Zavrsio sam knjigu od sedam nastavaka i sve to sadrzi preko 2000 stranica.Sta sad?

Koje je djelo?

Ja sam pročitao Tihi don u jednom dahu koji ima 4 dijela i 1600-2000 stranica (zavisi od izdanja)...

Rusi vole da pišu naširoko i nadugačko (Rat i mir još npr.)... ali i Francuzi imaju svojih maratonaca npr. Balzakova Rođaka Beta ili Prustovo djelo U potrazi za izgubljenim vremenom...

Koje je djelo?

Ja sam pročitao Tihi don u jednom dahu koji ima 4 dijela i 1600-2000 stranica (zavisi od izdanja)...

Rusi vole da pišu naširoko i nadugačko (Rat i mir još npr.)... ali i Francuzi imaju svojih maratonaca npr. Balzakova Rođaka Beta ili Prustovo djelo U potrazi za izgubljenim vremenom...

Rat i mir !
4 toma....
Oko 3,600 stranica.
Ludak ovaj Tilstoj !
Totalni....

- - - - - - - - - -

Daj nekome da pročita.

Meni, bome, neće !
Čim vidim da prilazi, nahuškavam Baxa i hvatam "prangiju"....

U osnovi,glavni lik je jedan izgubljeni i zaboravljeni Egipatski faraon (koji doduše nije ni postojao).On je izgubio sećanje na svoju prošlost i kao takav,pao je u zaborav.Međutim,to nije bila amnezije,već je na njega uticala jedna viša sila koju predvodi glavni negativac romana Gospodar Tame.
I sad,duša tog faraona je zaključana u jednoj slagalici,koju jedan dečak iz budućnosti otključava.
Faraon uz pomoć tog dečaka izlazi iz slagalice,ali su dospeli u daleku budućnost,a taj dečak postaje glavni pomoćnik zaboravljenom faraonu.
Pošto postoje i oni koji žele da zavladaju svetom i koji su opsednuti ponovnom oživljavanju Gospodara Tame,dečak,koji je sad već čovek (u knjizi je objašnjeno šta se zaista desilo kad su taj dečak i faraon bili u toj slagalici) i faraon moraju da ga spreće u tome.
Ići će u prošlost u doba kad je taj nepoznati faraon vladao.
Put ih vodi do Marsa koji tad počinje da bude kolonizovan od strane ljudi.
Potom idu u potragu za izgubljenim gradom negde u Egiptu,gde taj izgubljeni faraon saznaje da ga Gospodar Tame prati u stopu,ali saznaje i da ga neke druge sile štite.
Na kraju dolazi do velikog preokreta,gde svako pokazuje svoju pravu stranu.
U konačnoj borbi Sile Svetlosti na čelu sa faraonom i dečakom,pobeđuju sile Tame i samog Gospodara Tame...
Ovo je neka vrsta naučnefantastike.
Prvi deo sam poslao Književnoj omaldini Srbije,i svideo im se.Jedini problem su mi finansije...

Ako tekst još nije prelomljen, 2000 stranica je, otprilike, 3500-4000 str. prelomljenog, odnosno onog koji ulazi u štampariju.
Cena pripreme za štampu (pod idealnim okolnostima!) je evro po strani, plus grafičko rešenje korica, plus štošta (lektura, korektura).
Mnogo para.
Ali ne dozvoli da te to demorališe.
Na sličan način počeo je i jedan mladi Nišlija, M. Petković, autor trilogije "Perunov hroničar" ... a sad se snima film po njegovim romanima.

Izlistaj po netu naše izdavačke kuće, obrati im se mejlom ... a sinopsis ili odlomak šalji samo kada ti budu tražili. Ne odmah, u mejlu kojim se predstavljaš.

- - - - - - - - - -

I ma koliko da si zadovoljan i ponosan što si napisao knjigu, nikad, ali NIKAD javno ne prepričavaj sadržaj pre objavljivanja.

Back