Zbog koga se žene uljepšavaju?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.584
Znamo da ženska ljepota nije samo u spoljašnjem izgledu, nego u neuništivoj ljepoti koja zrači iz nje same.

Tu ljepotu duše ne može uljepšati nikakva šmiinnka, kozmetičari, frizeri.. što ne znači da ne treba da se dotjeruju u onoj mjeri koja im odgovara, tj stvar je njihovog ličnog izbora i komfora. Pogotovo danas smo svjesni da žene u većini slučajeva i te kako drže do sebe i svog izgleda.
To je svakako pohvalno ali često žene baš pretjeruju u tome. Postavlja se pitanje za koga se žene najčešće sredjuju i žele da budu lijepe, još ljepše.. .. za muškarce, za sebe ili se uljepšavaju zbog drugih žena??
REalno, muškarci pojma nemaju koja torbica je original, koje cipele, čizmice su skuplje i in, koja šminka šta čini, zašto je haljina odredjene nijanse bolja od druge... veze namamo, al stvarno :lol:Da li nas možda to fascinira, pa ne bizh rekao.. kao što često kažemo, nama pokažete si*e i mi oduševljeni, fascinirani, opčinjeni.. :mrgreen:

Tako naše muško gledište i fokusiranje prema ženama, znači da se žene uljepšavaju zbog sebe ali i zbog drugih žena, što bi moglo značiti da žele da se istaknu, budu drugačije i ljepše od drugih?
Sve ovo ne znači kao neko univerzalno gledište.. postoje žene koje sebi ne mogu priuštiti mnogo toga, možda su debeljuškaste, niske, visoke, prosječne ljepote ali osjećaju se sasvim zadovoljno.
I to nije bez razloga? Obično iza takvih žena stoji srećan i zadovoljan muškarac, koje je voli baš takvu kakva jeste.
Ne voli se uvjek duga kosa, duge noge, lijepe oči nego nešto drugo. Zašto pratiti neki "standard" za koji se pojma nema zbog čega je i ko ga je postavio?
Dobro..šta sam tačno htio napisati na kraju.. pojma nemam.. ali, znam da vas volimo kad ste srećne i zadovoljne.. sve drugo može a i ne mora.

Poslednja izmena:
Znamo da ženska ljepota nije samo u spoljašnjem izgledu, nego u neuništivoj ljepoti koja zrači iz nje same.

Tu ljepotu duše ne može uljepšati nikakva šmiinnka, kozmetičari, frizeri.. što ne znači da ne treba da se dotjeruju u onoj mjeri koja im odgovara, tj stvar je njihovog ličnog izbora i komfora. Pogotovo danas smo svjesni da žene u većini slučajeva i te kako drže do sebe i svog izgleda.
To je svakako pohvalno ali često žene baš pretjeruju u tome. Postavlja se pitanje za koga se žene najčešće sredjuju i žele da budu lijepe, još ljepše.. .. za muškarce, za sebe ili se uljepšavaju zbog drugih žena??
REalno, muškarci pojma nemaju koja torbica je original, koje cipele, čizmice su skuplje i in, koja šminka šta čini, zašto je haljina odredjene nijanse bolja od druge... veze namamo, al stvarno :lol:Da li nas možda to fascinira, pa ne bizh rekao.. kao što često kažemo, nama pokažete si*e i mi oduševljeni, fascinirani, opčinjeni.. :mrgreen:

Tako naše muško gledište i fokusiranje prema ženama, znači da se žene uljepšavaju zbog sebe ali i zbog drugih žena, što bi moglo značiti da žele da se istaknu, budu drugačije i ljepše od drugih?
Sve ovo ne znači kao neko univerzalno gledište.. postoje žene koje sebi ne mogu priuštiti mnogo toga, možda su debeljuškaste, niske, visoke, prosječne ljepote ali osjećaju se sasvim zadovoljno.
I to nije bez razloga? Obično iza takvih žena stoji srećan i zadovoljan muškarac, koje je voli baš takvu kakva jeste.
Ne voli se uvjek duga kosa, duge noge, lijepe oči nego nešto drugo. Zašto pratiti neki "standard" za koji se pojma nema zbog čega je i ko ga je postavio?
Dobro..šta sam tačno htio napisati na kraju.. pojma nemam.. ali, znam da vas volimo kad ste srećne i zadovoljne.. sve drugo može a i ne mora.
Zbog sebe se ulepsavam :)

Pa, u reproduktivnim godinama se ulepšavamo zbog pažnje željenog pola, bili toga svesni ili ne, međutim, nameravam da nastavim da se ulepšavam i dugo nakon što izađem sa tržišta odnosa između polova. I nastaviću da se ulepšavam čak i ako se partner i ja zakunemo jedno drugom na večnu ljubav bez obzira na propadanje tela i odlaženje mladosti, tj. kad ulepšavanje ne bude više imalo ikakve veze sa maksimizacijom šansi za reprodukciju. Zapravo, mislim da ću tek tad moći da se nepterećeno ulepšavam, za svoj gušt

Jer ima nešto u ulepšavanju što nije samo od prirode, već i od ljudskog duha, želja za lepotom koja nije korisna, već samo jeste, za uživanje i divljenje. Npr, jedna od glavnih stvari koje zatoč... građani Severne Koreje traže da im se krijumčari preko granice jeste, verovali ili ne, šminka i kozmetika. Nešto u tome što čini da se ljudi osećaju kao ljudi, stvaralačka bića koja mogu da oblikuju stvarnost po sopstvenom nahođenju, i ne budu svedeni na potrebe za hranom, vodom, skloništem

...Zena se ne moze ulepsavati
Ona moze se dotjerivati sminkanjem ili garderobom
kao ruza okopavanjem , zalijevanjem i podkresivanjem...
...zar se umije jutrom i zaceslja, neophodnu toaletu uradi
da bi se nekom svidjela ili da bi bila i jest,
to sto jest...
Zena,
kad u krevet krene
ne nosi nista osim
sto je do nje kao zene...

Jesam za održavanje elementarne pristojnosti kada je u pitanju vanjština, kod oba pola.
Okupani, očešljani, odeveni i obuveni u čisto.
Sve ostalo je opcionalno i kako osoba utuvi sebi u glavu da mora.
Pre neku godinu me je baš dugo bilo sramota da izađem iz kuće ako nisam full našminkana i nemam lak na noktima.

Ulepšavanje samo po sebi je... želja da se u društvu ostavi dobar utisak, bude bolje prihvaćeno, a to nije niotkuda došlo. Lepota se ceni, u njoj se uživa, pobuđuje inspiraciju slikarima i vajarima, o njoj se peva, piše, ovekovečava se fotografijom, filmom; Ako ništa drugo, blagonaklonije se gleda na estetski prihvatljive ljudske pojave.
Otuda i potreba u ovim modernim uslovima života da se što lepšima predstavimo, da makar na to možemo uvek da računamo... jer je dostižno uz malo prakse da se šminkom postigne, odećom istakne, mirisom zapečati utisak da smo divni.

Postavlja se pitanje za koga se žene najčešće sredjuju i žele da budu lijepe, još ljepše.
Muškaci se ne razumeju u brendove, haljine i šminku, ali svaki će zapaziti na ulici negovanu ženu. On sigurno ne zna šta je ona sve radila da bi izgledala kako izgleda (kozmetičari, pedikiri, firzeri, tretmani za ovo i ono, naći stil oblačenja koji ističe najlepše a prikriva nedostatke itd itd itd) ALI svakako ima oči u glavi i ume da prepozna ženu koja dobro izgleda. Dobar izgled je nešto na čemu se radi i kad imaš 20 godina - što si stariji, ulažeš više truda. Priroda čini svoje.

Ali žene se na neki način još i više ili bar podjednako doteruju zbog drugih žena. Mrzi me da sad idem u problematiku - i osim toga, jako mnogo žena to neće da prizna ni da ih vežeš konjima za repove, pa će me sad izvestan broj napast ili mi pokušati "objasnit kako i u čemu grešim" - ali ja, kao prvo, znam da ne grešim, i kao drugo, ne da mi se diskutovat. Stoga, molim vas, NEMOJTE me smarati pokušavajući me razuveriti. Jer, ne možete. I, neću vam odgovarat na postove, tako da ćete pričat sa zidom.

Kako god, najbitnija stvar je da je ona glupost kako se "žena ulepšava isključivo radi sebe" - samo to, glupost. Sve i jedna žena koju sam ikad srela MNOGO je manje vodila računa o sebi u periodima kad nije imala muškarca ili kad joj nije bilo do muškarca. Naprimer, stvarno je gnjavaža stalno se depilirati, a krajnje bedasto ako ćeš samo ti da vidiš šta ti je u gaćama. S druge strane, ako u firmu dođe neko napucan, sutra dve trećine čak i takvih žena dođe sveže isfriziran, našminkan, bolje obučen... Ali to sad opet zalazi u onu problematiku o kojoj mi se stvarno ne da.

Човеку је потребно да се лепо осећа како би се осећао и добро. Прва бих пре закаснила на посао и вратила се да ставим дезодоранс ако сам заборавила.
Бринемо о себи да би нам било удобно у сопственој кожи. Други су ту небитни.
Колико се пута свакоме од нас десило да добијемо комплимент који нам ништа не значи, чак нас и нервира јер се осећамо као поплава да нас је избацила.

Ne znam sta bi bilo bitnije od mirisa i ukusa za izbor zene,a ako se oseca na hemiju onda ne kapiram kako se moze po njoj prihvatiti,kazu mi da lepo mirisem,da imam ukusa ako se nasmrdim necim,pa to cak i nije moj izbor,nego mi prodavacica rekla sta je u trendu sta se najbolje prodaje,fuj

Back