Želim ovo da podelim sa vama!

Nema " na šta " što bi se reklo , sve ti to dobro znaš i sama al' nije na odmet da i drugi vide...pouče se nekim dobrim iskustvom.;)

Par godina nisam svraćala na ovaj pdf i slučajno se ovde opet obreh , a kako si i sama majka muškog deteta , nema veze što je još mali , porašće brzo, možda da skokneš do teme svekrve kada nađeš malo vremena.

Ja sam pre jedno 2-3 godine slučajno otvorila tu temu i toliko bejah zgrožena onim što sam tamo čitala da sam sve moje prijateljice s muškom decom , različitog uzrasta , preventivno uputila na tu temu...reakcije su bile :eek: ali za nekolicinu vrlo poučne : da skratim , više im te devojke njihovih sinova i nisu bile tol'ko slatke i umiljate na prvu , već su dooobro obratile pažnju s kim/čim imaju posla i dobro je da jesu, neprijatelj se tako najbolje upoznaje ....:cool:

Hvala na savetu. Otići ću jednom. Sada imam problem sa mladjim psom. Operisao je tumor na nozi u petak, a u subotu dobio alergiju sa gusenjem zbog ujeda neke bube. Bolje mu je, ali to više nije isti pas. Moram na forum o životinjama. da vidim da li neko ima iskustva sa sličnim.Ćao!

Meni je do sada najlepsa bila izjava mog deteta nicim konkretno podstaknuta: ''Kako je lepo ziveti s tobom'' To me je ostavilo bez teksta u prvom trenutku jer nisam nesto tako ocekivala od tada trogodisnjeg deteta, a onda sam je mahinalno pitala: ''Zasto?'' :lol: Ni ne secam se sta je odgovorila jer sam je svu izcmakala. :D

mene je moja cera odusevila kada je poslednje pare koje je imala od dzeparca, bukvalno sve, dala za moj rodjendanski poklon
on je u obliku srca, a svaki put me raznezi njena cestitka bilo koji da je praznik u pitanju
nikada necu prestati da je cmacem, naravno krisom od drugih kad poraste, a secam se kako mi je za jedan osmi mart napravila sama ukrasni tanjir
on zauzima ponosno mesto i bila sam zadivljena kako ga je napravila
divno je kada od svog deteta dobijes porukicu, poljubac, nagradu, ljubav, to su one stvari zbog kojih zivimo i zbog kojih je zivot lep a zemlja lepo mesto

mene je moja cera odusevila kada je poslednje pare koje je imala od dzeparca, bukvalno sve, dala za moj rodjendanski poklon
on je u obliku srca, a svaki put me raznezi njena cestitka bilo koji da je praznik u pitanju
nikada necu prestati da je cmacem, naravno krisom od drugih kad poraste, a secam se kako mi je za jedan osmi mart napravila sama ukrasni tanjir
on zauzima ponosno mesto i bila sam zadivljena kako ga je napravila
divno je kada od svog deteta dobijes porukicu, poljubac, nagradu, ljubav, to su one stvari zbog kojih zivimo i zbog kojih je zivot lep a zemlja lepo mesto

Kako je lepo ovo što si napisala:zag:

Juče sam dobila još jednu poruku od sina. " Kad sam daleko od tebe shvatim koliko te volim. Kada smo na velikim razdaljinama od onih koje volimo, volimo ih još više. Vidici naših srca se šire. Tvoje lice mi se često pojavljuje u mislima.Žao mi je što sam ikada uradio, poželeo i pomislio nešto loše tebi i molim te da mi oprostiš na svim mojim greškama. Obožavam te, mama:):)!!!".

Poslednja izmena:
"moje dete je jako dobro dete. On nikada nije ni pomirisao, a kamoli okusio alkohol." Ne razumijem, ima 15 godina, i to bi nesto mnogo ruzno bilo da jeste? ???

to svaka majka misli za svoje dete. :)

Majke najbolje poznaju svoju djecu, ne slazem se sa tobom. I mislim da djeca tesko zadrze za sebe ono sto im se desava, nekako nadju nacin da nam saopste, kroz salu, muziku koju slusaju...reakcijama na slicne situacije u kojima se nalaze, samo sto to mi ponekad nismo u stanju ili necemo da vidimo. U svakom slucaju treba uvijek biti oprezan.
Moji sve izbrbljaju..takvi su.

"Кева је кева, кева је и ортак, и брат, и мајка, и отац, и све кад треба..."
:klap::hvala::hvala::hvala:

Where...divna tema!

Poslednja izmena:
Moje dete je jako dobro dete. On nikada nije ni pomirisao, a kamoli okusio alkohol. Bojala sam se ovakvih reakcija od ljudi koji ne poznaju ni mene, a ni to divno dete koje sam rodila.Ali sta je tu je. ja sam prosto imala potrebu da ovu emociju podelim sa nekim. Pa sad ko shvati, shvatio je.

Divno. Divno dete ste rodili. Emocija je divna. Kao i poruka koju Vam je napisao. Nadam se da cete brzo prevazici loš period, koji se nadvio nad Vasom porodicom. Ne dajte se i bice sve ok, ja Vam drzim palceve. :kiss:

Prvi put sam na ovom forumu. Osećam potrebu da ovo svi pročitaju.Naišao je jako loš period za moju porodicu i mene. U ovim teškom vremenima, pokušavam da ostanem normalna. Ovo je nešto što mi daje snagu.Ovo je poruka koju sam jutros u 5:30h dobila od sina koji ima 15 godina. On je iz Niša jutros oko 5h sa mojom sestrom, zetom i sestrićem otišao na more. A evo i poruke: Sinoč sam u krevetu razmišljao o ovome i odlučio sam da ti napišem ovu poruku. Ja te mnogo volim! Kada razmislim, shvatam kakvo je sveto biće majka.Bogorodica se nalazi u svakoj majci i time naravno i u tebi. Mnogo te volim, jer si uvek bila tu za mene i jer je prava majčinska ljubav uvek istinska.Svoju ljubav nisi štedela.Svakog si volela i dalje ih voliš. Svoje roditelje, Arona, Malog, Djordja i prase koje je sada na drugom svetu na kome uživa. Mama, nikada u životu nisam ništa napisao ovoliko iz svog srca kao sada tebi!

Лично бих се забринула кад бих добила овакву поруку у тој ситуацији.
Мени је ту нејасно пар ствари:
Чему помињање Богородице?:dontunderstand:
Затим, прича о свакој мајци, значи, не мисли да је његова мама посебна, него да је свака мама посебна.
Шта се њему догодило на мору, да би он тако снажо желео да се обрати, не само својој мами, него мајкама уопште?

Затим, прича о свакој мајци, значи, не мисли да је његова мама посебна, него да је свака мама посебна.
Шта се њему догодило на мору, да би он тако снажо желео да се обрати, не само својој мами, него мајкама уопште?

Hvala bogu da neko kaze ono sto treba reci.

Znaš, video sam decu koja su nakon razgovora sa drugom decom o njihovom odnosu sa roditeljima jednostavno poželeleli da svom roditelju kažu ovako nešto.

И моји су међу таквима. Нису писали овако срцепарајуће поруке (па ме можете оптужити за злобу, прихватам), али су се обраћали лично мени а не свим мамама. И нису помињали Богородицу. Не знам откуд она у контексту, занима ме.

Vanda, on se ne obraca svim majkama, sto se moze videti iz naredne poruke. On se obraca svojoj majci.Na moru se nista nije desilo, vec je jedino dete koje je tamo otislo bez svojih roditelja koji mu jako nedostaju Pri tom mu je dosadno jer nema svoje drustvo, pa verovatno ima isuvise vremena za razmisljanje, Evo poruke koja mi je upravo stigla; "Napokon!!! Sutra idemo kuci. Jedva cekam da vas vidim". Pominjanje Bogorodice je tu sasvim slucajno i ne treba traziti nikakav dublji smisao u ovoj poruci. On je samo zeleo da mi docara koliko me voli. Ali i to ne mora recima, on to ume i te kako da pokaze. Mislim da nisam trebala da zapocinjem ovu temu, ali su me tada ponele emocije. Moracu da obrisem ovo jer se bojim da bih mogla da povredim svoje dete.

Тема је одлична, и нема потребе да тражиш брисање било чега!
А, ако си отворила тему на форуму, онда си могла претпоставити да ће различити људи различито реаговати.
Нико није тражио доказе у виду наредних порука, питала сам, откуд Богородица у поруци, и у свом мајкама? Тако пише, а ја умем да читам.
Успут, ако је детету од 15 година тако тешко без родитеља, онда проблем дефинтивно постоји, а он није носталгија за мамом и татом.
Неком од 15 година на мору мама не треба да падне на памет!
Уколико се тако зажелео маме, да јој пише овакве поруке, мама би требало да се дебееело запита шта је по среди.

А, ако си отворила тему на форуму, онда си могла претпоставити да ће различити људи различито реаговати.
Нико није тражио доказе у виду наредних порука, питала сам, откуд Богородица у поруци, и у свом мајкама? Тако пише, а ја умем да читам.
Успут, ако је детету од 15 година тако тешко без родитеља, онда проблем дефинтивно постоји, а он није носталгија за мамом и татом.
Уколико се тако зажелео маме, да јој пише овакве поруке, мама би требало да се дебееело запита шта је по среди.

To je i meni najcudnije.

WHERE?? , можда ти баш нисмо пожелели добродошлицу како је требало.
Ово најискреније кажем, као и све остало.
Отворила си тему на форуму, требало је да очекујеш различите реакције.
Понекад се сама тема одвија од себе, невезано за уводни пост.
Зато те молим да моје писање не доживиш лично. Не обраћам се теби, него коментаришем поруку, зато тема и постоји.
Ако си хтела да остане запис, као нешто што је тебе обрадовало, требало је да ставиш у блог. (Ја сам неко ко нема ниједан блог, тако да баш и немам права да овако коментаришем.)
Можда си хтела да тема буде мало уопштенија, не о теби и твом детету, него о томе чиме су нас наша деца обрадовала.
Ако мислиш да може тако, замоли Хелен да промени наслов теме.
Онда ћемо сви писати о томе чиме су нас обрадовала деца, нећемо се базирати на уводни пост толико.

Нисам желела да задирем у ваше породичне односе, коментарисала сам поруку као поруку. Углавном тако и пишем ,,са стране'', сагледавам све из више аспеката.
Волела бих да останеш на форуму и даље, видећеш мало касније, форумаши су људи који умеју да буду и груби, и превише отворени, и цинични, и превише искрени. То јесте чар форума, и од срца ти желим да једног дана будеш та која ћеш ,,заскочити'' неког новајлију. То ће значити да си се прекалила. :)

Vanda, on se ne obraca svim majkama, sto se moze videti iz naredne poruke. On se obraca svojoj majci.Na moru se nista nije desilo, vec je jedino dete koje je tamo otislo bez svojih roditelja koji mu jako nedostaju Pri tom mu je dosadno jer nema svoje drustvo, pa verovatno ima isuvise vremena za razmisljanje, Evo poruke koja mi je upravo stigla; "Napokon!!! Sutra idemo kuci. Jedva cekam da vas vidim". Pominjanje Bogorodice je tu sasvim slucajno i ne treba traziti nikakav dublji smisao u ovoj poruci. On je samo zeleo da mi docara koliko me voli. Ali i to ne mora recima, on to ume i te kako da pokaze. Mislim da nisam trebala da zapocinjem ovu temu, ali su me tada ponele emocije. Moracu da obrisem ovo jer se bojim da bih mogla da povredim svoje dete.

Ma dobro je da si započela ovu temu, previše je dece od 12-13 g. koja su već "uveliko odrasla" i baš je osveženje pročitati ili čuti da postoje i deca od 15.g. koja su još uvek deca. Vidi vraga, ima petnaest godina a dete je, čisto da ne poveruješ:zag:
Inače, mislim da je Vanda jedno zaista posebno čeljade, koliko čitam njene postove, a čitam sve što navatam, čini mi se da sa obe noge veoma čvrsto stoji na zemlji, pa joj ne zameri, sve što je napisala je rekla bih dobronamerno.

Poslednja izmena:
To je i meni najcudnije.
Šta je tu čudno ?!? :eek:
Ja sam, u tim godinama, na moru, spominjao i majku i Bogorodicu i druga nebeska bića, kada me, pijanog, tresne talas o hridi, pa još stanem na morskog ježa, teturajući iz vode, samo što onda nije bilo mobilnih telefona, da to sve lepo i zapišem i pošaljem nekom dirljivom porukom ... :D

Šta je tu čudno ?!? :eek:
Ja sam, u tim godinama, na moru, spominjao i majku i Bogorodicu i druga nebeska bića, kada me, pijanog, tresne talas o hridi, pa još stanem na morskog ježa, teturajući iz vode, samo što onda nije bilo mobilnih telefona, da to sve lepo i zapišem i pošaljem nekom dirljivom porukom ... :D

Ma ti si posebna vrsta živuljke, ko bi pa tebe ozbiljno shvatio;)

Back