Zavisnost od cigareta, kako da budemo jači od nje?

Preporučujem korišćenje supstituta za nikotin.Onako kako upustva kažu.Na taj način ostavićete duvan.

Ne znam, strasno sam sumnjicav na bilo kakvu hemiju (sve te zvake, nalepnice, ove USB mustikle/cigare/isparivaci itd probao neke od tih stvari pa mi bilo muka)

Medjutim video sam jedno naturalno resenje koje je pomoglo nekim ljudima da ostave pusenje.

Bila je svojevremeno neka mustikla koja radi na mehanickom principu. Vazno je samo da se uvek pusi na nju. Ne menjaju se cigare.
Princip je odnos vazduha i dima. Krenes sa skroz otvorenom diznom 100% dim. Pusis jedno nedelju dana tako da se naviknes na mustiklu, a onda pomeris diznu na sledeci podeok tu ti je 90% dima 10% vazduha. Svakih par nedelja pomeris seting dizne na novi odnos - znaci regularno smanjujes dim, a povecavas vazduh. Kad dodjes na 10% posto dima i 90% vazduha, vise ti organizam ne trazi cigaru, pa mozes i da ostavis. Cela fora je u tome da postepeno naviknes organizam, da mu to ne treba t.j. da mu je potrebna sve manja doza.

Nazalost vec dugo vremena nisam to video da ima da se kupi. Mozda negde ima.

Ne znam, strasno sam sumnjicav na bilo kakvu hemiju (sve te zvake, nalepnice, ove USB mustikle/cigare/isparivaci itd probao neke od tih stvari pa mi bilo muka)

Medjutim video sam jedno naturalno resenje koje je pomoglo nekim ljudima da ostave pusenje.

Bila je svojevremeno neka mustikla koja radi na mehanickom principu. Vazno je samo da se uvek pusi na nju. Ne menjaju se cigare.
Princip je odnos vazduha i dima. Krenes sa skroz otvorenom diznom 100% dim. Pusis jedno nedelju dana tako da se naviknes na mustiklu, a onda pomeris diznu na sledeci podeok tu ti je 90% dima 10% vazduha. Svakih par nedelja pomeris seting dizne na novi odnos - znaci regularno smanjujes dim, a povecavas vazduh. Kad dodjes na 10% posto dima i 90% vazduha, vise ti organizam ne trazi cigaru, pa mozes i da ostavis. Cela fora je u tome da postepeno naviknes organizam, da mu to ne treba t.j. da mu je potrebna sve manja doza.

Мислиш на Милорд?
Моји су имали, користили дуго, мењали филтере и на крају се вратили цигаретама у изворном облику...

Мислиш на Милорд?
Моји су имали, користили дуго, мењали филтере и на крају се вратили цигаретама у изворном облику...

Da mislim da se tako nesto zvalo ali se ne secam da je bio neki filter da se stavlja.
Uvek ima strastvenih pusaca. Ko nece da ostavi, nece. Ko hoce, mozda mu pomogne.
(mala opaska - uvek ima neka droga u zamenu za onu koja se anatemise)

Esencijalno to je stvar psihologije i odluke. Vazi skoro za sve vrste intoksikata pa i kod preterane tezine izmedju ostalog (misli se na zavisnost od hrane, ili intoksiciranje hranom).

Vecina intoksikata se konzumira iz cisto psiholoskih razloga. Ko hoce da ih ostavi treba da menja zivot, a ne naviku. Naravno uvek ima raznih izgovora.

Sve ostalo su pomagala koja mogu, a ne moraju da postignu ocekivani cilj.
(ako je cilj da se dokaze da alati ne rade, to je onda bio cilj, a ne ostavljanje same navike kao cilj)

e da, obozavam te anti-pusacke evangeliste - jesi odlucio da ne pusis? lepo, odlucio si za sebe, pusti malo druge da sami odluce za sebe. Kod mene svaka propaganda je propaganda i postize suprotan efekat: e sad necu iz inata u odgovarajucoj meri ulazne propagande.

Mnogi su ostavili duvan uz pomoć nikoreta.Ne znam za druga pomagala ali ako sadrže nikotin onda verovatno deluju jer je to isti princip.
Postoji i jedna knjiga koja je mnogima pomogla da ostave duvan.Ne mogu da se sad setim kako se zove ali znam da je reč o prevodu.

Mnogi su ostavili duvan uz pomoć nikoreta.Ne znam za druga pomagala ali ako sadrže nikotin onda verovatno deluju jer je to isti princip.
Postoji i jedna knjiga koja je mnogima pomogla da ostave duvan.Ne mogu da se sad setim kako se zove ali znam da je reč o prevodu.
130826.jpg
Ova knjiga. Imam je nikad je nisam pročitala. Počela i ostavila.
Meni je samo odluka pomogla.Nekako sam osvjestila da cigareta upravlja mojim zivotom. Padalo,grmilo,šta god,ja moram izaći da ih kupim.
Nije bilo lako ali se nadam da sam trajno uspjela.

Pogledajte prilog 1569157
Ova knjiga. Imam je nikad je nisam pročitala. Počela i ostavila.
Meni je samo odluka pomogla.Nekako sam osvjestila da cigareta upravlja mojim zivotom. Padalo,grmilo,šta god,ja moram izaći da ih kupim.
Nije bilo lako ali se nadam da sam trajno uspjela.
Želim da uspeš ali ne sviđa mi se to što druge istina bez zle namere odnosno nesvesno odvraćaš od toga da u pokušaju ostavljanja duvana koriste pomoćna sredstva.
Oni koji imaju čvrstu volju da ostave duvan savete i ne traže niti su im potrebni .Oni jednostavno ostave duvan ali većini onih koji žele da ostave duvan saveti i pomoć jesu potrebni.
Zato nemojte da ih obeshrabrujete da kažemo postavljanjem uslova o čvrstoj volji.

Želim da uspeš ali ne sviđa mi se to što druge istina bez zle namere odnosno nesvesno odvraćaš od toga da u pokušaju ostavljanja duvana koriste pomoćna sredstva.
Oni koji imaju čvrstu volju da ostave duvan savete i ne traže niti su im potrebni .Oni jednostavno ostave duvan ali većini onih koji žele da ostave duvan saveti i pomoć jesu potrebni.
Zato nemojte da ih obeshrabrujete da kažemo postavljanjem uslova o čvrstoj volji.
Ne odvaracam nikoga,naprotiv,svako treba da izaberu nacin koji će mu pomoći. Meni knjiga nije pomogla,nisam mogla da je čitam. Samo sam smanjivala svaki dan,jako se mucila. Drzala cigare u sanducetu za postu :mrgreen: da mi nisu pri ruci. Svašta sam pokušavala jer to nije ni malo lako.

Back