Želim novi SPS(volim i ja vas)

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
Želim novi SPS
Autor: E.B. | Foto:A.Stranković | 10.01.2009. - 07:53

Lider Socijalističke partije Srbije i zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je da želi novi SPS i da bi trebalo ići na održavanje partijskog kongresa.

- Ako je SPS isti kao devedesetih godina, ništa nismo uradili, želim novi SPS koji će gledati na Srbiju 2009, 2010. i 2020. godine kao na neku novu pojavu koja odgovara na neka nova pitanja koja nisu postojala devedesetih godina - rekao je Dačić, za TV „Palma plus“.
Prema njegovim rečima, SPS je sa PUPS i JS napravio dogovor zbog toga da bi pružili priliku da „cela Srbija, možda, razmišlja o SPS-u i celom ovom bloku, kao ozbiljnoj alternativi koja postoji u Srbiji kao pokret budućnosti baziran na nekim novim principima koji nisu postojali devedesetih“. Dačić je podsetio i na pomirenje SPS i DS i ocenio da je zahvaljujući tom pomirenju „došlo do uzleta dobrih međusobnih odnosa dve stranke u vršenju vlasti ovih šest meseci“.
Zamenik premijera kaže da se SPS pokazao kao pouzdan koalicioni partner, i napomenuo da Vlada mora biti jedinstvena, i da podržava promene u Vladi.
- Ne mislim da je koalicija koja je napravljena kratkoročna. Srbija treba da ima vladu levog centra, jer je nemoguće drugačije - rekao je Dačić i ocenio da je približavanje Tomislava Nikolića Borisu Tadiću pozitivna činjenica.
Kada je reč o parlamentarnim izborima, on je rekao da niko ozbiljan na političkoj sceni Srbije u ovom trenutku ne razmišlja o tome i istakao da prednost daje opstanku postojeće parlamentarne većine, ali s mnogim promenama u ponašanju te većine.

volim i ja vas

Back