Zavisnost od slatkiša

Kako možete jesti nugat krem. Eurokrem je majka.

Anyway, ja sam bio sweet tooth isto, nekada. I jednostavno sam prešao na slaniše, primorao sebe da ne jedem slatko. Međutim to nije preko noći. Smanjuješ malo po malo, i dođeš do krem bananica (tipa). I možeš na njima i ostati. :D

to kod slatkisa ne postoji

Chocolate Satisfying GIF by HuffPost

Како сам престала да пијем слатку кафу, тако ми се потреба за слаткишима смањила+ ми је већина слаткиша преслатка.
То приписујем редовним, свакодневним унусом шећера са том кк шећера. Како сам њу избацила, тако сам временом губила потребу.
Сада могу појести, али не морам сваки дан и само одабрани, много сам пробирљивија.
Уз то, навикнута сам на војвођанску кухињу у којој се све слади, и салате, и сосеви, и супе:mrgreen:... и месо једе са воћем... а тога се не одричем.

to kod slatkisa ne postoji

Chocolate Satisfying GIF by HuffPost
Има. Одувек волим што мање и што тање парче, лепши је укус.

Мислим да је зависност од шећера најраспрострањенија јер га има свуда, где ни не слутимо.

Мислим да је зависност од шећера најраспрострањенија јер га има свуда, где ни не слутимо.
Definitivno,...by the way, većina kupovnih slatkiša je jako nezdrava.Kupovni šećer je među najnezdravijim namirnicama koje imamo u kuhinji.Ne sadrži ni jedan vitamin, niti mineral, potreban organizmu.

umesto dva kolaca ili parceta torte uzmes jedno..sto je teško znam,
ali ubediš sebe da ne voliš slatkiše, da ti škode i slicno i onda je dalje sve moguce
I škode,...nema se šta tu mnogo ubeđivati.To je facat!
Trans masti, šećeri, kuhinjska so= ☠️
Eurokrem i čokolade sadrže emulgatore, koji su kancerogene supstance.Samo što su količine prilagođene, tako da ih ljudski organizam može podneti.

Zameniš slatkiše voćem i zdravim grickalicama( bademi, urme,pistaći i sl.)
Kolač ponekad napraviš doma.
Nista mi ne moze zamijeniti slatkise.
Voce je voce,a badem je badem.?
Ali zapravo ja slabo jedem kolace...srecom.?
A pravom ih jos rjedje.
Nije da ih ne volim...ali kad mi se jede nesto slatko,nikad necu pomisliti na kolace ili torte,nego samo na cokoladne stvari.
Zapravo,volim slatko,ali ne volim nista bas preslatko...Nisam ljubitelj npr.baklava,torti sa orasima,debelim korama,zestokih.
Ne volim ni cokoladu tipa snikers...ali sve ostalo volim.?

Desert neka voćka i ćao!
Kakve čokolade,...koliko imate godina?Lol:)
Deca ih vole i jedu, to još i da razumem.Matori bi svakako trebalo imati meru!Dva puta nedeljno je ok.Bolje je kod kuće nešto napraviti, nego kupovati.
Meni voce nije nikakav desert.Kad god jedem voce,ja sam posle mrtva gladna.?
A i ne oduzima mi zelju za slatkisima.

Back