Zbog čega se nasilje uopšte toleriše u školama?

Treba li se uvesti politika nulte tolerancije na nasilje u školama (tj momentalno izbacivanje)

• Ukupno glasova
    17
Mi čekamo septembar i konkretne mere ,osim onih šećerlema propisa: pričajte na času odeljenjske zajednice, pripremite prezentacije i slično.Valjda je svima jasno da se u ovakvim slučajevima moraju primeniti zakonske kazne, bilo da su novčane ili kažnjavanje roditelja ili staratelja nasilnika.Dosta više ping pong tehnike ,idi kod pedagoga pa kod psihologa ,pa zovi jedne roditelje pa druge ,pa sve zajedno, pa timove itd.Za to vreme nam deca trpe nasilje dok mi primenjujemo mlake zakonske odredbe koje nam vezuju ruke da bilo šta konkretno preduzmemo.

I ja cekam septembar da idem na more :D

Salu na stranu, nista ne vidim da se uradilo :(

Mi čekamo septembar i konkretne mere ,osim onih šećerlema propisa: pričajte na času odeljenjske zajednice, pripremite prezentacije i slično.Valjda je svima jasno da se u ovakvim slučajevima moraju primeniti zakonske kazne, bilo da su novčane ili kažnjavanje roditelja ili staratelja nasilnika.Dosta više ping pong tehnike ,idi kod pedagoga pa kod psihologa ,pa zovi jedne roditelje pa druge ,pa sve zajedno, pa timove itd.Za to vreme nam deca trpe nasilje dok mi primenjujemo mlake zakonske odredbe koje nam vezuju ruke da bilo šta konkretno preduzmemo.

Септембар?!?

Када ће тај фамозни септембар, ...када Вучић буде стартовао 100 багера и 300 шлепера за Експо 2027...?

Ала си ти млада и наивна!...

Септембар?!?

Када ће тај фамозни септембар, ...када Вучић буде стартовао 100 багера и 300 шлепера за Експо 2027...?

Ала си ти млада и наивна!...
Ne, nego ćemo štrajkovati ,koji će bljuc novinari da predstave kao štrajk za platu, a onda će verni pratioci takvih medija da ospu paljbu na nas jer smo nezahvalnici koje sve treba poterati da voze te bagere u šlepere i grade za Ekspo :mrgreen: ko šiša obrazovanje kad imamo novu foru hleba i igara :mrgreen: ako još počne i neki nov rijaliti, e onda smo totalno nebitni, mislim, još nebitniji nego da sada ... a deca nam propadaju, čast izuzecima i porodicama koje još uvek znaju zašto je nekome potrebno školovanje i zašto dete ne treba da mu bude nasilnik.

Ne, nego ćemo štrajkovati ,koji će bljuc novinari da predstave kao štrajk za platu, a onda će verni pratioci takvih medija da ospu paljbu na nas jer smo nezahvalnici koje sve treba poterati da voze te bagere u šlepere i grade za Ekspo :mrgreen: ko šiša obrazovanje kad imamo novu foru hleba i igara :mrgreen: ako još počne i neki nov rijaliti, e onda smo totalno nebitni, mislim, još nebitniji nego da sada ... a deca nam propadaju, čast izuzecima i porodicama koje još uvek znaju zašto je nekome potrebno školovanje i zašto dete ne treba da mu bude nasilnik.

Ко ће штрајковати?!?

Хаха...

Ček a šta će konkretno biti septembra?

Nasilje se ozbiljno sankcioniše u svim sferama društvenog života osim škole i možda zatvora. Ima li realnog razloga za ovako nešto? Ako udariš nekog na poslu npr sledi momentalni otkaz pa i krivična prijava i moguća kazna zatvorom. Jednostavno nije prihvatljivo da ti neko narušava bezbednost i unosi takvu vrstu stresa dok obavljaš ono zbog čega si tamo... Zbog čega je sa školama drugačije? Zašto se ne izbacuju nasilnici iz škole za prvi nasilni prestup pošto sam siguran da tačno znaju da to što rade nije ispravno još od najranijih dana? Škola je takođe jedna vrsta radnog mesta za decu i zar ne bi bilo fer obezbediti i deci i profesorima bezbednost i šansu za normalno funkcionisanje tamo? Čujem neke škole u Americi imaju već politiku nulte tolerancije prema nasilju i sledi šut karta za tako nešto... nema "deca se zaigrala", "dečija posla", "normalni deo odrastanja" i slično... Budući da stalno u poslednje vreme čitamo o vršnjačkom nasilju kao ozbiljnom problemu za koji praktično ne postoji institucionalno rešenje da li podržavate ovakav način rešavanja problema?
Zato što bi to bila previše laka izlaznica za obavezno školovanje. Ko će posle
da ih pegla?

Back