Zasto zene mrze vise zene od muskaraca.

Žene mrze žene više nego što ih muškarci mrze

ili

Žene više mrze žene nego što mrze muškarce
Vise mrze zene nego sto mrze muskarce na poslu np

(sindrom kraljice pčela) označava fenomen u kojem žena na visokoj poziciji u organizaciji ili hijerarhiji pokazuje negativan ili neprijateljski odnos prema drugim ženama, posebno onima koje su mlađe ili niže rangirane.

🔹 Najčešće se opisuje kroz ponašanja poput:

Omalovažavanje ili potkopavanje drugih žena u timu

Nedostatak podrške ili mentorstva koleginicama

Takmičarski, pa čak i neprijateljski stav prema drugim ženama

pogledacu,sta je tacno taj reddit?
mislim da je isto forum ili tako nesto,evo ti jedan primjer

To je internalizovana mizogonija. Smara užasno.

Imala sam jednu stvarno užasnu žensku koleginicu. Mrzela je druge žene. Radije bi zaposlila muškarca koji je bio užasno nekvalifikovan za posao nego najkvalifikovaniju žensku kandidatkinju.

Ako se krećeš u konzervativnim krugovima, više se susrećeš s tim.

Moja majka mrzi druge žene, uključujući i svoje ćerke. Voli samo svoje sinove. Moja baka nije volela svoje ćerke, samo svoje sinove.

Nažalost, imaš generacije mizogine zloupotrebe i može biti stvarno teško izvući se iz to

Ako bi se sve kombinacije mržnji- svakog prema svakom- sumirale, onda bi ta mržnja bila na pretposlednjem mestu, trećem mestu, posle mržnje muškaraca prema ženama koja je najveća i muškaraca prema muškarcima koja je odmah posle. A ispred mržnje žena prema muškarcima, koja je najblaža.

Ako bi se sve kombinacije mržnji- svakog prema svakom- sumirale, onda bi ta mržnja bila na pretposlednjem mestu, trećem mestu, posle mržnje muškaraca prema ženama koja je najveća i muškaraca prema muškarcima koja je odmah posle. A ispred mržnje žena prema muškarcima, koja je najblaža.
nijedan muškarac ne mrzi zene, samo ih ne razume

Najvise zla prema zenama su ucinile svekrve tj druge zene ako uzmemo i psihicko i fizicko zlostavljanje znaci zena prema zenama.

Back