SEFEROVIC SAMIR: "Nije tacno da sam ja zajedno sa Omanovic Suadom zaklao Draskovic Milenu, tacno je da je Omanovic Suad istu udario u predjelu glave, od kog udarca je umrla. Ja istoj nisam prilazio, niti sam udario istu, a niti mi je poznata cinjenica da je Omanovic Suad zaklao Draskovic Milenu. Pored mene je na licu mjesta bio: Kubat Zijo, Tucakovic Esad, Omanovic Suad, Tendzo Omer, Rondic Fahrudin, Turcalo Meho, Alibasic Asif, Selak Mevludin i Doric Ekrem, a bila je osoba zv. Kuzma, cijeg imena se ja ne sjecam, a bio je prisutan i Colak Refik. Poslije ovog dogadjaja koji je trajao jedan sahat napustili smo lice mjesta, a ostali su: Doric Ekrem, Rondic Fahrudin, Numic Haris, Colak Refik, Omanovic Suad, Alibasic Asif, Turcalo Meho i lice zv. Kuzma. Svo vrijeme ja sam stajao na licu mjesta, nikog nisam udarao. Sjecam se dogadjaja, a mislim da je bio august 1993. godine, pozvan sam od strane Musana Topalovica Cace u komandu brigade, dosao sam pa mi je naredio da privedem Jovanovic Duska i Nikolic Ergina, otisao sam sa Raonic Esadom zv. Maskirni na Bogusevac kolima, uzeo ova lica i odvezao do komande brigade, predao Caci, gdje je bio: Samir Bejtic prisutan, Kadic Sead zv. Guz, Ziga Sabahudin, Rahic Muhidin, Hodzic Armin, Ljubovic Samir, a vani sam vidio Hasic Senada. Kasnije smo krenuli na Bogusevac, kada smo dosli do mjesta zv. Kazan. Caco je usao u zemunicu i zatekao Selak Mevludina i Gezo Osmana koji su spavali i vikao je na njih govoreci im da im cetnici mogu uci. Bejtic Samir je uveo Jovanovic Duska i Nikolic Ergina u zemunicu, okolo su stajali u polukrug Ljubovic Samir, Kadic Sead, Raonic Esad zv. Maskirni, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin, Gezo Osman, ja i Selak Mevludin. Nikolic Ergin i Jovanovic Dusko bili su pripadnici Jurisnog odreda 10. brdske brigade, poznato mi je da su konzumirali vece kolicine alkohola. Napolju van zemunice ostao je Hasic Senad. Caco je ispitivao Nikolica i Jovanovica, govorio je da hoce da pobjegnu na cetnicku stranu. Caco je poceo da udara Tarlija, a Bejtic Samir Nikolica, pa je nastala opsta tuca i poceli su svi da ih udaraju, pa sam i ja udario dva puta Tarlija u revoltu, a neko je udario Kadic Seada u predjelu prepona. Tom prilikom vidio sam da je Caco uzeo noz od Hodzic Armina, a radilo se o nozu koji se stavlja na pusku, 'bajonet', Jovanovic Dusko je lezao na desnom boku, pa je Caco iz sjedeceg polozaja udario ga nozem u predjelu vrata sest-sedam puta, a zatim je dao noz Hodzic Arminu i rekao: 'Bodi tog smrada', pa je Hodzic Armin dva puta udario nozem Jovanovic Duska, zatim je Caco uzeo noz i dao Ziga Sabahudinu i on je udario nozem Jovanovic Duska, ne mogu se izjasniti gdje, pa je poslije naredio meni da i ja bodem, pa sam i ja uzeo noz i ubo Jovanovic Duska jedan-dva puta u predjelu slabina, ali je tada isti, kad sam ga ja ubo, vec bio mrtav. Nikolic Ergin nalazio se na podu zemunice, a okolo njega bili su Bejtic Samir, Kadic Sead, Ljubovic Samir, Raonic Esad. Bejtic Samir je trazio sablju, uzeo i udario Nikolica u predjelu vrata, zatim je Raonic Esad udario jednom Nikolica i izasao. Kadic Sead zv. Guz vidio sam da je nozem udario jednom Nikolica, zatim Ljubovic Samir u momentu kada je Nikolic bio izvucen iz zemunice. Jovanovic Duska iz zemunice izvukao je Caco. Kad su iz zemunice iznijeta ova dva lica - Nikolic i Jovanovic - u predio Kazana, Caco je pozvao Hasic Senada, bezbjednjaka da se upise, koji je dosao, uzeo noz od Hodzic Armina i sta je dalje bilo, nisam vidio, vidio sam kad je Bejtic Samir otkinuo glavu Jovanovic Dusku i Caco je sutnuo nogom u Kazan, a i tijelo je baceno u Kazan. U istom momentu - vrijeme, baceno je i tijelo Nikolic Ergina. Nakon sto je Caco udario nozem u predjelu vrata Jovanovic Duska sest-sedam puta, poslije uboda mislim da nije bio ziv."
TENDZO OMER: "Sjecam se dogadjaja, dosao sam u Komandu brigade, vidio sam Bejtic Samira, Ziga Sabahudina i Rahic Muhidina. Zaustavili su me i pitali za neku adresu, koju sam ja znao, pa sam ih odveo do tog stana. Bejtic Samir je pozvonio na stan, i to vrata, otvorio je jedan mladji covjek, crnomanjast, nizeg rasta, licio je na Roma, Samir ga je upitao za jednu osobu, a taj mladic je odgovorio da tu ne stanuje i da je ta osoba otisla na pijacu. Samir mu je rekao da laze, usao je u stan i nasao drugog mladica, koji je nosio naocale, pa je rekao da podju sa njim u Komandu brigade, nama je naredio da pregledamo stan, da se jos neko ne krije. Poslije smo dosli u Komandu brigade, priveli dvojicu mladica, Samir je objasnio Caci o cemu se radi. Mladicu u naocalama u Komandi brigade Caco je rekao: 'Pricaj, da ti kazem, ja sve znam' i poceo je da ga udara, pa su ga tukli Caco, Bejtic Samir, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin i Rahic Muhidin. Ja u ovome nisam ucestvovao. Udarali su te mladice rukama, a Bejtic Samir je zeljeznom sipkom mladica u naocalama udario dva-tri puta u predjelu potkoljenice. Tada je Caco naredio meni, da ja u kola stavim Hodzic Husa, da ce on ici 'kampanjolom', pa su pored mene u vozilu bili: Hodzic Husein, Alibasic Asif i Selak Mevludin, a u drugom: Caco, Ziga Sabahudin i Hodzic Nihad. Kad smo dosli na lokalitet Kazana, vidio sam ovu dvojicu mladica, a tu je bio i Omanovic Suad. Vidio sam kad je Caco vise puta nogom udario u predjelu glave mladica koji lici na Roma. Nije mi poznato ko je zaklao tog mladica, a vidio sam da Caco ima noz u rukama. Caco je rekao da se od tog mladica ostavi glava, kako bi drugi mladiz u naocalama mogao vidjeti sta je bilo, a tijelo tog mladica gurnuli su u Kazan. Drugi mladic je bio u njihovoj blizini i lezao pored jedne stijene, kada je vidio odsjecenu glavu rekao je broj telefona, a sjecam se da pocinje sa cetiri. Prije toga, Caco mu je zabo noz u predjelu slabina i noz je stajao. Nakon toga, Caco je izvadio noz iz tijela i dao Hodzic Nihadu i rekao: 'Hajde da te sad vidim.' Ja dalje nisam vidio sta se dogadjalo. Sjecam se dogadjaja, ne sjecam se datuma, ni mjeseca, pa ni godine, znam da je Bejtic Samir u vecernjim satima dosao kolima, pozvao me telefonom, pa sam ja sisao do Bogusevca, gdje me cekao i rekao mi da je Caco naredio da se dvije osobe koje se dovedu kolima na Kazane i ubiju. Rekao mi je da je Caco naredio da to urade Colak Refik i Selak Mevludin. Iz vozila su izasle dvije osobe, covjek i zena, zena se tesko kretala, imala je staku. Sa mnom je bio i Alibasic Asif, bilo je kasno, pa smo covjeka i zenu odveli u stan Asifa, posto je bio u neposrednoj blizini, skuhali smo kakao da popiju, nalozili vatru da se ugriju. Bilo mi ih je zao, covjek mi je rekao da se je prepao. Ujutro smo krenuli u predio Kazana, ja i Asaf smo vodili zenu, koja se kretala tesko, sa stakom, do kola, sjeli smo u vozilo i otisli u pravcu Kazana. Kad smo dosli do zemunice na lokalitetu Kazana, sjeli smo da se odmorimo. Ja sam tom prilikom prenio Colak Refiku i Selak Mevludinu naredjenje Cace, pitao sam ih da li to mogu uraditi, oni su slegli ramenima. Kako Refik i Mevludin nisu imali svoje nozeve, ja i Alibasic Asif smo im dali svoje nozeve. Prvo je isao Colak Refik sa zenom, za njim je isao Selak Mevludin i taj covjek. Vidio sam kad je Selak Mevludin uhvatio rukom u predjelu usta covjeka, a u drugoj ruci je drzao noz, prevukao je preko vrata covjeka, odnosno prvo ga je oborio na zemlju, pa onda prevukao noz preko vrata. Vidio sam kad je Colak Refik uhvatio rukom za usta zenu, koja je pala na ledja, pa ju je nozem prevukao preko grla. Ja i Asif smo tada posli na lice mjesta, prisli Mevludinu, stajao je pored covjeka, koji je lezao na zemlji, nije davao znakove zivota. Refik je sjedio na zemlji. Tom prilikom uzeo sam noz, koji je bio na zemlji, od Colak Refika da ocistim, ocistio sam ga od krvi, a od rane te zene. Vidio sam da je grlo te zene bilo prerezano. Nakon toga, tijela tih lica bacena su u Kazan. Ja, a niti Alibasic Asif nismo uzimali noz, a niti udarali ta lica."