Zbog čega su ljudima zanimljive alternativne metode lečenja?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Uprkos tome što nauka i medicina u neprestano napreduju, u toj meri da skoro
svakodnevno pristižu novi tretmani ili lekovi, alternativna medicina ne izlazi iz mode.
Naprotiv, postaje sve popularnija i ljudi se sve više okreću prirodnim načinima
lečenja.
Zanimljivo je da među alternativnim metodama skoro i da nema nečeg savremenog.
To su utlavnom prastari postupci ili recepti.

Zbog čega je to tako?

Uprkos tome što nauka i medicina u neprestano napreduju, u toj meri da skoro
svakodnevno pristižu novi tretmani ili lekovi, alternativna medicina ne izlazi iz mode.
Naprotiv, postaje sve popularnija i ljudi se sve više okreću prirodnim načinima
lečenja.
Zanimljivo je da među alternativnim metodama skoro i da nema nečeg savremenog.
To su utlavnom prastari postupci ili recepti.

Zbog čega je to tako?
Ваљда због фармакомафије и нуспоследица... Алтернативна медицина је иобично вековима стара и нема пуно непознаница.

Ne koriste svi alternativu zbog stava da ona leči neizlečivo.
Zvanična medicina je uvek broj jedan, bar meni, ali, hteli mi to priznati ili ne, ume da zakže i napravi dar-mar
zbog kojeg ponekad i pogorša stanje.
Sa alternativom sam se upoznala u detinjstvu i mogla bih navesti sijaset primera gde je bila dobar dodatak zvaničnoj medicini,
a isto tako "popravila stari" tamo gde je nesaveso lečenje ili šta već ( to nije tema pa neću ni da zalazim dublje ), dovelo pacijenta do stanja da lekar slegne ramenima i kaže - šta Bog da.

Sa druge strane, kad zvanična medicina kaže pacijentu da mu nije preostalo mnogo, i da leka nema, ljudi se hvataju za slamku.
Probaju sve i svašta u nadi da će nešto da se promeni. Na žalost, u većini slučajeva se ne promeni, ali uspori tok.

Mislim da ne napreduje naprotiv,kod kostolamaca mnogi lekari odu na nosilima i ustanu kao da nista nije bilo,na vma i klinickom nema takvih strucnjaka i ne uci se iz knjiga,kad se predje s jednog na drugog lekara on kao da si kod limara doso fazon ne valja vam ta terapija,onda % koji dobiju od prepisanih recepata,pa greske i sepse,pa onda lekari koji ne zele da se reanimiraju,tako da lako je izgubiti poverenje u lekare i okrenuti se alternativi

Back