Zbogom Srbijo, zauvek, amožda ni tad

Vagrant:
crow:
aha

nisu i to nikad nisam rekao

nismo

jesmo

uticaj sredine postoji jer kad ti vidis coveka koji nista ne radi pa jel si ti budala pa da radis
jel nije tako
(i sto je tu kriva drzava jel treba da uzme bic pa sve da nas sibaju i teraju da radimo)

:oops:

:oops:

sto to meni pricas ja misim da sam sa tobom normalno pricao bez uvreda i kulturno,pa zasto onda mene i njih stavljas u istu grupu,samim tim sto mene (valjda) stavljas u istu grupu sa njima ti nisi nista bolji od njih, samo si na levu stranu

procitao sam,video sam i primio k znanju

vidish
kad vidish drugod da ne radi pa i ti ne radish nije uticaj sredine.
uticaj sredine je kad ti radis ko konj i nemash nishta
a neko krade, otima, ubija i umesto da robija dzivotu, on je visokocenjeni chlan drushtva.
onda se ni tebi ne radi.

a ko odredjuje te norme. ko favorizuje i ne sankcionishe takvo stanje, ja? ti?
ili jedan mehanizam koji se zove drzava?

a ako nije tako, vec smo mi sami po sebi takvi, onda je nasledje.i ja ne tvrdim da smo mi u genima loshi, vec da su pojedine institucije srozale ovaj narod josh pochetkom devedesetih, i to sam hiljadu puta reko na forumu! . i to nisu moje izjave ovde. a jel si vido shta ispade, izjava za kopirajt(ovo je tvoj citat) a ne mogu da verujem da nisi vido ironiju u mojoj izjavi, da je bila maloprepravljena tvoja izjava za Koshtunija i C++.

a za ovo izvini, vishe se odnosili na arandjela...

Ако се нешто односи на мене, онда ме цитирај или назначи неке моје речи, ставове... Иначе си много конфузан, брате. Те мислио сам ово, те мислио сам на оно...

Цитирај моју мисао, па ми реплицирај...

Исто важи и када се обраћаш Вагранту, или било коме другоме, а не све нешто неодређено...

crow:
kad vidish drugod da ne radi pa i ti ne radish nije uticaj sredine.
i to je uticaj sredine
crow:
uticaj sredine je kad ti radis ko konj i nemash nishta
a neko krade, otima, ubija i umesto da robija dzivotu, on je visokocenjeni chlan drushtva.
onda se ni tebi ne radi.
u odbranu drzave toga ima svuda (ali da mnogo bolje se zivi pa se ne primecuje)

crow:
a ko odredjuje te norme. ko favorizuje i ne sankcionishe takvo stanje, ja? ti?
ili jedan mehanizam koji se zove drzava?
drzava (slozili smo se otvaraj sampanjac)
crow:
a ako nije tako, vec smo mi sami po sebi takvi, onda je nasledje.i ja ne tvrdim da smo mi u genima loshi, vec da su pojedine institucije srozale ovaj narod josh pochetkom devedesetih, i to sam hiljadu puta reko na forumu! . i to nisu moje izjave ovde. a jel si vido shta ispade, izjava za kopirajt(ovo je tvoj citat) a ne mogu da verujem da nisi vido ironiju u mojoj izjavi, da je bila maloprepravljena tvoja izjava za Koshtunija i C++.
i tu si u pravu ali to nedaje za pravo da se covek izvrne i neradi nista (zar nije tako)
nikako nisam mogao da pretpostavim da je to bila ironija

Vagrant:
i to je uticaj sredine
nije, da on snosi posledice koje treba, ne bi ga ti ni primetio
Vagrant:
u odbranu drzave toga ima svuda (ali da mnogo bolje se zivi pa se ne primecuje)
ima, al shto je u normalnoj zemlji u promilima kod nas u desetinama procenata...
znash da je finska proshlegodine imala prvi sluchaj korupcije posle 20-ak godina?
a pogledaj srbiju...

Vagrant:
drzava (slozili smo se otvaraj sampanjac)
;D moze

Vagrant:
i tu si u pravu ali to nedaje za pravo da se covek izvrne i neradi nista (zar nije tako)
nikako nisam mogao da pretpostavim da je to bila ironija
(za ironiju, prochitaj ponovo... mada stvarno nekad nejasno pishem :(
al ovde nije toliko...)

ja to nikad nisam ni reko
chak sam govorio suprotno
al poshto mi je umro modem, pa koristim PC 166 Mhz sa 33 Kbit modem, mrzi me da izvodim vishe vratolomije po sajtu i da jurim ko je kad sht izjavio, ubishe me sinusi od ovaj hard :)

ja sam samo reko da moramo raditi na tome da "popravimo drzavu", a evo shta ispade od rasprave...

al (poslednje obracanje arandjelu)
to uopshte nije chudno, jer patriote prosto imaju potrebu da neistomishljenicima nabijaju na nos neku izdaju, nepatriotizam, mrznju prema drzavi i narodu, i ostale stvari koje svaki dan mozesh da chujesh na nekom od patriotskih medija. a poshto 1000 puta ponovljena laz postane istina, ono je prosto tako.

i zato bez diskusije, ja treba da se osecam kao uvrnut, lud, nenormalan shta vec, kad god kazem neku stvar za Chedu, B92 ili nedaj boze da kritikujem Pahomija, jer je to tako! bez argumenta, bez rasprave, samo po koji podrugljivi osmeh.

al OK 8)

fine by me...

crow:
ja sam samo reko da moramo raditi na tome da "popravimo drzavu", a evo shta ispade od rasprave...
e,e tu smo ne mrdaj,rekoh ne mrdaj.To i jeste poenta cele ove rasprave,da popravimo drzavu
tako sto ce svak da radi svoj posao i povremeno ali samo povremeno pljuje po drzavi jer je stanje stvarno uzasno ali ne treba preterivati.Jer vidis Arhangele da moze da se dodje do poente (valjda se doslo videcemo u sledecih nekoliko minuta)

crow:
al (poslednje obracanje arandjelu)
to uopshte nije chudno, jer patriote prosto imaju potrebu da neistomishljenicima nabijaju na nos neku izdaju, nepatriotizam, mrznju prema drzavi i narodu, i ostale stvari koje svaki dan mozesh da chujesh na nekom od patriotskih medija. a poshto 1000 puta ponovljena laz postane istina, ono je prosto tako.
a taman sam mislio da smo krenuli normalnim tokom kad ono marao si da ubacis jos koju,

Vagrant:
e,e tu smo ne mrdaj,rekoh ne mrdaj.To i jeste poenta cele ove rasprave,da popravimo drzavu
tako sto ce svak da radi svoj posao i povremeno ali samo povremeno pljuje po drzavi jer je stanje stvarno uzasno ali ne treba preterivati.Jer vidis Arhangele da moze da se dodje do poente (valjda se doslo videcemo u sledecih nekoliko minuta)

ko ovde pljuje po drzavi!!!

mora da definishemo neke pojmove :twisted: :twisted: :twisted:

sta od mojih postova je pljuvanje?!?!?!

sve shto sam reko je istina. mnogo toga nisam, jer nemam toliko para da uplatim internet.
diskutovali smo na sajtu u srbiji, koji koriste srbi i ostali stanovnici iste.

shta je tu pljuvanje?

jel sam pljuvao po plasmanu na sp s jednim primljenim golom?
jel sam pljuvao po najboljem vaterpolu na planeti?
jel sam pljuvao o ichem shto srbija ima dobro?

to je pljuvanje. kad govorish o loshem, to je kritikovanje, nije pljuvanje.

a to, radi svoj poso... slushash li sebe, presrecan si jer si saznao da u fnishu ima firma koja placa 8 puta manje nego u svetu poso za koji ti uchish! a jel znash kolko radna mesta imaju i dal ce skoro da se oprazni neko?

nadash se privatnom biznisu. :) pa ako su ti mama i tata produkti devedesetih, onda dzabe kucam. ako nisu, onda je krajnje vreme da otvorish ochi...

crow:
ko ovde pljuje po drzavi!!!

mora da definishemo neke pojmove :twisted: :twisted: :twisted:
sta od mojih postova je pljuvanje?!?!?!
sve shto sam reko je istina. mnogo toga nisam, jer nemam toliko para da uplatim internet.
diskutovali smo na sajtu u srbiji, koji koriste srbi i ostali stanovnici iste.
shta je tu pljuvanje?
jel sam pljuvao po plasmanu na sp s jednim primljenim golom?
jel sam pljuvao po najboljem vaterpolu na planeti?
jel sam pljuvao o ichem shto srbija ima dobro?
to je pljuvanje. kad govorish o loshem, to je kritikovanje, nije pljuvanje.
pa jel sam se uvek slozio sa tobom kad si kritikovao (jesam) a da nisi pljuvao jesi
crow:
a to, radi svoj poso... slushash li sebe, presrecan si jer si saznao da u fnishu ima firma koja placa 8 puta manje nego u svetu poso za koji ti uchish! a jel znash kolko radna mesta imaju i dal ce skoro da se oprazni neko?
primer ,naveo sam ovo samo kao primer,iskreno boli me uvo sto postoji neko ko daje takav posao i takvu platu
crow:
nadash se privatnom biznisu. :) pa ako su ti mama i tata produkti devedesetih, onda dzabe kucam. ako nisu, onda je krajnje vreme da otvorish ochi...
znaci da legnem i da umrem posto drugo ne mogu da postignem

Vagrant:
pa jel sam se uvek slozio sa tobom kad si kritikovao (jesam) a da nisi pljuvao jesi
kad i shta? i shta je neistina u tome shto sam reko?

Vagrant:
primer ,naveo sam ovo samo kao primer,iskreno boli me uvo sto postoji neko ko daje takav posao i takvu platu
vidish, mene je briga. ako neshto u svetu vredi 4000 evra, a meni neko daje 400, pitam se gde su onih 3600. ja razumem zakone ekonomije, ponuda - traznja... al da smo 10 puta grdji od sveta, to boli!

Vagrant:
znaci da legnem i da umrem posto drugo ne mogu da postignem
naravno da ne, kao shto ne treba da polazesh nadu u odlazak kao jedino reshenje. i jedno i drugo ne valja.

ali, kritikovanje i pljuvanje nije isto! a shto ti ovo govorim, pa kad vec "teramo do u sitna crevca", ako te ne mrzi izlistaj ovih 15 stranica (na ofline naravno) pa mozda i skapirash moje postove.
pozzz

crow:
vidish, mene je briga. ako neshto u svetu vredi 4000 evra, a meni neko daje 400, pitam se gde su onih 3600. ja razumem zakone ekonomije, ponuda - traznja... al da smo 10 puta grdji od sveta, to boli!
ja samo kazem da covek moze sasvim normalno da zivi od tih 400 evra, ja naravno da nisam lud da radim za te male pare kad znam da mogu mnogo vise bio ja u Srbiji ili negde u inostranstvu

crow:
naravno da ne, kao shto ne treba da polazesh nadu u odlazak kao jedino reshenje. i jedno i drugo ne valja.
pa to i ja pricam,dodju ovde ostave post kako idu i kako ce im tamo cvetati ruze pa jel nije da se covek iznervira

Sinovci,
ako zelite procitajte,ako ne preskocite , iskustvo gastarbeiterskog zivota :
posto dajete utisak ljudi sa faksom,da kazem neku o tome:

vecina srbskih ,akademskih diploma (ako su profesije u komorama),"zapad"ne priznaje-znaci -Jovo nanovo spremaj ispite na strani jezik-vrlo,vrlo mali broj polaze iz cuga-pogotovo ne medicinskih struka,pa makar bili i tehnicari-ispiti obavezni

Zemlje,evropske i vanevropske koje poznajem:

plata ,posle poreza i socijalnog koji je obavezno-od 15oo do 25oo,bez prekovremenog
(moze da se dogura i do tri soma al retko)

Za stan(il "zapadno")apartman-ladna kirija-ako je stan na nivou-koji sam ja placo -oko 1ooo euro-ako oces zimi da se grejes ,imas toplo-plus 5oo kinti,

oces da iznajmis il kupis kucu ,oko 2ooo,mesecno

za prosecan auto,osiguranje(ubacice te u kategoriju novajlija jer si iz Srbe)oko 2ooo godisnje(EU)
porez,zavisi od kola al oko 1ooo

Posto najvise moja zena obavlja kupovinu ne znam pojedinosti za leb,so i meso a i kad idemo zajedno placamo plastikom,tako pjedinosti ne znam,al cena dobre morske ribe je oko 2o-3o euro po kili.

Odeca iz "3-eg sveta "jeftina,ko i ostalo ,al oces li "evropski"standard-sako oko 5oo evro,caksire 1oo-2oo,cipele EU-D/F/I oko 2oo,naravno ,turske ,marokanske ,jeftinije,gace!!!oko 15 a dobre carape isto
paket pelena za bebu -zavisno od broja i kvaliteta od 2o- 8o euro.
Tako ,ako oces,"lep zivot",treba ti oko 5ooo evro najmanje,mesecno,al to samo mali broj ima.Za bezbrizan zivot potrebno oko 1o ooo,mesecno,sto vrlo retki srecnici imaju a poneki rade "ko ludi".
Ako radis "prekovremeno"(dok sam bio mladji radio sam i po 1oo sat nedeljno),samo oces da se odmoris u slobodne sate a ne da "izadjes".Retko koji vikend slobodno,al to ti je potrebno da natocis baterije ,da bi opet mogo da rintas,malo volje za provod,deca te ponekad ne vide danima il nedeljama
jer slakas ko lud.

@ pons

Свака част понс, лепо си и истинито написао како стоје ствари у срмдљивој Јеуропи, све је тачно иако си правио граматичке грешке, али ко је добронамеран веома ће добро разумети Твој пост. Ја зато и презирем "запад" - место залазећег сунца.

Back