Zavist kao dio kulture

jel tebi to normalno?

igra im osmeh iz dva razloga...il su stariji i iskusniji pa znaju da je tvoj problem pichkin dim, il' svrsavaju ko mentoli da im se neko pover pa da mogu da se proseravaju jer nemaju na nekom drugom... prvo jos i svarim, al drugo jok.

Немам појма, мени ни из џепа ни у џеп ако је неком лоше, добро, дивно...Стварно ме не интересује.

Поједини ваљда црпу некакву сатисфакцију из чињенице да су некоме кола кренула низбрдо, ко зна.

Naravno da je tačno da je ljudima lakše kada su u problemu da znaju da nisu sami u tome, nema tu ničeg spektakularnog. Druga je stvar da li će vući i druge u bulu sa sobom,tu se ljudi razlikuju. Treba imati i svest da koliko god da je lakše kad nisi sam u problemu, takvo okruženje te uljuškava, samim tim ni ne motiviše da daš sve od sebe.

Naravno da je tačno da je ljudima lakše kada su u problemu da znaju da nisu sami u tome, nema tu ničeg spektakularnog. Druga je stvar da li će vući i druge u bulu sa sobom,tu se ljudi razlikuju. Treba imati i svest da koliko god da je lakše kad nisi sam u problemu, takvo okruženje te uljuškava, samim tim ni ne motiviše da daš sve od sebe.

Човек не мора бити посебно паметан па да зна да не постоји човек без иједног проблема.

Дакле, трула је утеха наћи још некога ко се на нешто жали.

Човек не мора бити посебно паметан па да зна да не постоји човек без иједног проблема.

Čovek za mnogo toga ne mora biti posebno pametan, pa ipak mu to mnogo ne vredi.

Čuj, ima diplomu, doktorirao? Ništa mu to ne znači kada sam ja pametniji od njega i sve bolje znam. On je glumac, nikada on ništa nije znao nit' će znati, samo ima sreće da je zavarao okolinu.
I taj novac što je zaradio - džaba mu, kada nije sretan, vidi se na njemu da je tužan i da pati. Samo trči za novcem, nema pojma šta je opuštanje, fešta sa starom ekipom, svakodnevna uživancija...Šta on bre zna o životu, nema pojma..
I još x primera...

Kafansko-balkanska psihologija zavisti i kompenzacije i relativizacije...

Imate li iskustva, da li ste ovako razmisljali o nekome, pricali iza ledja, ili ste culi takve priče o sebi...

Nećemo lagati, vi predobri forumasi :malav:

Istina je negde na pola puta. Badava doktorati , ako nemaš prijatelja iz detinjstva, bar jednog-dva koji se raduju tvojoj sreći i učestvuju koliko to okolnosti dozvoljavaju u tvom životu.
Ne osporavam ničije diplome, ali tek ne izdižem kao pamet soj koji najviše pametuje, a to su ljudi neostvareni, osnovna, eventualno srednja škola...E, takvi najviše palamude i prosipaju pamet. Pa hebem te retardu, hajde sedi, uči pa onda palamudi, bar sa nekm pokrićem...Nema veze da li si veterinar ili akademski slikar, podrazumeva se da poznaješ opštu kulturu.
Nisam zavidna, uvek se radujem da upoznam, pročitam šta pišu osobe koje su potkovanije o nekoj oblasti koja me zanima, a nemam dovoljno znanja.
Cenim uvek trud koji je uložen u neku diplomu i zvanje, mada to nije nikakva garancija kakav je neko kao čovek.
Što se ostalih stvari tiče, tipa fizičke predispozicije, genetske, ne zavidim, čak veličam tu teorju-baš moraš biti tešk budala, ako si dobre gene nasledio, pa da upropastiš sve :lol:
Što se tiče kinte, uvek msm da može bolje, to znači: više knjiga, višše putovanja, nemam asocijacije na estetsku hirurgiju, bar ne sad.

Nije isto ako ti je 500 godina habsburska monarhija bila uzor za ponasanje ili turci ...

Poletarka u sridu!:heart:čikino...
No ja sam ,a to preneo deci,mnoge mudrosti Talmuda učio od tetke uz dobro austrijsko vaspitanje i takvu sredinu...
Lično i meni smeta što ovde bogati ljudi žive luksuzno-u mojoj porodici to nikom ne pada na pamet!
Kapital koji se stekne nije tvoj! Kapital je da se prave firme ,da se povećavaju zalihe i obrt i širi preduzeće!
Ne treba da se prejedaš ,razbolećeš se,od A do B ćeš stići i manjim autom kog ćeš lakše i parkirati,ne zasedaj po kafićima jer prilike za
dobar posao brzo zamaknu za čošak nepovrata,požuri polako i ne žuri da platiš prvi,sačekaj-tvoj novac je korisniji na drugoj strani itd...

Немам појма, мени ни из џепа ни у џеп ако је неком лоше, добро, дивно...Стварно ме не интересује.

Поједини ваљда црпу некакву сатисфакцију из чињенице да су некоме кола кренула низбрдо, ко зна.
CrpU crpU :lol:
Poletarka u sridu!:heart:čikino...
No ja sam ,a to preneo deci,mnoge mudrosti Talmuda učio od tetke uz dobro austrijsko vaspitanje i takvu sredinu...
Lično i meni smeta što ovde bogati ljudi žive luksuzno-u mojoj porodici to nikom ne pada na pamet!
Kapital koji se stekne nije tvoj! Kapital je da se prave firme ,da se povećavaju zalihe i obrt i širi preduzeće!
Ne treba da se prejedaš ,razbolećeš se,od A do B ćeš stići i manjim autom kog ćeš lakše i parkirati,ne zasedaj po kafićima jer prilike za
dobar posao brzo zamaknu za čošak nepovrata,požuri polako i ne žuri da platiš prvi,sačekaj-tvoj novac je korisniji na drugoj strani itd...

Stipsa. Dzaba ti sve.

Čuj, ima diplomu, doktorirao? Ništa mu to ne znači kada sam ja pametniji od njega i sve bolje znam. On je glumac, nikada on ništa nije znao nit' će znati, samo ima sreće da je zavarao okolinu.
I taj novac što je zaradio - džaba mu, kada nije sretan, vidi se na njemu da je tužan i da pati. Samo trči za novcem, nema pojma šta je opuštanje, fešta sa starom ekipom, svakodnevna uživancija...Šta on bre zna o životu, nema pojma..
I još x primera...

Imate li iskustva, da li ste ovako razmisljali o nekome, pricali iza ledja, ili ste culi takve priče o sebi...

jesam
nisam...neam diplomu da bi neko tako pričao

Bas. Kao da se njegov problem time resava.
Deliti iskustva na osnovu kojih neko sa slicnim problemom moze naci resenje je nesto sasvim drugo. A ovo... to mi je slicno kao i potreba za osvetom. Smatram da se njom nista ne dobija, naprotiv, saplices se o tu ogorcenost.

verujem, ali ***** tog coeka koji se oseca dobro kada slusa o nesreci drugog....take zaobilazim u sirokom luku.

To mi je test za prijatelja:kad je bilo ko u nevolji da odmah reaguje tako što mu pomaže i podržavaju,teše...
Davno sam odjebao kretene od sebe koji ne yebavaju nikog...Psihopate mi ne trebaju ni u blizini,a i smatram da bi ih preventivno trebalo na dovaspitanje emotivno!

To mi je test za prijatelja:kad je bilo ko u nevolji da odmah reaguje tako što mu pomaže i podržavaju,teše...
Davno sam odjebao kretene od sebe koji ne yebavaju nikog...Psihopate mi ne trebaju ni u blizini,a i smatram da bi ih preventivno trebalo na dovaspitanje emotivno!

zar ne bese...
do sedam puta podici nekoga ako je pao:kafa:
inace,
zavidnost i ljubomora su sustina zlobe;
najgore karakterne osobine svake licnosti,
a...nema leka:(

I još x primera...

imamo iskustva :lol:

Back