Zasto..

....skoro pa svaka tema na ovom pdf-u zamre posle 2 stranice?

Da li su to teme glupe ili nemamo sta reci na njih? Ili je uopste malo ljudi koji navracaju na psihologiju?

meni je u poslednje vreme jako zamorno da pišem ovde, ne znam zašto. valjda mi teme nisu zanimljive dovoljno da mi drže pažnju, a još manje imam ideju da otvorim neku temu..

Ne samo ovde nego i u zivotu..pogledas ljude niko ne izgleda srecno..a vecina slabo glumi da jeste..samo time sto ne pricaju realno o zivotu izgleda kao da potiskuju stvarnost..odsutni su za bilo koji vid pokazivanja emocija..o sebi slabo pricaju i ne otvaraju se najblizima..pa cemu onda prica o drugima i razmena misljenja bez licnog primera i isksutva

Jednostavno nije ovo LjiS ili politika, istorija, religija. Ti podforumi cvetaju od mudrosti, mozda bi trebali da neku temu otvorimo tamo. :think:

z:cry:

Hmm ... Psihologija je jedan od najmlađih pdf .. i kada je otvoren, bilo je svega par postova u toku dana.
Zatim, ovo je specifičan pdf. Rekla bih - i zahtevan. Moguće je da nema mnogo ljudi koji su spremni na takvu vrstu komunikacije (nazvala bih je relativno "ozbiljnom"). Moje mišljenje je da je to ipak jedno od najkvalitetnijih mesta na forumu.
Budite sigurni da se čita.

Posredi je dosta faktora, ali činjenica da je diskusijama na drugoj stranici kraj ne znači mnogo. Nije kvalitet funkcija kvantiteta, tako da ne bih ovakav poredak okarakterisao kao loš. Možda su diskusije na drugim potforumima aktivnije, ali to znači da su i bolje. Neke teme su dosadne, neke previše mračne, neke se u njima suviše pronađu da bi pisali o njima... Ozbiljna tematika i ton kojim se o njoj zbori, sve su to činioci koji donekle doprinose opštoj neaktivnosti, bar po mom mišljenju. Mene lično mahom odbija svojevrsna monotonost rasprava, nekako su mi sve slične i jednako dosadne. Nekad nemam šta da dodam, mada uglavnom imam, ali ne želim... Sve zavisi... Ipak, ako porediš kvalitet diskusije koja se ovde odvija sa nekim aktivnijim potforumima jasno je koja strana će prevagnuti.

Laicima tuđi problemi teško drže pažnju, a profesionalcima je pošteno platit za saosećanje. z:lol:

Mada se slažem sa borcem; i mislim, takođe, da je ovo jedan od boljih pdf na forumu.

Svraća mali broj ljudi sa ponekim postom. Neke su teme, barem meni, više a neke manje zanimljive. Onda, pittam se da li ovde treba da navraćaju samo stručna lica čiji su postovi stručno potkovani i opravdani ili mogu i obični smrtnici koje zanima psihologija, bez obzira na to što je možda i ne poznaju dovoljno. Evo, ja pripadam ovim smrtnicima, pa volim ovde da svratim, nešto pametno pročitam i naučim, čisto da ne listam onolke knjige iz psihologije.

Ne znam koliko to druge odbija od diskusija, ali kod mene figuriše još jedna stvar- ne bih da lupam. Pogotovo kada je reč o ozbiljnijim temama. Ipak nemam dovoljno znanja iz psihologije, iako su daleko veća od onih koja ima prosečan čovek. Ipak ne može nečiji hobi nadmašiti tuđu struku.

Ne znam koliko to druge odbija od diskusija, ali kod mene figuriše još jedna stvar- ne bih da lupam. Pogotovo kada je reč o ozbiljnijim temama. Ipak nemam dovoljno znanja iz psihologije, iako su daleko veća od onih koja ima prosečan čovek. Ipak ne može nečiji hobi nadmašiti tuđu struku.

ok, stoji to. ali zar nije smisao foruma u iskazivanju svog mišljenja?
nekad praksa zaseni teoriju, neki ljudi kojima je to struka ne znači da se snalaze dobro u tome.
mogu da recituju oni stručne izraze i sl.do mile volje, to ne znači da su bolji od nekoga ko posmatra ponašanje ljudi i zaključke sam izvodi.
naravno, potrebna su znanja iz psihologije, ali nije to ništa vanzemaljsko što čovek koji izučava iz hobija ne može da shvati i nauči vremenom.
to što neko nema diplomu da može da radi kao psiholog sa tim znanjem je drugo, a s druge strane i to što nema diplomu nikoga ne ograničava da upotrebi svoje znanje (ako sam posao to dozvoljava tipa ako si trgovac naravno da će psihologija dobro da ti dodje) i da uspe u onome čime se zapravo bavi.

niti su teme glupe niti malo ljudi svraća, niti je do toga što imamo malo reći na te teme.
već je u pitanju nedostatak ličnog stava o bilo čemu, samim tim i strah od upuštanja u rasprau i sukob mišljenja
kada već tih prepisanih stavova poznaješ samo definiciju, a ne i njihove činioce.

ok, stoji to. ali zar nije smisao foruma u iskazivanju svog mišljenja?
nekad praksa zaseni teoriju, neki ljudi kojima je to struka ne znači da se snalaze dobro u tome.
mogu da recituju oni stručne izraze i sl.do mile volje, to ne znači da su bolji od nekoga ko posmatra ponašanje ljudi i zaključke sam izvodi.
naravno, potrebna su znanja iz psihologije, ali nije to ništa vanzemaljsko što čovek koji izučava iz hobija ne može da shvati i nauči vremenom.
to što neko nema diplomu da može da radi kao psiholog sa tim znanjem je drugo, a s druge strane i to što nema diplomu nikoga ne ograničava da upotrebi svoje znanje (ako sam posao to dozvoljava tipa ako si trgovac naravno da će psihologija dobro da ti dodje) i da uspe u onome čime se zapravo bavi.

Oko toga se i ja slažem, ali sve to važi u nekom domenu. Znam kako meni izgleda kad laici krenu da pričaju o prirodnim naukama, pa mi je neprijatno da se u nečem drugom nađem u sličnoj ulozi. Mada, psihologija je "pitkija" od prethodno pomenutog, i svaki čovek, ako ništa drugo, iz svog iskustva ima predstavu o njoj. Sigurno da se može mnogo pametnih stvari čuti i od nekog ko je samouk. Zato se na nekim opštim temama nekad i oglasim. Ali ako se radi o temi koja ima praktičan karakter, tj. ako se o njoj diskutuje o konkretnom problemu, ne osećam se baš uvek pozvanim da kažem svoju reč. Za to je potrebno i više znanja i više iskustva.

Back