- Poruka
- 132.519
... ljudi veruju u Boga ali ne i u Deda Mraza? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ljudski je griješiti.Djed bozicnjak se kompromitovao sa onim curama mrazicama Kako mu vjerovat

dobro ali oba su izmišljeni likovi, jedan za decu a drugi za sve uzraste.Ljudi veruju u Boga zato što im ta ideja pruža smisao, utehu i neki okvir za razumevanje života. Vera je povezana sa moralom, pitanjima dobra i zla, strahom od smrti i nadom da postoji nešto više od onoga što vidimo.
Deda Mraz je, s druge strane, priča za decu. On služi da praznici budu lepši i zanimljiviji, ali niko ozbiljan ne očekuje da jedan lik u crvenom odelu rešava životna pitanja. Kad odrastemo, ostane nam tradicija i uspomene, dok pitanja o Bogu ostaju i dalje otvorena kroz ceo život.
U Boga veruju ljudi vernici u Deda Mraza veruju deca... ljudi veruju u Boga ali ne i u Deda Mraza?![]()
Ovo mi se svidjaBog zvuči zastrašujuće, a Djed Mraz obećavajuće.

... ljudi veruju u Boga ali ne i u Deda Mraza?![]()
Veruju jer se plaše sopstvene konačnosti.Појединац који се не веже за Бога не може сам одолети физичким и моралним искушењима света.
Карл Густав Јунг
I to je iskustvo verujucih.
Smesno je i zalosno da neko veruje da verujuci veruju u nesto samo da bi verovali, jer mozda postoji.
Ljudi veruju u Boga zato što im ta ideja pruža smisao, utehu i neki okvir za razumevanje života. Vera je povezana sa moralom, pitanjima dobra i zla, strahom od smrti i nadom da postoji nešto više od onoga što vidimo.
ja licno verujem u neku energiju koju ovde imenuju Bogom.Više mi je logičnije i realnije da postoji vanvremenska , svemoćna, inteligentna sila koja je stvorila univerzum nego da je pre Big Benga bilo ništa i onda to ništa eksplodiralo i stvorilo sve.
ali i jedan i drugi rade sustinski isto, imaju obecanjeNije Bog preduslov da bi neko verovao u život posle smrti.
A deda Mraz se koristi za decu, kao što ime Boga koriste za strah i nagradu ako budeš dobar....iako po meni, Bog tako ne funkcioniše ako postoji, previše je to detinjasto.
Meni je Bog nešto što je stvorilo sve , ali nastavilo dalje, sa drugom kreacijom, jer ga to okupira (nova zanimacija/kreacija) a na staru kreaciju se možda vrati samo ako vidi da se raspada, i to samo pod uslovom da je vredna intervencije (a intervencija je sputilna, tipa kometa, poplava..pa izgleda kao prirodna pojava koja nama ne odgovara...ali nije odgovaralo ni dinosaurrusima, što su istrebljeni al jbg)
To piše u knjizi, a propaganda je propaganda pa čak i u najlepšoj foliji.ali i jedan i drugi rade sustinski isto, imaju obecanje
deci deda mraz obecava poklone
odraslima Bog obecava povratak i vecan zivot.
deda mraza su izmislili americki kapitalisti da bi imali svake godine masovne porudzbine igracaka i drangulija u milionskim kolicinama... ljudi veruju u Boga ali ne i u Deda Mraza?![]()
svojevremeno kad smo pricali na tu temu ja sam i mogao da prihvatim teoriju da je u pitanju 4. dimenzija i nematerijalni svet ali su me ovde ubedili da je u pitanju treca dimenzija i da se ljudi vracaju u ljudskom obliku.To piše u knjizi, a propaganda je propaganda pa čak i u najlepšoj foliji.
Kolka zemlja treba da bude da bi primila sve vernike od nulte godine na ovamo (2025) i to u istoj formi, a godina starosti je pretpostavljam 30ta.
Nemam ja problem sa Bogom, imam problem kako ga predstavljaju.
Ljudi veruju u Boga zato što im ta ideja pruža smisao, utehu i neki okvir za razumevanje života. Vera je povezana sa moralom, pitanjima dobra i zla, strahom od smrti i nadom da postoji nešto više od onoga što vidimo.
Deda Mraz je, s druge strane, priča za decu. On služi da praznici budu lepši i zanimljiviji, ali niko ozbiljan ne očekuje da jedan lik u crvenom odelu rešava životna pitanja. Kad odrastemo, ostane nam tradicija i uspomene, dok pitanja o Bogu ostaju i dalje otvorena kroz ceo život.
Perun, Šiva ili Zevs?deda mraza su izmislili americki kapitalisti da bi imali svake godine masovne porudzbine igracaka i drangulija u milionskim kolicinama
Bog je Bog
to verovanje je bizarno, i čudi me kako je opstalo u tom obliku.svojevremeno kad smo pricali na tu temu ja sam i mogao da prihvatim teoriju da je u pitanju 4. dimenzija i nematerijalni svet ali su me ovde ubedili da je u pitanju treca dimenzija i da se ljudi vracaju u ljudskom obliku.
kad ih pitam "jel kao bebe ili onako kako su izgledali kad su preminuli" i "gde ces ih smestiti, zamisli da ti svi pretci dodju na gajbu, gde ce spavati i koliko ti para treba da ih prehranis", dobijam cudne odgovore....