Želim Subaru

NeKiTaMo2003

Početnik
Poruka
17
Ima jedan Subaru koji u poslednje vreme želim, do skoro sam tražio Imprezu, prvu i drugu generaciju. Dosadila mi Impreza, jer svako je ima, pravo mogu da kažem da je to precenjen Subaruov model, pored ostalih modela koji su na svoj način kul i zanimljivi.
Ovaj koji šaljem je u pitanju Legacy treće generacije u STi varijanti (S401 STi, sa twin turbo motorom sa 290 konja (po specifikacijama) oko 280 primeraka proizvedeno).
Mada i Legacy Blitzen je takodje vrlo interesantan model i redak, kao i drugi B4 Legacy. Blitzen je u ovoj Blitzen red boji

Takodje i naredna generacija Legacy-a je takodje lep auto a i dobar sleeper

Ima tu zanimljivih Subaruovih modela koji po mom mišljenju zaslužuju jednu pažnju, kao i neki nepopularni ili manje popularni modeli drugih proizvođača poput Mitsubishijevih Galanta i Sigme, Lexusovog SC400 itd

Prilozi

• Scarica sfondi Subaru Legacy STi, 4k, S401, studio, 2002, le auto, i Legacy STi, Subaru per de...jpg
    Scarica sfondi Subaru Legacy STi, 4k, S401, studio, 2002, le auto, i Legacy STi, Subaru per de...jpg
    31,6 KB · Pregleda: 1
  • wp3101345.jpg
    wp3101345.jpg
    98,9 KB · Pregleda: 1
  • 8608d3bf2936a12a36e77b8316031268.jpg
    8608d3bf2936a12a36e77b8316031268.jpg
    24,7 KB · Pregleda: 1
  • 301122_white_legacy_tbsti_dsc00623aa.jpg
    301122_white_legacy_tbsti_dsc00623aa.jpg
    202,7 KB · Pregleda: 1
  • www.jcars.co.nzP9056509.jpg
    www.jcars.co.nzP9056509.jpg
    157,4 KB · Pregleda: 2
  • 0ampa5ljcxl61.jpg
    0ampa5ljcxl61.jpg
    99,6 KB · Pregleda: 1
i ja sam razmatrao mitsubishi lancer EVO, jer je 4x4. ali ti japanski su slabi, kad te neko udari ne daj Boze, zguzva ti auto sve. ne znam kakva je stvar sto je tice Subaru. Sledeca mi je zelja Audi, to mi je omiljena marka, ali ovaj put bice audi quattro. zivim u malo brdovitom mestu, sneg, led, zima, samo nikako necu dizela nego iskljucivo benzin+TNG. zbog ustede goriva.

Ima jedan Subaru koji u poslednje vreme želim, do skoro sam tražio Imprezu, prvu i drugu generaciju. Dosadila mi Impreza, jer svako je ima, pravo mogu da kažem da je to precenjen Subaruov model, pored ostalih modela koji su na svoj način kul i zanimljivi.
Ovaj koji šaljem je u pitanju Legacy treće generacije u STi varijanti (S401 STi, sa twin turbo motorom sa 290 konja (po specifikacijama) oko 280 primeraka proizvedeno).
Mada i Legacy Blitzen je takodje vrlo interesantan model i redak, kao i drugi B4 Legacy. Blitzen je u ovoj Blitzen red boji

Takodje i naredna generacija Legacy-a je takodje lep auto a i dobar sleeper

Ima tu zanimljivih Subaruovih modela koji po mom mišljenju zaslužuju jednu pažnju, kao i neki nepopularni ili manje popularni modeli drugih proizvođača poput Mitsubishijevih Galanta i Sigme, Lexusovog SC400 itd

Pravi izbor. Samo izbegavaj dizele .

Benzinac bokser motor 165 konja 2.0 to ja imam znaci to smrti nema - jedino ako ga ne ostavis bez ulja.

Dizelase sa druge strane prate problemi kao sto su pucanje radilice kod 2.0 dizela generacija 2002-2008 usled losih tj krtih mostova koji drze radilicu, a na novijem modelu koji se prodaje od 2009 problem su lageri na radilici koji dovode do zakivanja iste i lomljenja bloka motora - koji je kao i kod svih drugih dizelasa danasnjice od aluminijuma bas zato da ako dodje do problema u motoru da bi morao ceo nov da kupis. Jer aluminijumski blok puca dok celicni skoro nikada.

Bokser benzinac i pogon na sve tockove da vidis kako to lepo ide i lepo radi.

i ja sam razmatrao mitsubishi lancer EVO, jer je 4x4. ali ti japanski su slabi, kad te neko udari ne daj Boze, zguzva ti auto sve. ne znam kakva je stvar sto je tice Subaru. Sledeca mi je zelja Audi, to mi je omiljena marka, ali ovaj put bice audi quattro. zivim u malo brdovitom mestu, sneg, led, zima, samo nikako necu dizela nego iskljucivo benzin+TNG. zbog ustede goriva.

Kakav audi to je smece najgore

Audi sa quattrom obicno dolazi u verziji sa 3.0 TDI motorom koji je nekada vazio za pouzdan al danas je smece ko i sve ostalo kod nemaca.

Veliki servis na 3.0 TDI-u kosta 1500-2000 evra jer mora ceo motor da se vadi do ta da znas.

Skoro cujem jedan poznanik kupio novi Audi Q7 3.0 TDI i zakovao mu motor na 35.000 km. Covek se nije preterano nervirao, misli ima garanciju i oterao auto u ovlasceni servis gde ga je i kupio.

Tamo mu priznali garanciju, ali mu rekli da mora platiti ruke majstora za zamenu motora i da to ne ulazi u garanciju, a racun za tako nesto mu ispao skoro 4000 evra. Sve prevaranti.

Dizelase novije generacije od 2015 pa na dalje koji nose tj imaju adblue sisteme ne savetujem ni najvecem neprijatelju.

Ko vozi gradske voznje desice mu se 100% kristalizacija adblue-a koja zahvati i zaprlja senzor za adblue u rezervoaru i on onda ne registruje nivo tecnosti tj uvek prijavljuje da je na minimumu. Kad se to desi auto ulazi u sejf mod , konkretno Audi pokazuje broj km koje mozes preci a nakon toga ne mozes da upalis auto uopste dok to ne resis.

Posto je sve izliveno iz jednog dela rezervoar za adblue pumpa i senzor , moras kupiti sve novo u kompletu ne moze na zalost samo senzor da se menja. A cena novog sistema adblue za Audi Q5 iznosi 18000 evra samo taj deo, a plus ruke majstora koje isto nisu male jer mora da razmontiraju pola auta da to zamene. Drugi problem sa adblue jeste da kristalizovani adblue haba i karike u motoru pa ocekuj havariju motora generalku cim predjes 200.000 .

Adblue kristalise na temperaturama nizim od 286C u sistemu , sto je cesto kad su u pitanju gradske voznje i na temperaturama nizim od 10-11C obavezno sto je ces slucaj na planinama.

Skoro je bio slucaj porodice iz Srbije koja je otisla na odmor u Grcku i desio im se taj problem sa adblue, na sistemu im pisalo da mogu preci jos samo 20 km, oni otisli u neki grcki servis oni im rekli da im treba 3500 evra da im to srede . Pitali na netu za savet sta da rade , i rekli im ljudi , pravac Srbija i nemoj slucajno da ugasis auto. Ako ga ugasis vise ga neces upaliti.

Tako da dizel nikako nikako nikako.

Ko zna koji je to motor po redu pa je prešao 270kkm. Njima je probl radilica koja dobije luft od vibracija. Ne može taj dizajn da trpi.

problem je kod svih isti

Skoro drugaru na BMWu petici 2012 dizelu isto zakovao motor . Oterao ga na servis kad mu tamo rekli uuu ti si presao 304.000 km . Budi srecan zakivaju ljudima motori N47 M47 vec od 100.000 km pa na vise .

Jednostavno nema vise kvaliteta narocito kod dizela prave motore da traju do maks 300.000 da nemas racuna da to pravis vec da auto kad napuni 10tak godina das na otpad i kupis nov . A nemas racuna da ga pravis zato sto taj tvoj auto kad ti zakuje motor vredi obicno 4-5000 evra a nov motor moras platiti 2000-2500 i opet ces u auto metnuti neki drugi polovan motor jer nov sa 0 km nemas nigde da kupis tj fabrika ne zeli da ti ga proda da bi te naterali da kupis nov auto gde oni skidaju kajmak.

Sve se svodi na kraju da cemo morati ili d vozimo stare atmosferce ili kupis auto nov vozis dokle traje garancija dajes ga i uzimas opet nov i vozis u garanciji ako neces velike probleme i kvarove.

Potrosacko drustvo.

A vas dvojica ste se navozali toliko auta da su prsti jedne ruke veklika cifra. 😂😂😂
Ja sam se bar nagledao sa raznoraznim kilometrazama i ustanovio kad na kojoj nesto ode na nekom modelu.
A vi?
mario vozi dva aita za 28 godina i sasipa nam znanje dok Tihi vozi takodje evo treci auto za 25 godina i on nam takodje prosipa znanje.
Pa sad vi vidite kakvi znalci pisu nama ovde na forumu. 😂

A vas dvojica ste se navozali toliko auta da su prsti jedne ruke veklika cifra. 😂😂😂
Ja sam se bar nagledao sa raznoraznim kilometrazama i ustanovio kad na kojoj nesto ode na nekom modelu.
A vi?
mario vozi dva aita za 28 godina i sasipa nam znanje dok Tihi vozi takodje evo treci auto za 25 godina i on nam takodje prosipa znanje.
Pa sad vi vidite kakvi znalci pisu nama ovde na forumu. 😂

Ne moram da pojedem ***** da bih znao kakvog je ukusa i da li je lepo ili lose

Mnogi imaju takva iskustva pa ih besplatno prenose

Ja vozim svoj 73-ci auto tako da sam veoma merodavan sa svojim izjavama.
A meni nabacujes kako vozim 50 m auto? 😂
Znamo za Accord,Jeep isad Subaru za sve ove godine.
Prvo sto su svi retki a ti nama pljujes po kolima kojih ima u ogromnom broju na ulicama.
I to su sve budale sto ih voze a samo si ti pametan? 😀

Back