Zastrašivanje i sluđivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Jel vama ovog leta nešto nedostajalo?

Meni je načisto neobično. Čak se ne priča ni o famoznom komarcu koji se doselio sa Nila.
Nema nikakvog opakog virusa, ptičijeg, kravljeg il zečijeg.

Zato su tu azilanti. Gomila teorija o tome kako će uši da nam pojedu.

A kako bi izgledala godina bez i jedne priče za plašenje male dece?

Dobro, ta dva idu u paru. Kad se dobro isprepadaš, pustiš neki rijaliti, ufuraš se u tuđi život
i tuđe probleme, pa ti fino.

Mene više zanima šta se postiže zastrašivanjem, konkretno?

Ne pitaš kako da preživiš sa 200€ mesečno, ne pitaš zašto na Pešteru i drugim mestima po centralnoj i južnoj Srbiji nema vode mesecima tokom leta, ne pitaš šta imaš od tolikih poreza, ne pitaš zašto plaćaš odvodnjavanje i navodnjavanje a bašta ti piliva u vodi itd.

A što se imigranata tiče, ako se ovako nastavi, ne da će nam pojesti uši nego i glave.

Poslednja izmena:
Mislim da je upravo suprotno. Zadovoljan čovek koji nema pravih egzistencijalnih problema (a u Srbiji skoro da i nema, bez obzira šta neki pričaju) teži tome da izmisli virtuelne probleme. Onda u priču uleće psihijatar, teorije zavere, kukanje preko interneta (kakvog bre interneta?), i žalopojke na račun toga kako nam je mnogo loše jer su se svi ustremili da nas ubiju, zaglupe i nekako eliminišu sa ovog sveta, a mi smo inteligentni pa smo ih prozreli.

U zemljama gde vlada glad i žeđ nema teorija zavere, kukanja preko interneta i kolektivnih psihoterapija u vidu pilula i rijaliti šou-a.

P.S: da se razumemo - za mene je egzistencilajni problem kad neko umire od gladi, žeđi i bolesti, i nema krova nad glavom, i razmišlja da li će biti živ za tri dana. Ovo "nemam da platim struju" i "odakle da sipam pun rezervoar" nisu egzistencijalni problemi.

Ne znam koliko se ti sećaš vremena pre teorija zavera. One su nekako nastajale uporedo
sa ratovima. Najviše ih je bilo za vreme bombardovanja, kada nismo znali hoćemo li već
sledećeg trenutka postati kolateralna šteta.

Da li se čovek kada je u strahu da neće moći da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe,
ponaša isto kao i onaj ko je zaista egzistencijalno ugrožen?

Da li se čovek kada je u strahu da neće moći da zadovolji osnovne egzistencijalne potrebe,
To je teško pitanje, ali pretpostavljam da ima istine. Strah se lako zaseje kod lakovernih, onda kreću da deluju životinjski instinkti koji od nepostojeće opasnosti prave realne strahove (mehanizam koji nam je bio koristan tokom evolucije)

Jel vama ovog leta nešto nedostajalo?

Meni je načisto neobično. Čak se ne priča ni o famoznom komarcu koji se doselio sa Nila.
Nema nikakvog opakog virusa, ptičijeg, kravljeg il zečijeg.

Zato su tu azilanti. Gomila teorija o tome kako će uši da nam pojedu.

A kako bi izgledala godina bez i jedne priče za plašenje male dece?
dobro dobro videces ti posle one price o cobanu i vuku,kad ga loze eno vuka sklanjaj ovce i tako ga par puta zeznu,pos kase pojavio vuk on im se smeje da zna da ga loze i ode stado:cry:

Ne znam koliko se ti sećaš vremena pre teorija zavera. One su nekako nastajale uporedo
sa ratovima. Najviše ih je bilo za vreme bombardovanja, kada nismo znali hoćemo li već
sledećeg trenutka postati kolateralna šteta.

Identično.
Tako se čovek koji je vrlo bogat, a stekao je svojim radom i pre toga je bio siromašan, stalno plaši da ne bude povrata u pređašnje stanje.
Taj strah ga tera da stalno radi i konstatno stiče.

A teorije zavera nisu nešto presušile. Kriza u Grčkoj, azilanti, smak sveta u septembru...

Pune su mi surle (obe) tih zastašivanja. Nemaju oni pojma koliko želim da izbije neka opaka zombi infekcija, pa da landaram po pustoši i njihovim pokušajima država. Slatko bih se smejao, mislim da bi se čuo do holandije!
Bez radija, tv-a, neta, farmi i parova, politike i poskupljenja struje!

Samo ja i Lada Niva.
Čovek i njegova mašina.
More i neki pas, neka se nađe ako nestane konzervi.

Ako svi budemo mislili kao ja, ima mi njih da zastrašimo, neka se malo utrontaju, da im ebo pas mater da im ebo.

Back