. 😂 To ti iz svog ogromnog iskusta sa dva auta za 28 godina kenjaš? 😂😂😂
Lele ko nama ovde ispira mozak dok se mi vozimo lepo i kvalitetno sa kolima iz uvoza.
Papan pise kako su ovo i ono a gro kola su iz uvoza takodje od prvog vlasnika i samo ova novija stara do 5 godina su vecinom sa licitacija gde ih firme prodaju.
Papani se loze na mlado i jeftino a tako ovde u NS ima autoplac koji prodaje iskljucivo domaca kola kupljena od firmi i sa servisnim knjizicama a ja sam isao vise puta da pregledam ta kola drugarima a ono farbana kao nogama jer su kasko osigurana pa se farbaju u ovlascenom servisu gde pojma nemaju da rade. Ali eto narod voli da ima sigurnost a dobije kantice.

Sta ste radili nakon sto je blok pukao? Ugradili nov motor?
ma samo obradili blok i sklopili motor sa novim delovima, srecom radilica se nije raspala, zamenili glave, radilicu, dizne i klipove. Ti blokovi su pucali do 150 hiljada
Ovaj je bio odrzavan redovno, sve dok neki lik ga nije kupio pa ga nije odrzavao adekvatno, najcesci uzroci pucanja tih motora su ti: zapusenje EGR, kad te dizne pocnu jebavati, pregrevanje, lezajevi radilice ili zamajac.
U slucaju caletovog boxer dizela moguci razlozi pucanja su bili zapusen EGR (usisna je bila nevidjeno cadjava, aluminijumska), pregrevanje, lose dizne i los zamajac, te vibracije su jake (oko 350-400 Nm). Taj motor je i dalje radio sa takvim blokom, naravno culo se ono kucanje motora.
Sad radi besprekorno, gledam da mu nabacim sestostepeni menjac jer taj menjac manje opterecuje motor, podesim mu dizne da bolje radi preko chipovanja

Back