Znači ja sada odem u sud i kažem "ja sam filatelisti pozajmio 10.000e, nemam nikakve dokaze, ali tako je, majke mi" i oni odmah pokreću parnicu i zovu Vas na ročište? A ako se ne pojavite ode nepokretna imovina?
u suštini da, samo postoji par stvari, odmah ćeš na tih 1.030.000,00 vrednost iz tužbe (10 000 evra) dinara da platiš taksu na tužbu od gotovo 55.000 dinara, meni šalju tužbu na odgovor i ako se ja u roku od 30 dana ne izjasnim, a postoje neki relevanti dokazi (pismeni, jer na
majke mi ne može) usvojiće sud tužbeni zahtev..ali je ovo sve hipotetički, jer besmislena parnica koju bi pokrenuo iz "eto tako" bi te na kraju koštala, na 10.000 evra, ne ispod 1.500 evra troškova
A kako je "izvršni poverilac" znao za postojanje imanja i stana koji mogu biti prodati?
Izvršni poverilac je osoba kojoj dužnik duguje i on o toj osobi nešto zna, ja recimo teško mogu preko tvog imena i prezimena i adrese gde radiš, ali mogu da saznam jel ima nešto na tvom imenu i to vrlo brzo i jednostavno, tako je i izvršni poverilac otkrio imovinu izvršnog dužnika i to preko službe za katastar nepokretnosti
Pa ima veze utoliko što je smešno da je ovaj postupak uopšte i pokretan (ako su okolnosti takve kako piše u članku), još smešnije da je takva presuda doneta, nisam pominjao nikakve teorije zavere, samo da nam je sudstvo smešno, očigledno već duži niz godina. Što je verovatno i dotični jadnik zaključio pa se nadao da šala neće biti na njegov račun.
A da je budala, jeste, 1000e za dvadeset godina je mogao vratiti pa da je u ne znam kakvoj situaciji.
pred sudom nema zaj*ebancije, njega je žena tužila za troškove avionske karte i on je tu parnicu izgubio, ako se branio kao što to jedan kolega forumaš navodi "da je ta žena platila da bi dobila seks i ljubav" ili "tante za kukuriku" on je to izgubio.... ne čudi taj podatak pošto i sam gospodin navodi da je prestao da odlazi na ročišta..znači, nije pokazao interesovanje za sebe i svoj postupak. Postupak je trajao, on je presudom obavezan da ženi vrati 127.000,00 dinara i on je to morao da zna, jer presuda ne može postati pravosnažna dok je ne prime sve stranke postupka. Znao je za izvršni postupak, ništa nije uradio, znao je da mu je stan prodat 2007. godine i da su iz te sume "odvadili" koliko njoj duguje, on nije uradio ništa, nego sad kad ga je deložirao vlasnik (koji je stan kupio u izvršnom postupku) sad kuka i bleji preko novina. 20 godina se ponašaš bahato i sad majko moja mila...nema od toga ništa.
Tako da ovde nema ni zavere, ni politike, nego jedan neodgovoran čovek, otac deteta koji je dozvolio da sa sinom spava na autobusnoj stanici zbog gluposti.
što se tiče komentara o srpskom pravosuđu, tragično je, a to i ponavljam po 10 put, ženi je trebalo 20 godina da naplati svojih 2 000$