Zdrava konkurencija i ona druga

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.596
Ja volim jaku konkurenciju. Volim da moja konkurencija bude divna, moćna, velika, snažna. Ja ću se truditi da budem bolja od moje divne, moćne, velike i snažne konkurencije.
Ja nikad ne želim da je vidim na dnu. Jer šta ću ja bez nje. Kada ustukne, pružim joj ruku da ponovo možemo da se nadmećemo do smrti.
Dakle, moja idealna konkurencija i ja rastemo zajedno. Mi se volimo.
Ovo smatram zdravom konkurencijom.
Kao što smatram da je takmičarski duh potpuno legitiman i poželjan.

Međutim, postoji nezdravi takmičarski duh u ljudima (možda sam i ja nekad zbzzzljzzz). To je onaj koji samo želi da uništava. Kad je neko blizu ivice samo ga gurne. Onaj koji druge ljude vidi kao nešto čime želi da se poigrava i da upotrebljava za svoje potrebe.

Pitalja:
Da li prihvatate takmičarski duh? Da li negujete svoju konkurenciju? Da li priželjkujete svoju idealnu konkurenciju? I da li su vam poznati likovi koje je zaposeo (takmičarski) duh iz drugog pasusa?

Ja volim jaku konkurenciju. Volim da moja konkurencija bude divna, moćna, velika, snažna. Ja ću se truditi da budem bolja od moje divne, moćne, velike i snažne konkurencije.
Ja nikad ne želim da je vidim na dnu. Jer šta ću ja bez nje. Kada ustukne, pružim joj ruku da ponovo možemo da se nadmećemo do smrti.
Dakle, moja idealna konkurencija i ja rastemo zajedno. Mi se volimo.
Ovo smatram zdravom konkurencijom.
Kao što smatram da je takmičarski duh potpuno legitiman i poželjan.

Međutim, postoji nezdravi takmičarski duh u ljudima (možda sam i ja nekad zbzzzljzzz). To je onaj koji samo želi da uništava. Kad je neko blizu ivice samo ga gurne. Onaj koji druge ljude vidi kao nešto čime želi da se poigrava i da upotrebljava za svoje potrebe.

Pitalja:
Da li prihvatate takmičarski duh? Da li negujete svoju konkurenciju? Da li priželjkujete svoju idealnu konkurenciju? I da li su vam poznati likovi koje je zaposeo (takmičarski) duh iz drugog pasusa?
Sama si rekla da postoje ljudi sa kojima kroz iskustvo i borbu ucis i razvijas se i sa kojima je destruktivan ishod. Medjutim, u oba slucaja najzdravije je takmicenje sa samim sobom.
I u sportu gledaj na kraju rezultat, nikako tokom. Tokom si sama sa sobom i boris se sa svojim limitima. Znam da zvuci klise, ali tako je. Drugo je kada naucis iz ishoda.
Zivot nije sport. Cak i u sportu ima prljavih igraca, a kamoli u zivotu. Najbolje se odbiju od tebe kada shvate na kraju da su se sve vreme odbijali od samih sebe.
Nikad ne idealizuj niti mrzi konkurenciju.

Ni ne konkurisem znas ono poslati cv ustvari saljem ga cisto reda radi i kad dodje donsuceljavanja sa protivukandidatima izkuliram mislim ti moras briljirat protiv nekog pred nekim i to trece lice ili vise njih su impreaionirani a konkurenti ponizeni e sad ako je zdravo da ti polazu dje si sta si jer ae nisi usporedjivala onda jeste

Prezirem svaki vid takmicenja,mnoge sportove bih ukinuo,zabranio da decu uce da se bore i kroz takmicenje igraju,nego u drugi pravac popustanja povladjivanja sklanjanja pred preprekama i od boljih,da cilj ne bi opravdava sredstva jer smo tad u hronici,mene su tako mrzeli vrsnjaci kojima je bilo bitno da pobede u sportu i igrama,kasnije se to odrazilo na druge svere u zivotu,postali su jos veca govanca od ljudi kad ih ko male ne naucis da gube

Back