ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО НАШЕ ЖРТВЕ

ДА ЛИ ТРЕБА ДАТИ ИМЕ УЛИЦИ ЈАСЕНОВАЧКИХ ЖРТАВА

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Слава Богу...у Градини (део логора Јасеновац који је припао РС) би ускоро требало почети да се гради меморијални центар...уз учешће међународних стручњака...

Ovo medjunarodni moz zanaciti puno toga, Shiptari, Ameri, Hrvati, Saudijska Arabija,Malezija.....:think:

2vi1ord.jpg

2zq7q5u.jpg

2z5vw42.jpg
24eu96o.jpg

pa dobro...pokusali su da od balkanskih naroda naprave bracu...eksperiment ocito nije uspeo...braca su se podelila i odelila....redno je da sad zivi svako za sebe....a da li oprostiti i zaboraviti ili samo oprostiti a ne dozvoliti zaborav ili niti oprostiti niti zaboraviti....na ta pitanja treba dati odgovor...
licno mislim da je najproduktivnija kombinacija oprostiti ali nikad ne zaboraviti----cisto zbog toga sto cemo biti primorani da zivimo jedni pored drugih....shvatam i one direktno pogodjene koji su izgubili najmilije da je njima najteze----oni mozda nisu u stanju ni da oproste ni da zaborave...i za to ih ne moze niko osudjivati....u svakom slucaju odluku donose sami....

Зашто заборављамо наше жртве? Одговори морају бити и у прецима и у потомцима.
Пример: Господин Александар мартон ( кажу да је градоначелник Зрењанина) даје подршки идеји ( чуј: ИДЕЈИ ) да се у два села надомак тога града у којима си боравили хрватски заробљеници ( само БОРАВИЛИ И СРЕЋНО СЕ КУЋАМА СВОЈИМ ВРАТИЛИ ) подигне обележје, спомен-плоча, о том боравку ( ваљда). Када су се људи побунили и дошли пред скупштинску зграду на протест,он новинарима, оправдавајући свој став рече да није било много људи!!!
Ко су нама људи на власти и како уопште успевамо такве да изаберемо ( ако их ми уопште и бирамо ). Следе ли они оно " коме је до морала нека иде у цркву"? Шта је тај човек Мартон? Ко су му преци? Има ли потомака? Хоће ли се они једнога дана стидети, или ће уживати у каквом материјалном добру као последици " подршке идеји о спомен- плочи", или већ чему сличном?!

Zato sto smo, najkrace recemo - poltroni.
Zeljni sveta i njegovog odobravanja pa se vucemo spustenog repa zeljni da nam kazu kako nas ipak hoce.
Crkosmo od jada sto se svetu ne dopadaju dogadjaji vezani za paradu homoseksualaca.
Istom onom svetu koji nas je pre deset godina istrebljivao.
Zaboravili smo i decu od pre deset godina, a ne onu od pre sezdeset.

Зато што смо на условној слободи. Није то баш богзна каква слобода, али барем можемо да радимо оно што до сада нисмо могли. Да пљујемо по себи, да се мажемо блатом колико год нам је воља. Чак и да шенимо. Ако будемо довољно понизни, можда ће нам дозволити и у затвор да се вратимо. :dash:

Izvini šta ja sad da radim što je neko nekog ubio pre sto godina ...to moja žrtva nije, ako je tvoja ko.
Ali meni i mojoj porodici niko kije naneo nikakve žrtve .

Bago tebi i tvojima.Uzivaj i ne misli na nepoznate mucenike.Zivot ide dalje, ne radi nista kao i do sad uostalom.Ima ko ce misliti na njih.
Jednog dana ces se probuditi u suzama.

MA SVE ĆU PRIZNAT ... Samo " Eva Kant " ja ništo nisan ni krio ...

ZAsto "EK"?Znam da nisi krio, ali rijec je o tome da Srbi zaboravljaju zrtve tako strasnog zlocina.A ako ti nemas nikog da je stradao, ocekuje se bar minimum pristojnosti.Ipak je stradalo na hiljade ljudi i sto je jos strasnije , djece.Da si ti meni ziv i zdrav.I da ti niko nikad ne strada.

Ево дође ,измигољио се појавио се и прича данас је 27.09.2009

Па шта ? Ратни злочини не застаревају ,геноцид не застарева

Ok buraz onda se i tebi isprićavam . A ti pamti kaj su Turci radili srbima pije 500 godina pa vrati sad ... to nije europa 21. stoljeća .

"Prijatelji moji i sapatnici, zalite onu naciju koja je puna verovanja i bez religije.
Zalite naciju koja nosi odelo koje sama ne kroji,jede hleb koji ne zanje i pije vino koje ne toci.
Zalite naciju koja slavi nasilnika kao heroja i darezljivim smatra bljestavog osvajaca.
Zalite naciju koja ne dize glas kada ide u pogrebnu povorku,koja se ne hvali osim u sopstvenim ruinama i ne buntuje se kada kada joj je vrat stavljen izmedju maca i klade.
Zalite naciju ciji je drzavnik lisica,filozof je zongler, cija umetnost je umetnost zakrpa i majmunstina.
Zalite naciju koja trubama docekuje novog lidera,a ispraca ga zvizducima,da bi opet trubila sledecem u nizu.
Zalite naciju podeljenu na delove i gde se svaki deo smatra posebnom nacijom " - K.B. , pesnik i filozof ,apsolutni genij vremena svog.

sjajno

Back