Zašto su tinejdžeri odbačeni?

E svasta...''Treba ih prizemljiti''...:roll:Jos ce da ispadne da mi sa 17-18-20 godina znamo vise od njih.

Samo su roditelji,naravno da brinu i smaraju toliko.Uostalom,bices i ti keva jednom.;)

Kako ne razumijete,nije problem samo u roditeljima,oni mi prave najmanje problema.
Niste pomislili na to da možda vršnjaci mogu biti problem,ili konkretno ljudi sa foruma koji vas ignorišu,jer ste mlađi.

docicete i vi u roditeljske godine....videcete sta ce vama deca da rade....100 puta gore nego sad....ovo sad je tek pocetak....ili bolje reci vec razrada jer je pocetak bio tj sranje je vec pocelo....ovo danas je doslo na jedan visi rang....to ne dozvoljavanje ima svojih i prednosti i mana....a kad okrenes malo vise mana...al dobro...dobro ae sad nije to tema al eto donekle poceli pa malo da razredim :D ....

Poslednja izmena:
docicete i vi u roditeljske godine....videcete sta ce vama deca da rade....100 puta gore nego sad....ovo sad je tek pocetak....ili bolje reci vec razrada jer je pocetak bio tj sranje je vec pocelo....ovo danas je doslo na jedan visi rang....to ne dozvoljavanje ima svojih i prednosti i mana....a kad okrenes malo vise mana...al dobro...dobro ae sad nije to tema al eto donekle poceli pa malo da razredim :D ....

E pa neće moći baš svašta da rade roditeljima koji budu imali autoriteta.
Imam komšinicu koja ima sina od 6god.,ona je mlađa majka,da vidiš samo kakav žena autoritet ima,za ne povjerovati.Kad ga jednom opomene,gotovo je,on prestaje sa bezobrazlukom.I da vidiš malog kako ima zanimljiv riječnik za svojih 6god.Dijete je stvarno pametno.

ima svakako toga....ali s obzirom na danasnju situaciju ovde i kako je istorija tekla,ovde vlada sodom i gomor....to jes u pravu si *** zavisi od samog coveka,ali ja ne vidim bas neki boljitak u da ne kazem vecini slucajeva....ne mogu sad da zaboravljam i dobre ljude....ali nekako bre cini mi se ljudi su stvarno preoptereceni drugim stvarima....zele neku sigurnost nesto deci....a ponekad i nemaju vremena da odvoje za njih....i onda ako nece oni onda drustvo....a drustvo je danas sve gore....mislim ne znam ja takve primere vidjam sve vise....ima i dobrih ruku na srce sto jeste tacno....

E pa neće moći baš svašta da rade roditeljima koji budu imali autoriteta.
Imam komšinicu koja ima sina od 6god.,ona je mlađa majka,da vidiš samo kakav žena autoritet ima,za ne povjerovati.Kad ga jednom opomene,gotovo je,on prestaje sa bezobrazlukom.I da vidiš malog kako ima zanimljiv riječnik za svojih 6god.Dijete je stvarno pametno.

Skidam toj zeni kapu.

Skroz se slazem....Kako kaze moja drugarica ,koja samo gluposti pravi svojima, "osecam da ce me bog kazniti,kakvo li cu dete imati ".:lol:

ja se retko svadjam sa svojima,a kad nisu u pravu i kad me smaraju zesce,ucutim i popustim...Jer se najezim kad pomislim oko kojih se gluposti raspravljamo...:neutral:

a drugo,ako te neko iskreno voli,to su roditelji.

mada tu opet i ne zavisi od roditelja....kako je npr onima kojima roditelji umru....to je i do samog coveka i donekle okoline u kojoj se nalazi....ima gomila osoba koji su ostali bez roditelja(dobro ima i staratelji svakako)i znaju sve okolnosti ii ostanu jaki do kraja i zive normalno i posteno....i uzrazztu u neke dobre i pametne licnosti....

Znas da upalis komp. da surfujes po netu, a oni ne, jel?

To onda ispada da su tvoji roditelji maloumni, a ti pametan. Da su oni toliko maloumni, ne bi ni ti bio nista bolji.

Ne kazem da su maloumni, nego da ja posedujem mnogo veca znanja od njih, tako da ja njima objasnjavam pojedine stvari, za koje oni nisu culi, a verujem i vecina drugih ljudi. Npr, objasnjavao sam caletu sta je reaktivni oklop i kevi kako nastaje H3N2.

Ne kazem da su maloumni, nego da ja posedujem mnogo veca znanja od njih, tako da ja njima objasnjavam pojedine stvari, za koje oni nisu culi, a verujem i vecina drugih ljudi. Npr, objasnjavao sam caletu sta je reaktivni oklop i kevi kako nastaje H3N2.

U redu je imati vece znanje od njih u pojedinim oblastima. Ali generalno gledajuci, ne mozes imati vece znanje od njih jer je njih zivot naucio mnogo cemu, a ti si tek poceo da zivis.

Ne smatram se odbačenom.Imam svoje mišljenje i stavove o nekim stvarima,pa kome se to sviđalo,a kome ne,briga me.
Nervira me samo što moji roditelji ne shvataju to i čim se moje mišljenje malo razlikuje od njihovog,izbije svađa.Roditelji treba da imaju autoritet i ne treba pustiti djecu da rade sve što požele,ali isto tako i roditelj treba da sasluša dijete i treba donijeti kompromisno rješenje o nekom problemu.
Mene moji roditelji ponekad jako naljute,jer mi kažu:"Ma nisi ti još za to.Ne znaš ti ništa",a moja majka me imala u mojim godinama(Ja sad imam 19.5 god.).I baš me zanima kako sam ja mala za nešto,a oni su mogli da se ponašaju kao odrasli kad su bili u godinama kao ja sad.Njihov odgovor na to je:"Pa tad su bila druga vremena,sad je opasno".
Npr.ja sada želim da idem raditi kod jedne žene u Francusku,jer sam završila srednju školu i želim da zaradim nešto novca koji bi mi dobro došao za fakultet,ali oni se ne slažu sa tim,jer ja sam još"MALA".
I uvijek ću ja za njih biti mala,jer sam njihovo dijete,ali oni treba da shvate da se trebam i ja jednom osamostaliti,jer oni neće biti baš svaki put uz mene kada mi zapne u životu.

khm... logicno je da svaka naredna generacija bude pametnija od prethodne i da evoluiramo i bdemo "pmetniji od svojih roditelja"... iso tako logi cno je da roditeljibzanaju neke stavri bolje od svoje dece... a tema... hm... uglavnom se nisam osecao odabaceno, kao, e ti i mali, nisi za to... milim sve je u stavu jkoji roditelji pokazuju preema deci ali obrnuto...

opet se prica samo o roditeljima..mislim da je rec i o drustvu koje odbacuje mladje generacie..ja sam imala tih problema kada sam bila bas bas mala jer sam bila najmladja u ulici...najmladji posle mene bio je stariji tri godine od mnee..a sada se sve to izjednacilo..ne osecam se odbacenom ni malo..

Back