Zelim da kupim QUAD(Cetvorotockas) i treba mi pomoc !!!

Da li ste vozac nekog vozila ?

• Da,Vozim Kamion sa ili bez prikolice ili autobus

• Da,Vozim kombi,kola ili slicno

• Da,Vozim Motor,Motorcikl ili QUAD i slicno

• Ne,ali imam dozvlu A,B,C,D,E,F ili VF kategorije.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

markostar96

Zainteresovan član
Poruka
135
Pozdrav,zelim uskoro da kupim QUAD(Cetvorotockas)i treba mi pomoc oko registracije i voznje po gradu.

Dakle,
cuo sam mnogo puta da su ljudi pricali da nesme da se vozi po gradu,policija zaustavlja itd ali ima i nekih koji misle suprotno,imam 14 godina(sad punim 15)i sad skoro polazem PSP a on je za max 49,9 ccm ali da li to vazi i za QUAD ako kupim neki do 49,9 ccm.

Hvala svima na informacijama(unapred XD)

.
Hvala.

Pomagajte !!! =))

Quad još uvek ne može da se registruje, niti vozi "legalno".

Razlog je nedovoljno definisan zakon koji nije predvideo postojanje takvih vozila. Ne možeš da ga registruješ kao automobil jer ne ispunjava sve uslove - nema šoferšajbnu, zaštitni kavez za putnike itd... Ne možeš da ga registruješ kao motor, jer po zakonu samo vozila koja imaju do 3 točka se svrstavaju u motocikle.
Jedina opcija ti je da ga registruješ kao poljoprivrednu mašinu - mada je i ovo diskutabilno jer moraš da imaš priključak za radne nastavke. A i ako uspeš da ga registruješ ovako, kači te ograničenje brzine od 25kmh.

Ima još jedna stvar, nije da flejmujem, ali razmisli: quad jeste atraktivan, ali je i gadan za vožnju. Da li si siguran da sa svojih 15 godina imaš dovoljno odgovornosti i znanja da voziš?

Quad još uvek ne može da se registruje, niti vozi "legalno".

Razlog je nedovoljno definisan zakon koji nije predvideo postojanje takvih vozila. Ne možeš da ga registruješ kao automobil jer ne ispunjava sve uslove - nema šoferšajbnu, zaštitni kavez za putnike itd... Ne možeš da ga registruješ kao motor, jer po zakonu samo vozila koja imaju do 3 točka se svrstavaju u motocikle.
Jedina opcija ti je da ga registruješ kao poljoprivrednu mašinu - mada je i ovo diskutabilno jer moraš da imaš priključak za radne nastavke. A i ako uspeš da ga registruješ ovako, kači te ograničenje brzine od 25kmh.

Ima još jedna stvar, nije da flejmujem, ali razmisli: quad jeste atraktivan, ali je i gadan za vožnju. Da li si siguran da sa svojih 15 godina imaš dovoljno odgovornosti i znanja da voziš?

Pa ne,nisam potpuno siguran ali mislim da cu moci da ga vozim,a zasto je gadan ?

Vidi, vožnja neregistrovanog vozila će biti "ujed za dušu" ako te zaustavi saobraćajna policija. U takvi slučajevima, "crvena" neće rešiti posao, već će te (u 90% slučajeva) isključiti iz saobraćaja i podneti prijavu zbog upravljanja neregistrovanim vozilom. Ovo ti najtoplije savetujem da izbegneš, jer ti ne treba (a ni tvojim roditeljima) natezanje sa sudijama, plaćanje taksi i slično...

Kada kažem "gadan" upravo to i mislim. :) Quad se dosta lako prevrne, posebno kod skretanja. Druga loša stvar je "propinjanje" do kojeg dolazi ako se ne sedi kako treba (tzv. tačka balansa) + ukoliko vozač ima malo kila.

Mlad si, imaš 15 godina, i ako voliš motore, bolje kupi neki moped za početak, pa se kasnije prebaci na ozbiljnije "mrcine". :)

Pa ne,nisam potpuno siguran ali mislim da cu moci da ga vozim,a zasto je gadan ?

Ovi slabiji i nisu, iz prostog razloga što nemaju dovoljno snage da bi bili gadni. Jedina opasnost je prevrtanje. Ovaj što sam ja vozio je bio užasno jak, a to ukombinovano sa terenskim gumama, i imamo katastrofu u najavi.

Mada, neverovatno je zabavno! :lol:

OK,hvala svima na pomoci,ipak sam odlucio da cu da kupim vespu,neku do 49 ccm,samo ako neko moze da mi kaze koliko to trosi na 100 km predjenog puta i ako neko ima neki dobar predlog do 500 e,ja sam gledao nesto na halo oglasima za 150e xD ali neznam kakav je,polovan je i 2005 godise je onako lepo izgleda,pa ako mogu neke preporuke.Hvala. =)

Edit1:
e da,da li mogu motori koji se kupe od preko da se registruju,nasao sam jedan sto je od preko i nije registrovan pa me zanima kako to ide ?

Poslednja izmena:
Sve sto je od preko mora da se carini a sto se tice tog skutera za 500 eura a da je 2005 mislim da ti je to poklon jer ja imam Piaggio Free 50 2000 godiste i ne bih ga dao ispod 400 eura.Pokazao se jako dobro i trosi u gradu oko 3L mesavine jer je dvotaktni ali sam pravi smesu.

ne nisi dobro razumeo,on kosta 150e 2005 godiste je,aj evo ti oglas pa ti vidi:
Piaggio Zip
proizvođač Piaggio
model Zip
tip vozila skuter/moped
zapremina 49 ccm
snaga 4 KS (3kW)
godište 1996.
registracija nije registrovan
prešao 5.500 km
boja svetlosiva metalik
oprema
kofer ne bisage ne
kaciga ne automatski menjač da
napomene
vlasnik
stranac

cena 150 €

eto to je to oko oglasa,ali jedino to se pitam,da li je dobarn posto je presao 5.500 km i to sto je stranac pa dal moze da se registruje,inace sutra bi ga kupio =) ,
a ti molim te mi ono prevedi sa motorskog na srpski jezik posto se ja u to ne razumem nesto mnogo xD x( x)

Back