Zeder ili nešto drugo...molim za preporuku?

• Začetnik teme Začetnik teme Annin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Annin

Početnik
Poruka
29
Može li neko da mi kaže koliko košta ugradnja zedera? Imam pežo 307 1.6 hdi i htela bih da mu stavim neku zaštitu. Koga god nešto pitam, svi pominju cifre od skoro hiljadu eura i preko. Znam da ako neko hoće da ukrade auto da će to uraditi ma kakva zaštita bila, htela bih da stavim nešto čisto da bih mogla noću mirno da spavam, jer će u narednom periodu biti parkiran na ulici.

Mojoj koleginici su juce ispred bolnice ukrali pezo 307.Zena ga je kupila pre dva meseca imala je neki alarm i u cudu se zatekla kad je videla da auta nema na parkingu.Mislili smo da ga je odneo pauk ali nada bese zaludna.Policja se ponasa kao da se njih to ne tice nisu se udostojili ni da dodju .na urgenciju smo dosli do inspektora koji je dao savet da se nagodi sa lopovima ako je budu zvali,Alarm koji vecina nas ima kaze pandur nije sigurna zastita jer lopovi znaju da se to radi tipski dakle svi majstori uglavnom na ista mesta ga postave i time im je posao olaksan. Dobar majstor sigurno nece da stavi pilicarski alarm plus to sigurno kosta dosta vise i traje duze dakle retko ko od nas ima takav alarm jer instalacija od dan ili dva sigurno nije ista kao ona od sat ili dva za koliko to urade neki klinci po servisima pa imas posle silne muke zbog njihove brljotine kad elektronika poludi Mislim da je najbolja zastita nesto ne tipicno i nepoznato lopovima i naravno da to uradi strucan i posten covek koji to zna da uradi jer ima slucaja da i sami majstori rade sa lopuzama i daju im kopije daljinca i kljuca ili se auto u perionicama i mehanicarskim radnjama tipuje i pripremi za kradju.Dakle kad sam sve to cuo od sad moj auto ide samo u radionicu gde radi jedan majstor koji je i vlasnik u perionici kljuceve nikad nikom ne ostavljam
Za lopove je svaki auto pozeljan ukoliko imaju porudzbinu za taj model dakle ne gade se te lopuze zarade od par stotina evra kao ni od par desetina hiljada jer za njih je to posao i od toga zive.

Poslednja izmena:
Ja sam pravio pre deset godina alarm koji sam stavis kao kutijicu negde na kolima a on odaje poziciju gde je auto i plus alarm, i prodavao za 90e veleprodajna, ali onda dosli neki likovi kao iz bezbednosti i trazili pola, a ja rekoh pola od nista je nista....
A i ljudi sa kolima su mi se ponasali cudno , kao to sto prodajem je sitno, amaterski i tako to...ali se najvise preduzimaci i ovi sto prave stambene komplekse lozili na to, posto je postojala mogucnost mobilne centrale u aparatu, tj upravljanje preko mobilnog za tri izlaza....Tako da iako je mala kutija i moze da se smesti gde god hoces na autu i da samo vlasnik zna, nije to za Srbiju....

Kao sto rece covek, "ko ce da ti ukrade auto ako nije krstarica" misljenje je ipak dominantno u Srbiji....

Nikad nisam pridavao znacaj toj problematici dok na svojoj kozi nisam osetio sta sve mozes da fasujes kad ti auto obiju i na svu srecu ne uspeju da ga ukradu.
Ovde je pravilo da pravila nema a to gde te sve vrebaju i ko sve moze da ti radi o glavi da ne pricamo.
Vise nemam ni trunku poverenja u ovlascene servise i njihove sjajne salone jer je to samo fasada iza koje se krije sve i svasta.
Klinci koji tamo rade su uglavnom slabo placeni a rade izuzetno skupa vozila i tesko mogu da odole iskusenju da se ne povezu sa kriminalcima koji im daju instrukcije sta im je sve potrebno da im pripreme vozila za kradju .
Imaju sve na izvolte pocev od kljuceva registarske oznake tvoje adrese dakle sve je tu.
Nista nije bolja situacija ni neovlastenim u servisima gde gazde zaposle iste takve klindzove zato sam se odlucio da od sad moj auto ide samo kod majstora koji je sam ili eventualno sa jos jednim radnikom koji mu je sin ili neki blizak rod sve ostalo neka fala.

Pa ebote vi sve znate, kroz tarabu ste virili kad su vas pravili, samo niko da odgovori zeni na prosto pitanje posto je ugradnja zedera.

Ми смо ЕКИПА са политике, све знамо и радимо ЗА ПАРЕ

- - - - - - - - - -

а имамо и НАЈПАМЕТНИЈЕ уреднике од свих секција, мајка им се радовала

- - - - - - - - - -

Ja u taj zeder nemam poverenje
pogledaj kako lopvi po netu dele lekcije kako ga otvoriti

Није тачно.
То се објашњава КУПЦИМА како да отворе браву када изгубе кључ а мајстор не ради а њима хитно треба ауто
Ко о чему ти само задње мисли

Ugradnja zeder-a koji je i najbolje resenje jer je mehanicka i proverena sprava je 28000 dinara.
Da je vlasnik tog 307 u Novom Sadu imao bi popust zbog mene i dobio bi ga povoljnije jer vlasnik radionice meni kao trgovcu daje popust.z:)

- - - - - - - - - -

To sto je ovaj pokazao na snimku je jedan od onih gde se sve moze i sve je moguce a ko zna dali je prethodno obrusio zube i ovde samo hteo da obori mit o zederu koji godinama pa i decenijama vazi za najbolju zastitu i mnogi su pokusali da ga obiju na brzinu i nisu uspeli.
Naravno da nije nemoguce da se obije ali treba vremena a lopovi ga nemaju toliko i zato izbegavaju kola sa zederom.

Nisam ni ocekivao pametniji odgovor jer ovo je Srbija.
Eto ,hoces da nekom pomognes a odmah te s druge strane cekaju zajebancije.

A где је КОНКРЕТНО паркиран ауто без зедер браве?

- - - - - - - - - -

Ово јесте Србија али је и БЕСПЛАТНА РЕКЛАМА забрањена работа
Као не постоји други сајт него баш овај?

- - - - - - - - - -

A ako baš hoćeš Zeder ili Šapa sistem - konkurent. Mislim da je oko 300 evra najskuplja varijanta.

300?
Ахам
А јел има јефтиније, баш ћу да питам Жику...

moze da drzi samo kocnicu

sta drzi to ne moze da se koristi
Pa lopovu kocnica ionako ne treba on mu ga daje samo po gasu da sto pre smugne tako da mislim da bi vise vredelo da moze papucu gasa da blokira mada i na leru auto moze lepo da ide.Lopovi su se toliko namnozili da se krade nenormalno a najveca misterija je da se o tome vise uopste u medijima i ne prica a ove godine samo iz kruga ljudi koje znam nestalo je neki desetak automobila i to od luksuznih pa do yugica koji vrede par stotina evra.
Vidim po oglasima ima ponude delova za cega god hoces sto je siguran znak gde ta vozila zavrse samo mi nije jasno da policija nista ne preduzima.

Back