Zavirivanje u tudji telefon

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Da li smatrate da je ok tajno gledati tudji telefon, poruke, facebook, pregledavati diirektorijume na racunaru, browsing history itd... Bilo kakav oblik tajne kontrole... Isto, kako biste reagovali da uhvatite partnera da to cini?

- - - - - - - - - -

Sad tek vidim da sam napisao tefon umesto telefon :)

primitivizam

nemam pojma kako bih reagovala, nije mi se desilo i nemam sta da krijem, ali bi mi to mnogo reklo o nasem odnosu i njemu kao osobi

- - - - - - - - - -

Da li smatrate da je ok tajno gledati tudji telefon, poruke, facebook, pregledavati diirektorijume na racunaru, browsing history itd... Bilo kakav oblik tajne kontrole... Isto, kako biste reagovali da uhvatite partnera da to cini?

- - - - - - - - - -

teflon izbegavajte, nezdravo je :lol:

To je vise odlika nesigurnosti nego primitivizma, kopanje razloga da se kaze AHA, ZNAO/LA SAM!!! Toliko cesto se radi da to boli. Ne znam da li je partneru dobro bilo sta ostaviti na uvid kad ne gledas, jer postoji ogromna sansa da ce to nesto biti pregledano ako se moze pregledati..

nije problem sto ce nesto biti pregledano ako nista ne krijes, nego sto si u tom odnosu neko ko je na izvestan nacin progonjen, neko kome se ne veruje i ko se ne postuje

Nesigurnost dovodi do neverovatnih stvari. Mada, svako mora imati svoju intimu, ja ne mogu da verujem da se neko toliko osmeli da ti cacka po telefonu, mozda vidi neke poruke koje ne zelis da vidi, a nemaju veze sa prevarom...

Licemerno je braniti osobi s kojom si intiman da gleda tvoje intimne stvari.
Ne primecujes glupost u tome?
Ako ne zelis da se upoznaje sa tvojom intimom, onda nemoj s njom biti intiman.
Sumnjicenje i kontrola je takodje rdjava stvar,kada u tome nema nikakvih osnova.
No ti se preispitaj da li si zasluzio da ti se ne veruje.

Licemerno je braniti osobi s kojom si intiman da gleda tvoje intimne stvari.
Ne primecujes glupost u tome?
Ako ne zelis da se upoznaje sa tvojom intimom, onda nemoj s njom biti intiman.
Sumnjicenje i kontrola je takodje rdjava stvar,kada u tome nema nikakvih osnova.
No ti se preispitaj da li si zasluzio da ti se ne veruje.
rec je o tajnom kontrolisanju, a ne o dogovoru o otvorenosti

Milane, ajde da zakljucimo da si to radio vec devojkama, da si im babrao po telefonu i pratio ih kud se krecu i sta rade kad nisu s tobom.. Pa te je onda ljutilo jer ti ne polazu sve racune o tome sta rade i kuda se krecu... Nije bilo nikakvog problema u tom tvom postupku, jer si znao da ih proveravas iz najboljih namera, i ako su ispravne, onda nemaju sta da kriju.. Keve ti...

Milane, ajde da zakljucimo da si to radio vec devojkama, da si im babrao po telefonu i pratio ih kud se krecu i sta rade kad nisu s tobom.. Pa te je onda ljutilo jer ti ne polazu sve racune o tome sta rade i kuda se krecu... Nije bilo nikakvog problema u tom tvom postupku, jer si znao da ih proveravas iz najboljih namera, i ako su ispravne, onda nemaju sta da kriju.. Keve ti...

Partner ima pravo da proverava ukoliko za to ima osnova.

Ni ti ne bi volela da ceo svet zna da te decko vara samo da ti pojma nemas, iako se to vidi iz aviona.
kao sto ti ne volis da ni tebe neko vuce za nos i poigrava se tvojim zivotom.
Ako si s nekim intiman, onda si intiman. Nisi kao intiman , nego si intiman.

Glupo je proveravati partnera ako za to nemas osnova, ali ako te on laze, prirodno je da preispitas vasu vezu, i da li je to ono sto ti hoces.

Partner ima pravo da proverava ukoliko za to ima osnova.

Ni ti ne bi volela da ceo svet zna da te decko vara samo da ti pojma nemas, iako se to vidi iz aviona.
kao sto ti ne volis da ni tebe neko vuce za nos i poigrava se tvojim zivotom.
Ako si s nekim intiman, onda si intiman. Nisi kao intiman , nego si intiman.

Glupo je proveravati partnera ako za to nemas osnova, ali ako te on laze, prirodno je da preispitas vasu vezu, i da li je to ono sto ti hoces.

Postoji i nesto sto se zove privatnost. Svi imaju nesto sto drze samo za sebe i ne bi voleli da to bilo ko drugi sazna. Ne vidim poentu cackanja po telefonu, jer ako se vec pojavila sumnja, gotovo je s vezom. Sumnja ne valja, a cackanje po telefonu situaciju pravi jos gorom. Zamisli sebe kako sumnjas u devojku. I dok se ona tusira, ti zgrabis njen telefon i pregledas sve pozive i poruke. I onda skontas da nema nista. I kako bi se ti osecao tada? Da li bi bio toliko intiman/iskren s njom da bi joj rekao da si krisom pregledao njen telefon, jer si sumnjao da te vara? Ili bi zadrzao taj mali incident samo za sebe? :)

Poslednja izmena:
Postoji i nesto sto se zove privatnost. Svi imaju nesto sto drze samo za sebe i ne bi voleli da to bilo ko drugi sazna. Ne vidim poentu cackanja po telefonu, jer ako se vec pojavila sumnja, gotovo je s vezom. Sumnja ne valja, a cackanje po telefonu situaciju pravi jos gorom. Zamisli sebe kako sumnjas u devojku. I dok se ona tusira, ti zgrabis njen telefon i pregledas sve pozive i poruke. I onda skontas da nema nista. I kako bi se ti osecao tada? Da li bi bio toliko intiman/iskren s njom da bi joj rekao da si krisom pregledao njen telefon, jer si sumnjao da te vara? Ili bi zadrzao taj mali incident samo za sebe? :)

Provera nije tabu ako partner zasluzuje tu proveru.
Nemas pravo da se ljutis, ako zasluzujes da ti se ne veruje.
Nije u redu da te neko sumnjici bez razloga, kao sto nije u redu da te ne sumnjici ako za to ima razloga.
Nemas prava da se ljutis sto neko ne zeli da ti dozvoli da ga vuces za nos;

Zasto bi ti smetalo sto neko cita tvoje pesme, tvoj dnevnik ako si intimna sa njim?
Moze ti smetati samo ako ga lazes da si intimna.A to je vec jak razlog za preispitivanje.

PS: Privatnost je oblast koji nas deli od sveta a ne od onih koji su sa nama intimni.Pa sta bi onda znacila ta intimnost da nije takva ?Intima je oblast poverenja ...sto znaci biti s nekim intiman a braniti mu da ulazi u tu oblas - licemerje. Obmanu.
Ti onda obmanjujes svog partnera i on s pravom gubi poverenje u tebe.

Ta intimna otvorenost najvise smeta osobama koje su u sukobu sa javnim moralom.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

pa zavirivao bih ja u frizider,al posto je prazan i sva im pamet u fonu nema u sta drugo

nije mi problem da zaviruje u telefon
ništa ne krijem, pa se i ne branim
za mene je mnogo strašnije ako me brezlažno optužuje, to već ne bih trpeo
može da uradi sve što smatra da treba da bi se uverila da nema razloga za sumnju
ko na čisto poverenje veruje, taj će biti neprijatno iznenađen, kad tad
ipak, ženu i zdravlje ne treba proveravati, uvek ćeš nešto iskopati
a možda ti se učini mnogo strašnijim nego što jeste, a svako ti se neće svideti
ko voli da iznenadi, neka i sam bude spreman na iznenađenja

Ove pričice ''ako nekoga voliš ti mu veruješ'' su idiotske. Ja imam puno poverenje u svoju devojku, ali to nije zbog toga što je volim već zato što smo izgladili sve odnose. To su samo pričice koje hrano ego i pogrešnu predstavu o nekom iole poštovanju i poštenju, što u realnosti kao i sa emocijama ne funkcioniše tako.
Opreznosti nikad dovoljno.

Zavirivanje u telefon je baš teži oblik nepoverenja, ali ponovo ne fali ništa da partner/ka proveri nečiji telefon ukoliko sumnja da postoji neki vid pretnje.

Ovo se moze gledati iz vise uglova, ukoliko je rec o partnerima ili vezi, eventualnoj potencijalnoj vezi onda i nije lose baciti nekada pogled na tudji telefon, u drugim slucajevima to ne odobravam.
Na taj nacine se neke stvari mogu lako otkriti i preduprediti, na primer meni se desilo da sam jednom izasao sa devojkom koja je na prvi pogled vazila za izuzetnu i kulturnu, poboznu i dok smo bili u kaficu, kada je otisla u toalet ja sam na stolu video par poruka koje su joj stizale, koje joj je slao drugi muskarac , lascivnog karaktera.
To mi je bilo dovoljno da se sve zavrsi na prvom sastanku, da nisam to video ko zna koliko bi vremena izgubio dok ne bih saznao ko je ona.

Ovo se moze gledati iz vise uglova, ukoliko je rec o partnerima ili vezi, eventualnoj potencijalnoj vezi onda i nije lose baciti nekada pogled na tudji telefon, u drugim slucajevima to ne odobravam.
Na taj nacine se neke stvari mogu lako otkriti i preduprediti, na primer meni se desilo da sam jednom izasao sa devojkom koja je na prvi pogled vazila za izuzetnu i kulturnu, poboznu i dok smo bili u kaficu, kada je otisla u toalet ja sam na stolu video par poruka koje su joj stizale, koje joj je slao drugi muskarac , lascivnog karaktera.
To mi je bilo dovoljno da se sve zavrsi na prvom sastanku, da nisam to video ko zna koliko bi vremena izgubio dok ne bih saznao ko je ona.

S obzirom da niste bili intimni,bez njene dozvole, nije trebalo da citas njene poruke.
da li ti odgovara, moras da saznas legalnim sredstvima.

Back