Zdravstveno osiguranje posle 26-te za studente

WW ajde obriši onda i moju poruku ili ću ja da je obrišem, jer je očito došlo do nesporazuma, i ja sam ono shvatila kao pljuvanje, a sad delujem kao da pričam sama sa sobom. :lol:

bug.gif

Khm, da rezimiramo, bliži se 26. :lol:
Da li i dalje važi priča da treba da podignem svedočanstva sa fakulteta, da se prijavim na biro sa gimnazijom, da sa statusom ‚‚nezaposlena‚‚ overavam zdravstvenu knjižicu dok ne završim fakultet?!
Ima neko bolju ideju, sem da plaćam 2000 din. mesečno ili da kažem da sam romske nacionalnosti (kako se uopšte utvrđuje da li je neko Rom?! :eek: )?

e ovako, podignes diplomu srednje skole sa fakulteta pogledas da li na poledjini iste ima pecat na kome pise da studiras i ako ima, zvrcnes svoju srednju skolu i kazes da si diplomu izgubila i pitas sta da radis.... oni ti onda kazu da odes i istu oglasis nevazecom dok ce ti oni izdati duplikat na kome naravno ne pise da studiras jer dok studiras ne mozes da budes na birou... i tako sa tom novom diplomom odes na biro oniti otvore radnu knjizicu i jedan kartoncic i sa kopijom stih i kopijom licne karte odes u nadlezno socijalno i oni ti izdaju zdravstvenu na godinu dana....

e ovako, podignes diplomu srednje skole sa fakulteta pogledas da li na poledjini iste ima pecat na kome pise da studiras i ako ima, zvrcnes svoju srednju skolu i kazes da si diplomu izgubila i pitas sta da radis.... oni ti onda kazu da odes i istu oglasis nevazecom dok ce ti oni izdati duplikat na kome naravno ne pise da studiras jer dok studiras ne mozes da budes na birou... i tako sa tom novom diplomom odes na biro oniti otvore radnu knjizicu i jedan kartoncic i sa kopijom stih i kopijom licne karte odes u nadlezno socijalno i oni ti izdaju zdravstvenu na godinu dana....

:eek:
Hvala tebi puno, u svakom slučaju.... Ali radije ću da se upucam! Ili ću da nađem način da zayebem sistem!

Pozdrav. Ja sam student i trenutno sam prijavljen na ocevo osiguranje, ali sam se zaposlio u jednoj firmi, i da bi me prijavili kao radnika moram da se odjavim sa ocevog osiguranja i da se prijavim na njihovo. Posto kod njih radim na neodredjeno, interesuje me da li je moguce da se u slucaju prekida radnog odnosa ponovo prijavim na ocevo osiguranje? Hitno mi treba odgovor i hvala unapred!

Back