Zašto žene žive duže od muškaraca?

Kao proizvod patrijarhalnog drustva jedva uspevam da se odupirem vaspitanju i navikama da pridrzavam zenama vrata, ustupam prednost, imam razumevanja u saobracaju, otimam teske stvari iz ruku da ja ponesem i slicno.

Smetao im je patrijarhat u kome su bile zasticene i postedjene, cenjene i postovane.
Sto se mene tice tome je kraj. Patrijarhat je rezervisan za moju kucu i one zene koje postuju to u mom krugu.
Sve ostale su jednake pa se sa njima i ima postupati onako kako su zahtevale.

Dakle oducavam se od naucenog
htele su jednakost i dobice je vrlo brzo

Postoje mnoge studije, najduzi istrazivacki rad koji je trajao u SAD-u je pratio vise ljudi je dosao do nepobitnih cinjenica- postoji samo jedan dobar pokazatelj po cemu se moze pretpostaviti dugovecnost- a to je faktor usamljenosti, usamljeni ljudi zive u proseku dosta krace, no ponekad ljudi mogu biti usamljeni i u braku i oni takodje imaju isti problem. Jedan od razloga zasto u proseku zene zive duze od muskaraca je sto imaju bogatiji drustveni zivot i bolji su u socijaliziranju- vecina muskaraca u odredjenom vremenu prestaje da stvara prijatelje i uglavnom u jednom momentu svi njihovi poznanici su ustvari zenini prijatelji, i ako zena umre prva onda muskarac ostane poprilicno izolovan, ako muskarac umre prvi zena ipak ima neko drustvo, a usput i 10 macaka i pasa sto takodje donekle ublazava usamljenost.

Kao proizvod patrijarhalnog drustva jedva uspevam da se odupirem vaspitanju i navikama da pridrzavam zenama vrata, ustupam prednost, imam razumevanja u saobracaju, otimam teske stvari iz ruku da ja ponesem i slicno.

Smetao im je patrijarhat u kome su bile zasticene i postedjene, cenjene i postovane.
Sto se mene tice tome je kraj. Patrijarhat je rezervisan za moju kucu i one zene koje postuju to u mom krugu.
Sve ostale su jednake pa se sa njima i ima postupati onako kako su zahtevale.

Dakle oducavam se od naucenog
htele su jednakost i dobice je vrlo brzo
Zašto ja da ispaštam zbog stava feministkinja?

Meni je otac pridržavao vrata, zatim suprug, danas sin. Mogu sama ali vaspitanje je vaspitanje. Ako me je otac vaspitao kao damu - u smislu žene kao takve, zašto od mene to da uzmeš zarad tuđih ubeđenja?

Kao što mi je suprug par puta skrenuo pažnju: Znam da možeš ali ne moraš, ne treba.

I kad rade najčešće ne rade fizičke poslove a i te poslove što rade bace neki šarm traže kavaljerstvo tako da muškarac odradi i njihov deo
U firmi gde radim, većina muškaraca donela neke papirčine da su nesposobni za rad. Jednog bole leđa, drugog ruka, treći se porodio....
Žene im pomažu, dosadila im kuknjava i gledanje bolnih grimasa.
Žao im.
😶

Svaka žena pre ili kasnije otera muškarca u grob. :kafa:
E a vidiš...
Od malih nogu kreće to onesposobljavanje muškarca.
Te mama će ovo te mama će ono
I ostane nesposoban na ćaleta

Žensko dete već od malih nogu secka, recka, sipa vodu u šerpicu...

I sad zamisli, a ima takvih slučajeva, kad muško pretekne pod stare dane?
Nit zna dal obojeni veš može sa belim i na 90 stepeni u mašinu nit zna da pasulj treba da odstoji preko noći i da se zamene bar dve vode...
TUKA!

Tako da - bolje ovako...

Poslednja izmena:

Back