Zasto Ukrajina mobilizuje i zene i mladje ako im tako dobro ide?

Izmišljaš , onda kada su Ukrajinci imali pravo da biraju različite opcije uvek su birali opciju za miran suživot sa Rusijom .
Укри су увек су бирали опцију за миран суживот са Русијом.

Проблем је што су Руси одабрали опцију за немиран несуживот са Украјином.

Укри су увек су бирали опцију за миран суживот са Русијом.

Проблем је што су Руси одабрали опцију за немиран несуживот са Украјином.
Kako da ne , želiš da nas ubediš kako su rusi zabranili ukrajinski jezik , zapalili ukrajince , ukinuli proruske partije , zabranili proruske medije , raketirali medijske kuće ukraijnaca, rušili spomenike prorusa itd.

Kako da ne , želiš da nas ubediš kako su rusi zabranili ukrajinski jezik .

Укри нису забранили руски језик.

Имају закон који је сличан нашем језику о ћирилици (као што је нама за идентитет битна ћирилица, њима је битан Укро језик за идентитет).

Укри нису забранили руски језик.

Имају закон који је сличан нашем језику о ћирилици (као што је нама за идентитет битна ћирилица, њима је битан Укро језик за идентитет)

U Srbiji i Rusiji ne postoji zakon u kome je zabranjeno pričati na nekom drugom jeziku u javnim objektima i privatnim firmama.

U Srbiji i Rusiji ne postoji zakon u kome je zabranjeno pričati na nekom drugom jeziku u javnim objektima i privatnim firmama.
Али постоји закон у коме је обавеза државних органа да користе ћирилицу, јер нам је ћирилица битна за идентитет.

Имали смо и иницијативе (додуше неуспешне) и да се имена фирми на улицама Београда исписују ћирилицом (кроз пореске олакшице...није било иницијативе да баш буде обавеза ћирилица, јер је, изгледа, код нас глупо да се Мегдонелц пише ћирилицом, као нпр. у Москви што је било до 2022. године).

Руси у школама су имали подељене часове, неки на руском неки на укро језику (однос..типа 30 % часова руски, 70 % украјински).

Знаш ли колико ми Срби пиздимо што у Бојбодини неки Мађари не знају српски језик?

Али постоји закон у коме је обавеза државних органа да користе ћирилицу, јер нам је ћирилица битна за идентитет.

Имали смо и иницијативе (додуше неуспешне) и да се имена фирми на улицама Београда исписују ћирилицом (кроз пореске олакшице...није било иницијативе да баш буде обавеза ћирилица, јер је, изгледа, код нас глупо да се Мегдонелц пише ћирилицом, као нпр. у Москви што је било до 2022. године).

Руси у школама су имали подељене часове, неки на руском неки на укро језику (однос..типа 30 % часова руски, 70 % украјински).

Знаш ли колико ми Срби пиздимо што у Бојбодини неки Мађари не знају српски језик?
Nema zabrane Mađarima da na javnom mestu i u privatnim firmama govore mađarski. I to jezik koji govori najveća populacija ljudi u ukrajini a i sam predsednik ne zna ukrajinski . Jedino što u vojsci nemaju zabranu jer vojska ne bi ni funkcionisala.

Nema zabrane Mađarima da na javnom mestu i u privatnim firmama govore mađarski.

А Русима се забрањује да на јавном месту причају руски? Више од пола земље говори руски, а тебе су убедили да је забрањено да се прича руски.

Не би ме зачудило да је и Зеленски у јавности до почетка рат..тј. СВО причао руски.

Back