Dosta muskih Rakova znam da su i dosta negativnog, teskog, tmurnog i promjenjivog raspolozenja, da su pasivno agresivni, da su nezadovoljni sobom, kao da ih nesto muci iako sam primjetio i da su jako poslovni, odgovorni, kreativni , disciplinovani itd.
Pavle Vujisic pokojni veliki jugoslovenski i srpski glumac, astroloski Rak, to je bila ta Mjeseceva okrugla njonjasto bucmasta i rano oruonula faca i oblik glave , ali i potezak karakter, koji je bjezao od ljudi ( sto je mozda bio i u pravu), provodio dane na ladji na Savi ili Dunavu, bjezao od novinara, cini mi se da je i u filmovima glumio sam sebe.Ne sjecam se da li se i u jednom filmu ikada nasmijao.Tetak mi je Rak, u zivotu vic nije ispricao, apsolutno nikakav smisao za humor, ali dobar covjek, sposoban, posten, samo tetka Ovan nosi pantalone, on suknju
Mike Tyson je Rak, Mars je cini mi se kao i Joe Frazieru u Blizancu, energija koja se trosi rukama ( box), pa znamo sta je radio van ringa, silovanja, nestabilnost u svakom smislu.Vladao je nekih 4, 5 godina, cim je prvi boxer izdrzao vise od 3 runde pobijedio ga je.I na njemu se vidjkela nestabilnost, emotivna razdrazljivost itd
OJ Simpson poznati igrac NFLa, optuzen za ubistvo zene ili vjerenice, isto kao Tyson, nestabilan , razdrazljiv, negativan itd
Naravno ne mogu dva primjera donijeti generalan sud, sve ovisi od milion faktora, ali nisam negativnije ljude od Rakova upoznao.Posebno sto su stariji pretvaraju se u nezadovoljne namcore.