proka
Legenda
- Poruka
- 57.100
ja sam 188cm i imam 110 kg
i ja sam taman
i ja sam taman

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel moze neko da mi pomogne. Ja sam za mesec dana smrsala 11kg, sada imam 45kg, visoka sam 165. Imam apetita, jedem vise puta na dan, ali ne gojim se,sto je najgore samo mrsam jos.. Probala sam pivski kvasac posto sam cula da od njega moze da se ugoji ali meni je muka od njega. Ako neko zna da mi kaze nesto kako da se ugojim bila bih mu zahvalna.
SLUŠAJTE SVOJE TELO: Ovih 10 namirnica koje svakodnevno jedemo imaju najviše kalorija
DOKTOR18:27, 21.03.2017.
- - - - - - - - - -
![]()
- - - - - - - - - -
Kalorije su osnovne jednice energije koje možemo pronaći u svim namirnicama i one su neophodne za naše telo kako bi vitalne funkcije i metabolizam mogli da funkcionišu normalno.
- - - - - - - - - -
Broj kalorija koje osoba mora svakodnevno da unosi zavisi od godina, pola i mišične mase pojedinca. Ako u telo unosimo nedovoljno kalorija postaćemo neuhranjeni što može dovesti do slabog imuniteta, propadanja mišića i ukstremnim slučajevima do otkazivanja organa. Sa druge strane ukoliko unosimo previše kalorija dolazi do gojaznosti, što ometa rad srca, i ostalih organa, te može dovesti do raka.
Svako zna kako mu funkcioniše telo, kolko je star i koliko mu kalorija treba. Prosečni dnevni unos kalorija je oko 2000. Ispod je lista od 10 visoko kaloričnih prehrambenih proizvoda. Oni vam mogu pomoći na dva naćina: Ako želite da dobijete ili izgubite kilograme.
1. MASTI I ULJA (riblje ulje, maslinovo ulje, goveđi loj, salo)
Foto: Profimedia
Kalorija na 100g: 902Ostala ulja koja tu spadaju su sve vrste ulja kao kokosovo, susamovo, suncokretovo, maslinovo…
2. ORAŠASTI PLODOVI I SEMENKE
Kalorija na 100g: 718
Ostali plodovi i semenke: pistaći, suncokretove semenke, bundevine semenke…
3. PUTER OD ORAŠASTIH PLODOVA I SEMENKI
Kalorija na 100g: 590Tu spadaju su puter od kikirikija, badema, suncokretovih semenki.
4. ČOKOLADA (70-85 % KAKAO)
Kalorija na 100g: 598
Druge čokolade koje imaju puno kalorija su tamna čokolada 60-69 %, tamna čokolada 45- 59%.
5. SUVO VOĆE I VOĆNI SOKOVI
Kalorija na 100g: 339Druga voća i sokovi koju tu spadaju su sušene trešnje, sušene borovnice, suve šljive i skoro svi voćni sokovi.
6. AVOKADO
Kalorija na 100g: 160
7. ŽITARICE
Foto: Shutterstock
Kalorija na 100g: 124Žitarice koje tu spadaju su smeđi i divlji pirinač, zob…
8. MLEKO I JAJA
Kalorija na 100g: 452
Tu spadaju namirnice kao što su feta sir, kozji sir, mleko, grčki jogurt, obrano mleko…
9. MASNA RIBA
Kalorija na 100g: 262Tu spadaju ribe kao što su sardine, tune u konzervi, losos, odrezak od tune…
10. MESO
Kalorija na 100g: 358
Tu spadaju svinjetina, crno pileće meso, guska…