Zbog čega je svet protiv pravoslavaca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
minos:
Pa nece bas biti...ako mislis da si pravoslavac zato sto ides u crkvu,to je tvoja stvar...ja pokusavam da sebi nametnem identitet hriscanina preko hriscanskog moralnog kodeksa...

Uostalom,smatram da pravoslavna crkva mora da se reformise,koliko god se neki jezili kada im spomenem tako nesto...

Зар није почела борба око тога.
Један свештеник чита српски богослужење други старословенски.
А нису донели правило око тога, једино знам да када су се оцепили ови из дијаспоре они су одмах прешли да читају српски.
Е сада када су се спојили пре неку годину мислим да је богослужење остало онако како је затечено.

jest vala,pogotovo sto u svim pravoslavnim zemljama osim grcke,komunizam i komunisticki rezim nije bas gledao blagonaklono prema crkvi,stoga,svet nije bas ni bio svestan da su zemlje istocnog bloka i srbija unutar jugoslavije pravoslavne.dobro...jesu oni znali to,ali nije poenta bila njima da ih gledaju ko neprijatelje pravoslavce,vec konkurentsku silu.

a to sto su nas strojili zadnjih 15 godina,to pripisujem iskljucivo nabijanju prsta u oko svetskim silama,i njihovim idejama i planovima za ovaj region,gde smo mi izigrali nas deo pogodbe i ulogu koja nam je bila dodeljena,pa capili malko vise...elem...nek mi kaze neko zasto ne mrze grke,rumune,bugare,evo ih u EU,razvijaju se,rade,napreduju....gde je grcka sad a gde je bila maltene 70-tih..i to sve od zajmova i uz pomoc onih koji ih mrze

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back