Zelatin sa ukusom?

bojan-92

Obećava
Poruka
58
Pozdrav, hteo bi da napravim domace gumene bombone, ali nigde ne mogu u gradu naci aromatizovan zelatin, zelatin sa ukusom, vocni zelatin, mislim, cuo sam takve nazive ali u svakoj prodavnici mi kazu da nikad nisu culi da tako nesto postoji. Da li mogu napraviti tako nesto sam ili gde ima da se kupi? Hvala.

Probaj da koristiš običan želatin plus arome, toga ima. Inače, gumene bombone se prave uglavnom od agara, a to je biljni želatin koji uglavnom nema nigde da se kupi osim u veleprodajama za poslasičare i to na veliko pakovanje.

Ono što meni pada na pamet je ovde pominjani recept za "krem bananice".Umesto arome banane možeš staviti neku drugu.
Nemam sad vremena da tražim, ali čim stignem naći ću ga.
Pisali smo o tome sigurno.

Edit: Našla!
Pronašla! :D

Potrebno je:
30g želatina
2,5dl vode
800g šećera
ekstrat banane (nekad je najbolji bio slovenački, ne znam kako sad stvari stoje)
150g čokolade za kuvanje (može i mlečne ako više voliš)
malo putera
malo mleka
nekoliko kapi ulja

Postupak:
Želatin razmutiti u 1dl hladne vode i ostaviti da odstoji (bar 15 minuta).
Šećer preliti sa 1,5dl vode i kuvati na blagoj vatri dok se šećer ne istopi. U vruće se dodaje razmućen želatin i ekstrat pa se muti mikserom dok se ne zapeni i ne "poraste".
Sipati u kalup (može običan pleh) i preliti glazurom od čokolade (puter i mleko zagreješ do ključanja, dodaš ulje i izlomljenu čokoladu i mešaš dok se čokolada ne istopi).

Poslednja izmena:
Ja pravila ovo...ali dve stvari su vrlo važne :jako dobar mikser koji može to sve da izmuti , i , da se ne jede prvih 24 h jer je vrlo gumenasto, tek posle postane jestivo...barem je meni tako bilo

Potrebno je:
30g želatina
2,5dl vode
800g šećera
ekstrat banane (nekad je najbolji bio slovenački, ne znam kako sad stvari stoje)
150g čokolade za kuvanje (može i mlečne ako više voliš)
malo putera
malo mleka
nekoliko kapi ulja

Postupak:
Želatin razmutiti u 1dl hladne vode i ostaviti da odstoji (bar 15 minuta).
Šećer preliti sa 1,5dl vode i kuvati na blagoj vatri dok se šećer ne istopi. U vruće se dodaje razmućen želatin i ekstrat pa se muti mikserom dok se ne zapeni i ne "poraste".
Sipati u kalup (može običan pleh) i preliti glazurom od čokolade (puter i mleko zagreješ do ključanja, dodaš ulje i izlomljenu čokoladu i mešaš dok se čokolada ne istopi).

Back