Zavrsena karijera laznog doktora

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
113.344
Политика, 15.8.2009.

Завршена „каријера” лажног доктора Роса

Пре лечења „нултом терапијом” Ненад Бркић, алијас доктор Росо, продавао протеинске препарате од устајале сурутке и чајеве за потенцију од убуђале траве


doktorroso.jpg

Ненад Бркић

Откад је београдска полиција објавила вест да је ухапсила лажног доктора Ненада Роса и у медијима објавила број телефона МУП-а на који могу да се јаве преварени – апарат врло често звони. Грађани као на текућој траци износе своје виђење његовог рада и „лечења”. У коментарима читалаца дневних новина све врви од покуда на рачун ове „тв звезде” . Наиме, Ненад Бркић, алијас доктор Росо, гостујући на многим тв каналима, од „Кошаве”, „Авале”, до бијељинске „БН телевизије” и хрватских тв канала, свуда је самоуверено тврдио малтене да је чудотворац и да је „доктор биолошке медицине”. Додуше, таква титула постоји у Сједињеним Америчким Државама, где је Бркић одлазио и боравио раније, као такмичар на међународним „бодибилдинг” такмичењима. Али, он такав сертификат и диплому не поседује, или је бар није ником показао. Овај 57-годишњак, држављанин Хрватске, „ординирао” је у Хрватској, Републици Српској, али и у земљама западне Европе, уверавајући наше раднике тамо, да је он исцелитељ и богомдани спасилац који има тајне медицине у малом прсту. Негирао је поставке класичне медицине, уверавајући лаковерне да их једино он може спасити смрти.

Почетак краја његових превара почео је када га је једна Крагујевчанка пријавила да јој је узео 3.500 евра обећавајући да ће излечити њеног супруга, који је оболео од рака. Он је, међутим, убрзо умро. Са Росом је ухапшен и Жељко Шеатовић, из Гунцата, који је правио дискове помоћу којих су грађани „лечени”.

Росо је свуда причао о такозваној „нултој терапији” и магнетном лечењу, а тврдио је да уз помоћ апарата „рајф генератор”, који је конструисао Шеатовић, лечи рак, леукемију, дијабетес и друге тешке болести...

Преко малих екрана објављивао је бројеве телефона за заказивање „прегледа”, а њих је „доктор” Росо обављао у изнајмљеним становима по Београду. Однедавно је свој „патент” и лечење почео да промовише и у Босни и Херцеговини, а у Бијељини је отворио „ординацију”.

Росо је препоручивао три нивоа лечења, после чега би пацијент, како је тврдио овај „лекар”, потпуно оздравио.До тог, трећег ступња, болесни ретко или никада не би стигли, јер би у међувремену преминули.

Први и други ниво „лечења” подразумевали су употребу „рајф генератора”, као и неких медикамената. Тих лекова, по правилу, није било у Србији, па их је „доктор” упућивао на „људе који их набављају из Америке”. Све су то лаковерни грађани у жељи да нађу спас за своје најмилије дебело плаћали. „Рајф генератор” без ког „нема сигурног исхода” препуштао је пацијентима за скромну суму од 1.300 евра.

Пре овог периода када је у јавности постао „амерички доктор”, Ненад Бркић је прво „новчио” своју билдерску каријеру. Пре десетак година је рекламирао и поузећем продавао протеинске препарате, који доводе до „здравог, мишићавог и лепог тела”. Комшије на Звездари нису могле да прођу поред магацина где је лагеровао сурутку од непријатних мириса. Наиме, тим препаратима је сурутка била главни састојак. Касније се „преоријентисао” на чајеве за потенцију звучног назива „ерекс” али је и ту имао проблема с комшијама јер су трава и биљке од којих их је справљао, такође ширила непријатне мирисе.

У стануу Хаџи Милентијевој улици на Врачару, где је Ненад Бркићимао последњу „ординацију” пред хапшење, комшије тврде да нису знале чиме се бавио јер се скоро доселио.

Стан који је иначе власништво једне фолк певачице обележио је као ординацију са звучним именом „Др Росо”. Када га је у среду „посетила” полиција, тек тада су суседи схватили ко је то у њиховој близини радио и узимао велике паре. А јесте, јер људи у потрази за здрављем често не виде оно што би иначе видели.

Јуче је, после дводневног полицијског притвора, Ненад Бркић предат истражном судији у београдској Палати правде.

Р. Х.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Zavrshena-karijera-laznog-doktora-Rosa.sr.html
................
 
STRASNO!!! Ja kad sam pitao inspektorku iz zdravlja da li mogu da samo cistim zube pacijentima u ocevoj ordinaciji dobio sam odgovor NE ko iz topa, i naravno to ne radim. A svi znate koliko je to bezazleno.

Ali zato neko tamo reklamira lecenje raka (recite mi da to nije teze od ciscenja zuba ,kamenca) i to ne da nema diplomu doktora nego nije cak ni student medicine. I to se vrti godinama preko televizije, covek godinama radi ko da se nista ne desava. Godinama umiruci jadnici zakazuju kod njega preglede na ocigled svih i nikom nista. I ista ta drzava koja bi mene hapsila i slasa na robiju za jedno skidanje kamenca (a pri tom sam student stomatologije) zmuri i pusta ovakve gadove da rade sta god zele , da lece rak.
 
Nisu se cak ni setili da mu posalju barem neku inspekciju za nadzor da se vidi sta on to radi. Nemam ja nista protiv ako neko otkrije nesto novo, nesto sto leci. Ali onda bi trebao da radi to jedno godin dana pod nadzorom komisije da se vidi da li taj metod funkcionise ili je prevara.
 
...koliko me je samo bolesnika koji su bolovali od karcinoma pitalo- dal preporučujem "kolegu" Rosa??!:roll:
Kako se ja razbesnim do izobličenja kad čujem za te prevarante!!! Ovamo hajka na lekare uz ono obavezno "dvesta grama kafe sam mu odneo i flašu viskija pa još i participaciju mora da platim", al kad se daju stotine evriča nekakvim Rosima, Todoksinima, baba Vangama i vidovitim Kleopatrama....More, muka mi je!
 
Poslednja izmena:
...koliko me je samo bolesnika koji su bolovali od karcinoma pitalo- dal preporučujem "kolegu" Rosa??!:roll:
Kako se ja razbesnim do izobličenja kad čujem za te nadrlekare!!! Ovako hajka na lekare uz ono obavezno "dvesta grama kafe sam mu odneo i flašu viskija pa još i particijaciju mora da platim", al kad se daju stotine evriča nekakvim Rosima, Todoksinima, baba vangama....More, muka mi je!
tacno tako...sta reci o vecini naseg naroda..i svi se oni izvuku,a ovi sto padnu za par stotina evra evo i dalje leze u zatvoru..
ali ja bih voleo daosvane neki fin text o tome kako mi lekari spasavamo zivote, pomazemo..
 
Ali prosto je neverovatno da niko čuvši za ovog idiota nije ukucao na net Roso Nenad i video sta ce mu izaci. Ajd ovi stariji, ali bar njihova deca, unuci. Mislim, kažu da je do sad uzeo ljudima skoro milion EUR.
Pa zar se niko nije setio da je to bivši blider za koga se ja sećam da se takmičio kad sam bio tinejdžer.
Zaista razumem očajne ljude koji se hvataju za svaku slamku spasa, ali bar proveri o kome se zaista radi, čisto da ne gubiš (ili tvoj otac, majka, brat, sestra....) vreme uzalud i da te ne dere neki šarlatan tako bolesnog i unesrećenog....
Kakvo to dno od čoveka treba da budeš da ljudima u takvoj sitaciji uzimaš grdne pare, znajuci pouzdano da im ne možeš pomoći i da su tvoje -terapije- najobičnija prevara.
I za svo to vreme niko iz policije nije mogao da poseti -dr.- povrać Rosa
 

Back
Top