ZBOG CEGA JE KAFA DOBRA.....ILI.....LOSA

Da li neko zna?
Tek skoro sam pocela da je konzumiram, pa je bilo ili to ili neko energetsko pice (spremam ispite, stalno mi se spava, i stvarno mi pomaze da ostanem budna), i to je ne pijem samostalno, vec uzimam jednu trecinu onih nescafe i doncafe solja, znate na koje mislim, ima ih crvenih, belih, itd, srednje velicine, i dodam mleko, sve to stavljam u solju za belu kafu?
Hoce li mi skoditi ili ne?:P

Ja pijem po tri kafe ''ubice'' dnevno jer ih volim pa to ti je i za sada, nije mi nista, ali je cinjenica da se kafa trajno natalozi u organizmu i da ne valja preterivati.

Kad sam prva smena, i dodjem na posao, ako ne popijem kafu i ne pojedem bar nešto, oko osam mi se okreće kancelarija oko glave. Sledeće možda dodje oko 11, 12 časova, ali samo ako je neko raspoložen da mi skuva ili ako nema mnogo posla.

U drugoj m najčešće prija ona kada dodjem na posao.

Vam posla retko pijem kafu, možda ako dodje neko ili odem negde. Evo juče bi nedelja, nisam popila nijednu. trudim se da je pijem što manje, osećam da mi mnogo kafe škodi želudcu.

kafa nije ni dobra ni losha... kafa je... KAFA

mada je meni kafa jedino turska kafa, odnosno ajde cista kafa bez dodataka... ako neko voli espreso ili shta vec one americke igrice... ako neko voli da bude fensi mislim PR ;) izvinte poshteni pr/ovi
odnosno u kuci obicno je to turska... espreso kad moram negde da pijem nekako nema talog pa ide brze ili je suvise jak al ajde. a nes kafa s vodom je nesto prilicno odvratno.

ovo ostalo su bele kafe i to je nesto drugo

kad sam drzala UN dijetu nalivala sam se nes kafom u casama... e mladosti... i onda posle nekoliko casa pocne da boli glava

pokusala sam jednom da ne pijem kafu 7 dana i nije bilo lako... posto je kafa nekad i ritual kad pijesh s nekim
mozda mi je bilo bolje ali ipak zrtvujem to bolje zarad ovog. kad sam sama u kuci manje se kanim da je kuvam. a secam se nekad je nisam uopste pila. previse recenica ali ajd malo baroka

Poslednja izmena:
Pa,moja greska kad sma pravila je da stavim previse mleka ( nisu mi objasnili d atreba samo do pola soljice da sipas kafu,i onda mleko ali nikako skoro do vrha soljice) Isuse kad sam jednom gostu to posluzila
druga greska je,sad ironija,kuci kafu ne znam da kuvam vec onako , kada sipam kafu onda u drugu koristim istu kafu iz aparata,a to se ne sme raditi,dobro nisma to radila uvek, par puta smao,ali su me prosvetlili :lol:

kad napravis kafu,sipas do pola soljice,ond auzmes to zagrejano mleko,imace onu penu,uzmes kashikicu,drzis kasikicom da sklanjas penu dok sipas mleko,polako,nikako do vrha ili priblizno dotle,i imas lepu kafu

Meni je dobra, jer me nista ne razbudi bolje od kafe i nema za mene lepseg mirisa od mirisa kafe ujutru. Nije dobra ako se pije preterano, za nekog je preterano 5 soljica, a meni je cesto preteran i prvi gutljaj druge kafe, bilo kad u toku dana. Ranije nije bilo tako, ali sada je upravo onako kako sam opisala.

Da li neko zna?
Tek skoro sam pocela da je konzumiram, pa je bilo ili to ili neko energetsko pice (spremam ispite, stalno mi se spava, i stvarno mi pomaze da ostanem budna), i to je ne pijem samostalno, vec uzimam jednu trecinu onih nescafe i doncafe solja, znate na koje mislim, ima ih crvenih, belih, itd, srednje velicine, i dodam mleko, sve to stavljam u solju za belu kafu?

Kafa nije dobra posebno ova tzv turska jer se talog nakuplja u zeludcu,a nes pijem jednom dnevno.Ja pijem nes uglavnom u velikim soljama,meni nije skodilo za sad! :D

Poslednja izmena:
Da li neko zna?

Kafa nije dobra posebno ova tzv turska jer se talog nakuplja u zeludcu,a nes pijem jednom dnevno.Ja pijem nes uglavnom u velikim soljama,meni nije skodilo za sad! :D

kako li ovo izgleda da mi je znati?
znas li ti uopste kako funkcionise sistem za varenje?

Da li neko zna?

zar kafa ima loše strane

ko bi reko :mrgreen:

šta može bolje da te razbudi od šolje dobre, vruće, jake kafe?
šta da ti da stimulans?
ništa bolje od kafe

Back