Zbog avionske karte ostao bez stana

Ја нисам неки љубитељ председника, напротив, као ни садашње власти али...
Како се није сетио да је самохрани родитељ када је позајмљивао паре за Аустралију?
Како је остао без ичега када има имање у Мрчајевцима?
Како двадесет година није био самохран да врати дуг на рате или одбицима од плате?

Колега Тихи, бољег промотера председник од тебе нема. Када се види зашто га нападаш и шта правдаш, ето њему глас више....

ma ništa od toga nije važno..ovde je tužno što je izvesna gospođa (njegova ex ljubavnica) utužila za pišljivih 2.000$ i za taj novac je morala da čeka 20 godina..e to je tragedija srpskog pravosuđa, da ti za ono što ti pripada u sudskom postupku moraš da čekaš 20 godina...zamisli koja kamata bi bila na taj iznos da je to oročila u banci,,,
a ne neki blentavac koji nije našao za shodno 20 godine da isplati ono što je uzajmio i zna da je protiv njega vođen postupak i nije uradio ništa da taj dug otplati.

ma ništa od toga nije važno..ovde je tužno što je izvesna gospođa (njegova ex ljubavnica) utužila za pišljivih 2.000$ i za taj novac je morala da čeka 20 godina..e to je tragedija srpskog pravosuđa, da ti za ono što ti pripada u sudskom postupku moraš da čekaš 20 godina...zamisli koja kamata bi bila na taj iznos da je to oročila u banci,,,
a ne neki blentavac koji nije našao za shodno 20 godine da isplati ono što je uzajmio i zna da je protiv njega vođen postupak i nije uradio ništa da taj dug otplati.

Велика љубав је била, очигледно. Чим има папир да му је позајмила два сома за карту....

nije ona njemu nista uzajmila vec mu je koliko znam sama k upila kartu. kad vise nije hteo da bude sa njom tuzila ga je i trazila nazad pare koje mu je sama dala.

a tadicevci su tu cinjenicu iskoristili da tom coveku za dug od 1000 evra oduzmu stan i prodaju g a nekom svom coveku na licitaciji za 2 puta manju vtrednost od trzisne. smesno

nije ona njemu nista uzajmila vec mu je koliko znam sama k upila kartu. kad vise nije hteo da bude sa njom tuzila ga je i trazila nazad pare koje mu je sama dala.

a tadicevci su tu cinjenicu iskoristili da tom coveku za dug od 1000 evra oduzmu stan i prodaju g a nekom svom coveku na licitaciji za 2 puta manju vtrednost od trzisne. smesno
Мало. Скоро па ништа.
Иначе, спремам се да те тужим за оних 6.000 евра које сам ти позајмио 1983. Само да знаш. Ја, режимлија, има да ти узмем и кућу и маћу и окућницу. И то не упола већ за 3 евра....

tuzila ga je i trazila nazad pare

a tadicevci su tu cinjenicu iskoristili da tom coveku za dug od 1000 evra oduzmu stan i prodaju g a nekom svom coveku na licitaciji za 2 puta manju vtrednost od trzisne.
Čitav problem počinje od toga da vi opravdavate njegovo mažnjavanje & trošenje tuđih sredstava 20 godina.

Da se to nije desilo, i da je umesto tuđih para ćerdao samo svoje, niko mu danas ne bi konfiskovao imovinu radi naplate duga !!!

on je utužen za taj iznos početkom 90-tih...
presudom obavezan još za vreme Slobe da to plati, tako da mu nije dala nepovratno kako ti misliš da je bilo, jer tako kaže pravosnažna presuda, onda je još 1998. godine, pokušana prinudna naplata preko imanja u Mrčajevcima i on tada znajući da mu preti prinudna naplata nije našao za shodno da plati, da se dogovori sa njima, na rate..svima lakše, nego da se zajeb*vaju sa javnom prodajom...od tada je prošlo 9 godina do momenta kada su mu 2007. godine prodali stan i šta sad..on je mislio da taj što je kupio stan 2007. će da njega drži u njemu dok ne umre...
u ovoj vesti je skandal i sramota što ta žena nije namirena pre 20 godina za svoje pare, skandal što je neko kupio stan 2007. godin,e a u isti ušao 2010. i tako dalje, a ne magarac koji je uzeo tuđe novce i nije našao za shodno da isti vrati 20 godina i sad kmeči preko novina.

...zamisli koja kamata bi bila na taj iznos da je to oročila u banci,,,

Po sadašnjim kamatnim stopama kod nas, nešto preko 4300$, za oročavanja na po godinu dana. po inostranim kamatnim stopama, primetno manje.

Neverovatna priča. Inače, malo mi smeta što se nigde ne spominje po kojoj osnovi je utužen? Šta su njih dvoje seli i napisali ugovor o pozajmici? I to u Australiji? Ko je overio taj ugovor da bi bio punovažan, neko u ambasadi? Po kom osnovu je srpski sud nadležan za to? Ali u svoj priči najsmešnije je ovo:

Dužnik je mogao i da sud obavesti o tome da je zaposlen u Gradskom zelenilu, pa bi ovaj dug mogao biti naplaćen obustavom dela zarade"

Dužnik treba da obavesti sud gde radi da bi ovi mogli da mu stave obustavu? Nebuloza. Ko ih je obavestio da ima stan u vlasništvu koji mogu da prodaju?

Po sadašnjim kamatnim stopama kod nas, nešto preko 4300$, za oročavanja na po godinu dana. po inostranim kamatnim stopama, primetno manje.

Neverovatna priča. Inače, malo mi smeta što se nigde ne spominje po kojoj osnovi je utužen? Šta su njih dvoje seli i napisali ugovor o pozajmici? I to u Australiji? Ko je overio taj ugovor da bi bio punovažan, neko u ambasadi? Po kom osnovu je srpski sud nadležan za to? Ali u svoj priči najsmešnije je ovo:

Dužnik treba da obavesti sud gde radi da bi ovi mogli da mu stave obustavu? Nebuloza. Ko ih je obavestio da ima stan u vlasništvu koji mogu da prodaju?

zašto je važno po kom osnovu je utužen? evo recimo, sticanje bez osnova
ugovor o pozajmici ne zahteva formu "overe", može biti i usmen (bez priznanice)
nadležan sud u Srbiji, oboje naši državljani, novac mu dala u Srbiji, inače kako bi platio kartu Srbija-Australija... ne određuje sud predmet izvršenja, nego izvršni poverilac, koji je "zauzdan" ZIP-om, nije poverilac znao da je na radnom mestu grobara...ali kakve to sve veze ima??? kao da se traži neka teorija zavere, postoji pravosnažna i izvršna presuda, on zna da se preko 20 godina vodi taj postupak nije qrcem mrdnuo i sad došao đavo po svoje.

ta zena je platila kartu da bi dobila seks i ljubav

znaci tante za kukuriku

nije on njoj uzeo pare iz novcanika nego je ona sama platila kartu za taj njegov let da bi dobila ono sto joj je falilo

U prevodu ne ulazite u kombinacije sa zenama sa zapada jer kod njih nista nema dzabe.Naravno da se i Australija racuna u zapad. Ona da ga nije zvala da dodje tamo on ne bi napravio taj trosak.

zašto je važno po kom osnovu je utužen? evo recimo, sticanje bez osnova
ugovor o pozajmici ne zahteva formu "overe", može biti i usmen (bez priznanice)

Znači ja sada odem u sud i kažem "ja sam filatelisti pozajmio 10.000e, nemam nikakve dokaze, ali tako je, majke mi" i oni odmah pokreću parnicu i zovu Vas na ročište? A ako se ne pojavite ode nepokretna imovina?

ne određuje sud predmet izvršenja, nego izvršni poverilac, koji je "zauzdan" ZIP-om, nije poverilac znao da je na radnom mestu grobara...

A kako je "izvršni poverilac" znao za postojanje imanja i stana koji mogu biti prodati?

...ali kakve to sve veze ima??? kao da se traži neka teorija zavere, postoji pravosnažna i izvršna presuda, on zna da se preko 20 godina vodi taj postupak nije qrcem mrdnuo i sad došao đavo po svoje.

Pa ima veze utoliko što je smešno da je ovaj postupak uopšte i pokretan (ako su okolnosti takve kako piše u članku), još smešnije da je takva presuda doneta, nisam pominjao nikakve teorije zavere, samo da nam je sudstvo smešno, očigledno već duži niz godina. Što je verovatno i dotični jadnik zaključio pa se nadao da šala neće biti na njegov račun.
A da je budala, jeste, 1000e za dvadeset godina je mogao vratiti pa da je u ne znam kakvoj situaciji.

Znači ja sada odem u sud i kažem "ja sam filatelisti pozajmio 10.000e, nemam nikakve dokaze, ali tako je, majke mi" i oni odmah pokreću parnicu i zovu Vas na ročište? A ako se ne pojavite ode nepokretna imovina?

...
Веровао или не, у праву си.
По закону, свако може да тужи сваког за било коју небулозу и ако тужени одлучи да му све то буде смешно и шаљиво, па не уложи приговор или контратужбу, суд доноси решење на основу доказа или изјава које је представио тужитељ.
Сад, да бих предупредио питања "зашто онда то сви не раде из шале?", шала губи драж када се појави контратужба са релевантном основом (неоснована тужба која је постала документ суда).
Тај принцип користи ртс код утужења када се тужени не јави после три дана од дана уручења пресуде по тужби, доноси се решење о пленидби покретне или непокретне имовине ради измирења дуга.

u suštini da, samo postoji par stvari, odmah ćeš na tih 1.030.000,00 vrednost iz tužbe (10 000 evra) dinara da platiš taksu na tužbu od gotovo 55.000 dinara, meni šalju tužbu na odgovor i ako se ja u roku od 30 dana ne izjasnim, a postoje neki relevanti dokazi (pismeni, jer na majke mi ne može) usvojiće sud tužbeni zahtev..ali je ovo sve hipotetički, jer besmislena parnica koju bi pokrenuo iz "eto tako" bi te na kraju koštala, na 10.000 evra, ne ispod 1.500 evra troškova

A kako je "izvršni poverilac" znao za postojanje imanja i stana koji mogu biti prodati?

Izvršni poverilac je osoba kojoj dužnik duguje i on o toj osobi nešto zna, ja recimo teško mogu preko tvog imena i prezimena i adrese gde radiš, ali mogu da saznam jel ima nešto na tvom imenu i to vrlo brzo i jednostavno, tako je i izvršni poverilac otkrio imovinu izvršnog dužnika i to preko službe za katastar nepokretnosti

Pa ima veze utoliko što je smešno da je ovaj postupak uopšte i pokretan (ako su okolnosti takve kako piše u članku), još smešnije da je takva presuda doneta, nisam pominjao nikakve teorije zavere, samo da nam je sudstvo smešno, očigledno već duži niz godina. Što je verovatno i dotični jadnik zaključio pa se nadao da šala neće biti na njegov račun.
A da je budala, jeste, 1000e za dvadeset godina je mogao vratiti pa da je u ne znam kakvoj situaciji.
pred sudom nema zaj*ebancije, njega je žena tužila za troškove avionske karte i on je tu parnicu izgubio, ako se branio kao što to jedan kolega forumaš navodi "da je ta žena platila da bi dobila seks i ljubav" ili "tante za kukuriku" on je to izgubio.... ne čudi taj podatak pošto i sam gospodin navodi da je prestao da odlazi na ročišta..znači, nije pokazao interesovanje za sebe i svoj postupak. Postupak je trajao, on je presudom obavezan da ženi vrati 127.000,00 dinara i on je to morao da zna, jer presuda ne može postati pravosnažna dok je ne prime sve stranke postupka. Znao je za izvršni postupak, ništa nije uradio, znao je da mu je stan prodat 2007. godine i da su iz te sume "odvadili" koliko njoj duguje, on nije uradio ništa, nego sad kad ga je deložirao vlasnik (koji je stan kupio u izvršnom postupku) sad kuka i bleji preko novina. 20 godina se ponašaš bahato i sad majko moja mila...nema od toga ništa.
Tako da ovde nema ni zavere, ni politike, nego jedan neodgovoran čovek, otac deteta koji je dozvolio da sa sinom spava na autobusnoj stanici zbog gluposti.

što se tiče komentara o srpskom pravosuđu, tragično je, a to i ponavljam po 10 put, ženi je trebalo 20 godina da naplati svojih 2 000$

Glupo je raspravljati kako je ona tu parnicu pokrenula i zasto je on izgubio. To su stvari o kojima nemamo pojma. Cinjenica je da je on jos prije 20 godina dobio nalog od suda da isplati stetu, i ne moze niko tvrditi da mu se jos tada neko iz danasnje vlasti nameracio na stan. Dug mora vratiti, i kraj price. On je jos dobro prosao, 20 godina su trpili njegov javasluk. To je trebalo ranije rijesiti.

Back