Zelenastvo u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kamata se devedesetih kretala i do 20 % ......iako je prosek bio 10%...s tim , sto , ako si uzeo od zaebanih igraca, svaki dan kasnjenja rate te kostao sledecih 10%.......poenta zelenasenja nije ta zarada od 20 % mesecno.......to je za njih smesno.......

poenta je, da ne platis dug na vreme, pa da ti udaraju kamate na kamate kako hoce......i da ti dug dostigne za mesec dana i 10 puta vise od onoga sto si uzeo.....zato, oprezno od koga uzimate lovu..........

ljudi idu kod zelenasa danas neuporedivo manje nego devedesetih kada nisu banke ni postojale, a kredit je bio misaonoa imenica, ako nisu julovac ili slobin......ali, jos uvek idu ako su u nekom problemu , treba im hitno lova, ili najcesce imaju poroke kao sto je kocka ili droga........iako zelenasi ne daju pare narkomanima znajuci da se iz kamena voda ce cedi..........

kockari su redovne musterije , i najzahvalnije.......oni znaju za noc i nekoliko puta da uzmu pare po 10% , i da ih vrate za pola sata, ako ih hoce kocka, pa da uzmu ponovo, ako krene na lose , i tako u krug.............

zelenasenje je zakonom zabranjeno, ali tesko dokazivo......zato, pamet u glavu i u banku.......oni bar ne biju ako ne vratis pare:mrgreen:

pa idu i do 30% na mesecnom nivou,mada obicno daju na 2-3 meseca sa tolikom kamatom

Овако мали Перица види каматаре у Србији има ту истине али и пуно уметничке интерпретације

10%.............a stvar je u tome sto ti je kod nas mnogo isplativije i postenije da odes kod zelenasha nego da se zajmis kod drzave :hahaha1:
Отприлике ал да редовно плаћаш камату

Овако мали Перица види каматаре у Србији има ту истине али и пуно уметничке интерпретације

ma jeste......:hahaha:

ti si opsan momak, iz provanse........ti sigurno znas kako rade zelenasi po beogradu..

nemam nameru da ti rusim imidz "opasnog celavca", ali napisi sta je "umetnicka interpretacija"......:(

Uzimam 20% mesecno, maksimalno 3 meseca.

Ako je platisa uredan, produzavam ugovor na jos 3 meseca.

Mora da garantuje sa necim i da tu stvar ostavi kod mene. (Televizor, frizider, auto...)

Maksimalan iznos pozajnice je 1/3 vrednosti stvari kojom garantuje.

20% mesecno????
Sa kakvim ti bolidima radis?????
Kamata na pozajmice se ovde krece od 2-10% mesecno, zavisno od sume, i sigurnosti onoga koji pozajmljuje pare................
Sve preko toga moze da uzme samo lud covek.......
A da......I za sume do cca.3000 evra ovde niko ne trazi garanciju

pa idu i do 30% na mesecnom nivou,mada obicno daju na 2-3 meseca sa tolikom kamatom

kamata je 5% do 10% mesecno

samo zelenasenje je tezak greh .....

drugo i banke udaraju kamate od 4-5% mesecno na tzv dozvoljeni minus sto mu isto dodje ko zelenasenje.

jedina razlika je sto je dozvoljeni minus kod banke valjda do nivoa 2 plate dok kod ulicnog zelenasa nemas limit.

drugo i banke udaraju kamate od 4-5% mesecno na tzv dozvoljeni minus sto mu isto dodje ko zelenasenje.

jedina razlika je sto je dozvoljeni minus kod banke valjda do nivoa 2 plate dok kod ulicnog zelenasa nemas limit.

:hahaha::hahaha::hahaha:

osnovna razlika je sto banka moze da te mrzi kada ne vratis pare, a zelenas ce da ti ebe sve po spisku............:hahaha:

batice.......mogu li da se zaposlim u tvojoj firmi, imam bogato iskustvo, dug staz u poslu, i naravno , spreman sam da radim u mladom i ambicioznom timu..........:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

procenat naplate mi je skoro 100%, a imam i pismene preporuke iz mupa srbije:mrgreen:

da ti je cv takav kakvim ga predstavljas vec bi imao posao negde ko sto rece olimpijakos i ne bi isao od banke do banke da iskukas neki laki kes kreditic :mrgreen:

Heheheheh.....

Evo da ti dam jednu ideju, to sigurno jos nema u Srbiji (ili ima?)

Osnuj firmu za uterivanje dugova.

Ovde ima jedan cova sto ima takvu firmu i troje zaposlenih: nekog cicu i dve mace...

Kada je neko nekom duzan i ne placa, tip mu posalje taj trio preobucen u DJAVOLE (djavolice su vrlo sexi!), pa mu stanu pred radnju ili kucu, puste gramofon na maximo, i pevaju i igraju!

I tako svaki dan, dok nesretnik ne vrati dug...

Uglavnom svi odmah vracaju kada se djavoli pojave na vratima...

hahahaha pa sa tom forom procenat naplate duga bi ti u srbiji bio 0.1% :hahaha:

ko sto rece ididada ovde pale samo sajla pajser gepek drvo i u tezim slucajevima kidnapovanje najmilijih....

kamata na pozajmicu u mojoj banci je 2,1% mesecno.I to preracunato sa godisnjeg nivoa, znaci nije kamata na kamatu........... a kod zelenasa na vece sume se moze naci i na 3%(sume oko 30-50 000).Naravno vece sume zahtevaju garancije......

:hahaha::hahaha::hahaha:

osnovna razlika je sto banka moze da te mrzi kada ne vratis pare, a zelenas ce da ti ebe sve po spisku............:hahaha:

batine se primenjuju samo u krajnjoj meri ali vrlo retko. postoje tu druge suptilnije metode.

danas ni zelenasi vise ne rade nista bez advokata

retko ko pozajmljuje kod zelenasa sume manje od 10.000 evra. obicno se tamo javljaju ljudi koji imaju u vidu neku "kombinaciju" koja ne mzoe da omane, samo im eto fali kes da je zatvore. za takve je hipoteka obavezna koliko sam ja cuo...

nijedan uspesan zelenas ti danas nece dati pare bez da nema sta da ti uzme. tj bez garancije.

danas kod pametnog zelenasa kad hoces da uzmes pare on te prvo posalje kod advokata da potpises hipoteku na kucu/stan pa tek onda da se javis kod njega za pare.

Koliku kamatu naplacuju zelenasi u vasem kraju za mesec dana?
Sta ljude tera da idu kod zelenasa umesto u banke?
Da li se ova pojava moze uvesti u zakonske tokove?
Koju najvisu kamatu moze sada naplatiti pojedinac na mesecnom nivou po zakonu?
Zelenasi kao i bankari zive od kamate,ali tu ipak postoji sustinska razlika,da li???
Zasto su u Srbiji bankarske kamate duplo vece nego na Zapadu?

Postoje pravila za postavljanje tema, i treba ih pročitati.

Tematika oko banaka, kredita, kamata je svakako bliža pdf-u posao i novac.

Kraj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back