Zasto zene manje igraju video igre od muskaraca?

Naravno da avanture nisu jedine igre u kojima se razmislja, strategije cenim, iako ih ja licno ne igram, mada mozda 50% igraca u stvari i koristi svoj intelekt za njihovo igranje, ovi ostali nemaju razradjenu taktiku, vec jednostavno prave vojsku, pa juris u napad na najblizeg protivnika...

Probaj u multiplayeru tako da igras pa ces da vidis kako ces proci.

Ne potcenjujem igre koje zahtevaju vestinu, vec igre koje nemaju smisla, nemaju pricu, cilj, vec je njihova svrha da mozes da kazes drugu/arici: danas sam ubio/la 150 njih, a ti?

Prvo: Niko ko igra pucacine se ne hvali brojem ubijenih protivnika. Uostalom ne znam zasto je bolje da igra ima svrhu da drugu/arici kazes: e znas kakav sam kauc kupila, bas je ekstra.
Drugo: Pucacine imaju pricu. Imaju zaplet. Imaju likove. Probaj da odigras jednu tipa bioshock pa ces videti. Uostalom po toj logici Sims bi bio najbedniji jer on i nema pricu vec te samo tera da rutinski radis ono sto radis u stvarnom zivotu.

Znaci, ne poricem ja da vecina zena igra Sims, ali to da i tu nema razmisljanja, to je vec pogresno... To se sve lepo planira, mora se znati kad ce Simic da jede, da spava, gde ce raditi itd.

Ovo je bilo tako pristrasno i ''smuggish'' da ne zelim ni da komentarisem. Ako je najobicnija rutina razmisljanje onda neka ti bude.

Ovo naravno sve vazi za "vecinu" (kako zena, tako i muskaraca), naravno postoje izuzeci u oba slucaja...ima i zena koje igraju pucacine, kao i muskaraca koji igraju, pa i prave avanture...
Ali, to ne znaci da zene igraju manje igrice od muskaraca, vec igraju razlicite zanrove, pa se mozda toliko ne primecuje, i kao sto neko iznad rece - manje pricaju o tome... :)

Ja zaista ne znam odakle ti informacija da zene vise igraju avanture od muskaraca. Posalji link sa dokazom pa cu to i da prihvatim.

I za kraj : http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/800-The-Sims-3

Probaj u multiplayeru tako da igras pa ces da vidis kako ces proci.

Citaj malo pazljivije:
Naravno da avanture nisu jedine igre u kojima se razmislja, strategije cenim, iako ih ja licno ne igram, mada mozda 50% igraca u stvari i koristi svoj intelekt za njihovo igranje, ovi ostali nemaju razradjenu taktiku, vec jednostavno prave vojsku, pa juris u napad na najblizeg protivnika...

Zato oni ni ne prolaze dobro...

Prvo: Niko ko igra pucacine se ne hvali brojem ubijenih protivnika. Uostalom ne znam zasto je bolje da igra ima svrhu da drugu/arici kazes: e znas kakav sam kauc kupila, bas je ekstra.
Drugo: Pucacine imaju pricu. Imaju zaplet. Imaju likove. Probaj da odigras jednu tipa bioshock pa ces videti. Uostalom po toj logici Sims bi bio najbedniji jer on i nema pricu vec te samo tera da rutinski radis ono sto radis u stvarnom zivotu.

Pogresno mislis... Svrha njihovog igranja i jeste da se hvale koliko protivnika su ubili... Pa ako cemo tako, jel onda igrica ima svrhu ako kazes: e znas kakvu sam pusku kupio, bas je extra? Zato su avanture i najinteligentniji oblik igara, tu vec ne mozes da diskutujes o glupostima...
Mali procenat pucacina ima pricu. Mene nerviraju one koje je nemaju... U pravu si, Sims nema pricu, ali zato to i jeste simulacija, dozvoljava ti da sam stvaras okolinu, likove i njihov "zivot", a to ne mozes da stvoris rutinski... Sam kazes da je igrica bedna ako nema pricu, sta je onda CS npr. po tvom vidjenju?

Ja zaista ne znam odakle ti informacija da zene vise igraju avanture od muskaraca. Posalji link sa dokazom pa cu to i da prihvatim.

Moras se kretati po forumima tog tipa da bi znao, evo 1 od njih:
- pogledaj:
"Yeah, and you don't have to use your brain too much in FPS games too...."

"Cause of the guns! I mean come on, people think that RPGs are ok, but sometimes they are depressing with all the messed up actions. Like Kingdom Hearts, if you have some weird quest to do and you get sidetracked with crap that is going on, you will die. If you play a game like Stranglehold or The Conduit, you don't have that much of a problem, HEADSHOT!"

"this.

people nowadays are too lazy to even think."...

Pogresno mislis... Svrha njihovog igranja i jeste da se hvale koliko protivnika su ubili... Pa ako cemo tako, jel onda igrica ima svrhu ako kazes: e znas kakvu sam pusku kupio, bas je extra? Zato su avanture i najinteligentniji oblik igara, tu vec ne mozes da diskutujes o glupostima...
Mali procenat pucacina ima pricu. Mene nerviraju one koje je nemaju... U pravu si, Sims nema pricu, ali zato to i jeste simulacija, dozvoljava ti da sam stvaras okolinu, likove i njihov "zivot", a to ne mozes da stvoris rutinski... Sam kazes da je igrica bedna ako nema pricu, sta je onda CS npr. po tvom vidjenju?

Killcount se kod pucacina jedino gleda u multiplayeru (i to ponekad) jer tada fakticki igra dobija kompetitivni karakter i onda se gleda ko je vestiji igrac. Sto se tice hvaljenja zbog kupovine oruzja, toga u FPSovima nema jer se oruzje obicno dobija automatski, ili skuplja a u CSu kupovina oruzja je simobolicnog karaktera i ima funkciju da igracu ogranici broj oruzja koje moze da nosi.To za kupovinu oruzja si pomesala sa WoWom i ostalim mmoovima. (Toliko o poznavanju FPS zanra).
''Mali procenat pucacina ima pricu''- E ovo stvarno nema smisla. Ako neko ne voli pucacine i generalno ih ne igra (sto se moze utvrditi iz komentara o kupovini oruzja) definitivno ne moze da donosi procene tome kakav je veci ili manji broj FPSova. Neke od najboljihn,ajoriginalnijih i najepskijih prica u Video Game svetu su ispricane upravo kroz FPS zanr (Half Life, Bioshock, Systemshock, Deus Ex itd). Naravno da postoje one pucacine koje nemaju single player storyline (CS, Unreal, Quake) ali to su vise elektronski sportovi nego klasicne video igre. A i realno veliki je broj avantura koje imaju samo pricu-fasadu koja samo sluzi da se napravi neka podloga koja ce povezivati zagonetke.

Sto se tice Simsa. Sims nema ni k od krrativnosti. Ono sto Sims radi dobro jeste sto stvara iluziju kod igraca da on ima kreativnu slobodu, ali ono na sta se ta kreativnost svodi jeste puko biranje predefinisanih skinova za namestaj, odecu, likove itd.

PS: Ako nije rutina to sto svakog dana moras da odes na posao, spremis veceru, sedis na kaucu 2 minuta i gledas tv, kupas se,legnes i spavas uz povremeno budzenje skillova (i tako do smrti)ja onda stvarno ne znam sta je...

Killcount se kod pucacina jedino gleda u multiplayeru (i to ponekad) jer tada fakticki igra dobija kompetitivni karakter i onda se gleda ko je vestiji igrac. Sto se tice hvaljenja zbog kupovine oruzja, toga u FPSovima nema jer se oruzje obicno dobija automatski, ili skuplja a u CSu kupovina oruzja je simobolicnog karaktera i ima funkciju da igracu ogranici broj oruzja koje moze da nosi.To za kupovinu oruzja si pomesala sa WoWom i ostalim mmoovima. (Toliko o poznavanju FPS zanra).
''Mali procenat pucacina ima pricu''- E ovo stvarno nema smisla. Ako neko ne voli pucacine i generalno ih ne igra (sto se moze utvrditi iz komentara o kupovini oruzja) definitivno ne moze da donosi procene tome kakav je veci ili manji broj FPSova. Neke od najboljihn,ajoriginalnijih i najepskijih prica u Video Game svetu su ispricane upravo kroz FPS zanr (Half Life, Bioshock, Systemshock, Deus Ex itd). Naravno da postoje one pucacine koje nemaju single player storyline (CS, Unreal, Quake) ali to su vise elektronski sportovi nego klasicne video igre. A i realno veliki je broj avantura koje imaju samo pricu-fasadu koja samo sluzi da se napravi neka podloga koja ce povezivati zagonetke.

Sto se tice Simsa. Sims nema ni k od krrativnosti. Ono sto Sims radi dobro jeste sto stvara iluziju kod igraca da on ima kreativnu slobodu, ali ono na sta se ta kreativnost svodi jeste puko biranje predefinisanih skinova za namestaj, odecu, likove itd.

PS: Ako nije rutina to sto svakog dana moras da odes na posao, spremis veceru, sedis na kaucu 2 minuta i gledas tv, kupas se,legnes i spavas uz povremeno budzenje skillova (i tako do smrti)ja onda stvarno ne znam sta je...

U pogledu kupovine oruzja, upravo sam na CS i mislila, s obzirom da je on jako popularan kod muske populacije, isto kao i Sims kod zenske, a s obzirom da si se ti okrenuo ka kritikovanju Sims-a, ja sam se onda okrenula ka kritikovanju CS-a.
Naravno da znam da se u vecini FPS-ova oruzje skuplja, tipa ubijes protivnika, pa uzmes njegovo... Veruj mi, znam mnogo vise o FPS-u nego sto ti mislis, probala sam par igara i sama (Freedom fighters, CS, Half life, SWAT, Max Payne, Quake, Return to the castle wolfenstein, Medal of honor, Call of duty...), a i moj brat igra taj zanr, pa ponekad posmatram kad igra...sto znaci da sam dosad videla tonu FPS-ova, pa smatram da dovoljno poznajem taj zanr da mogu da ga komentarisem i kritikujem.
Kao sto rekoh, vecina FPS-ova ili uopste nema pricu, ili je ima, ali je ona tako "plitka" i neoriginalna da je uopste ne vredi ni pominjati. Stavise, mnogi koji igraju FPS zanr, ni ne poznaju engleski jezik toliko dobro, da bi mogli da "skontaju" o cemu se radi, nego idu redom i ubijaju sve sto se nadje na putu... Za razliku od toga, avanture zahtevaju prilicno dobro poznavanje jezika, kako bi uopste moglo da se napreduje (sem ako citavu igricu ne zele da predju preko walkthrough-a)...
Uzmimo npr. serijal Hitman, koliko ljudi se zapravo namuci da otkrije kako da "inkognito" upadne u neki prostor, "tiho" ubije nekog i prodje nezapazeno...mozda probaju da nadju nacin, ali skoro svi na kraju zavrse igricu linijom manjeg otpora, tj. oruzje u ruke pa pobij sve, ko prezivi pricace ce...niko dosad nije stao, pa satima razmisljao gde ce, kako i sta da uradi...a ta igrica vec zahteva malo razmisljanja i kreativnosti...
Ja dosad nisam naisla ni na jednu avanturu, koja je imala "suplju pricu"...

P.S. To sto si naveo jeste rutina, ali sama igrica ne zahteva rutinsko igranje (kao sto si naveo u prethodnom postu). Rutinsko igranje mozda zahteva CS, ali Sims nikako...

Ne znam da li ima svrhe da nastavimo raspravu, posto mozemo ovako do besvesti, niti ces ti da popustis, niti cu ja, pocinjemo da spam-ujemo temu... Ja sam prva postavila okidac za napad mojim postom, tako da evo, sto se mene tice, ja necu vise da odgovaram, a ti ako zelis odgovori na moj post, i to je to...niti sam ja promenila tvoje misljenje, niti ti moje...niti cemo...

Opet kazem, sto se tice price probaj Bioshock, Half Life 2 itd. i videces da si se ogresila o FPS zanr.
Pazi istina je da gomila ljudi kad igra Hitman samo uleti i pobije sve ali kad se gleda ko je najbolji Hitman igrac uvek se gleda ko je imao najvise ''Silent Assasin'' ocena i samo takvi igraci se postuju.

Sto se tice Avantura sa pricom-fasadom - Voyage npr.

PS: Eto. Im done.

Da li neko moze da mi da odgovor na to pitanje?
Ja mislim da veliki broj osoba zenskog pola izbegava da ih igra jer su glavni likovi u vecini igara muskarci. Mozda bi se nesto promenilo kada bi napravili zenski cs ili gta.:)
Mada npr. muskarci igraju igre sa Larom Croft vise od zena, bar ja tako mislim.

Zene uglawnom imaju ziwote, i mnogo su wishe na ceni, pa ne moraju da igraju igre, oni igraju igru zwanu ziwot z:D

Back