Zašto su pale zgrade WTC?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....ne može se tek tako izlobirati napad na neku zemlju, za patriot Act možda i može, ali ne bi to tako glatko išlo kao posle napada...
Slažem se da bi bilo teže (tj. pre drugačije nego teže) bez toga što se desilo, ali se uopšte ne slažem da se "ne može tek tako izlobirati napad na neku zemlju", pogotovo kad je US u pitanju.

Ako pogledaš istoriju njihovih sukoba, oni su išli tamo gde su hteli i kad su hteli, i pre i posle 9/11.

Da im je trebao neki incident da opravdaju napad, mogli su svakako i nešto jeftinije... obaranje jednog aviona, ili aktiviranje neke bombe... iz aviona se vidi da je sve ono što se desilo tad bilo nesrazmerno u odnosu na reakciju i korist..... uostalom, šta im je bio konkretan razlog što su nas onako išamarali 1999-te? Mi im nismo bili nikakva teroristička niti kakva druga pretnja, a oni za odluke UN mare koliko za lanjski sneg.

Imaš, imaš, samo nisi svestan. Dozvoli da ti pojasnim.
Ponašaš se u skladu zakona ove države. Ne smeš da otimaš, ne smeš da ubijaš neistomišljenike i fukare. Nametnuto ti je moralom, još od malih nogu, da to nije Ok a bogme i zakonom. Dakle, tvoje ponašanje je u skladu kako su drugi odredili. Idemo dalje. U slučaju rata, budeš mobilisan. Drugi razmišljaju umesto tebe, i gospodare tvojim telom. Drugi naređuju, ti izvršavaš, sa velikom verovatnočom da ćeš (daleko bilo) poginuti ili ostati invalid mimo tvoje volje.

Ako ne radiš, ili te neko ne izdržava, društvo te socijalno izoluje (nikome ne trebaš takav) i život ti se gasi, u suprotnosti sa tvojim željama. Opet su drugi doneli takav poredak, koji se zove civilizacija. Ne smeš da loviš, niti da ubireš tuđe a skitnja je zakonom zabranjena. Dakle, moraš da daješ svoj rad za socijalno prihvatljiv život. Ne možeš da se ponašaš u skladu sa svojim željama, zbog zabrana nametnutih od drugih. I ja bih svašta nešto, čak da steknem svojim radom sve to, ali mi se ne da prilika. Drugima se daje, koji imaju predispozicije za to, a te predispozicije je opet neko drugi nametnuo.

Eto, ni ti ni ja ne gospodarimo svojim umovima i svojim telima, a ni životima. Gospodare drugi. Prvi je onaj odurni šef na poslu, a vrh je država i zakoni iste. Možda ima Vladara i nad njima, ali ruku na srce, i ovo je previše. Sve što možemo je da kukamo na ovom forumu i igramo igrice zavera, pa čak i da jesu tačne, da postoje te zavere, mi tu ne možemo ništa sem da "progledamo" a bolje je ostati slep, jer ništa ne možemo da uradimo, izmenimo i ispravimo. Možemo i pecati najbolje iz takvog stanja stvari, a to je, ovde na forumu, sprdati se sa tim poretkom i plaziti mu jezik!

Nemam! dozvoli ja tebi da objasnim
Ovo sto si napisao, vazi za tebe, za mene ne. Samnom niko ne vlada i nemam vladara nad sobom sem Boga. Pobrkao si ovde sistem i vladare...
Ja ne postujem ni sistem (dobrim delom) u slucaju rata, ne moze me niko mobilistati na silu, a pusku mogu uzite (i van rata) samo ako s njom moram braniti svoju slobodu i pravo...
Sistem ne postujem na razne nacine, pocevsi od mog posla pa do saobracajnih propisa... :lol:
Ne ubijam, ne kradem i slicno... ne zato sto tako sistem nalaze, vladari ili zakon, vec iz moralnih razloga.

Ovo se slazem, na forumu mozemo samo da mastiljamo stosta. Ali treba biti svestan, da niko od nas ne treba da zavisi ni od koga, da razmislja svojom glavom a ne da dozvoljavamo da to drugi rade umesto nas.

Shvati ovo kao razonodu, a ne kao "spasavanje sveta" jer ima ljudi ovde koji pisu iz hobija, dosade, razonode... jer ne gledaju Pink, farmu, felikog brata, grand, bracnog sudiju, ludu kucu, babu sa sela, rodjaka sa sela, dnevnik, skupstinu, staniju, soraju, vucica, seselja...

eto... ja ne bi vise o licnim stvarima i vidjenjima :hvala:

Vec dan nakon rusenja, kamioni su poceli da odvoze celicne konstrukcije na hitnu reciklazu u Kinu

Celik sa zgrade WTC7 odvozen od 12. 9. 2001.g. Odvozen je u Nju Dzerzi na reciklazu, danonocno!
Pa jel u Kinu ili u Nju Džersi.....aj se ti dogovori prvo sam sa sobom gde je odvožen čelik, ovako ispadaš smešan pošto ne znaš više ni o čemu tačno pišeš :lol:

Nemam! dozvoli ja tebi da objasnim
Ovo sto si napisao, vazi za tebe, za mene ne. Samnom niko ne vlada i nemam vladara nad sobom sem Boga. Pobrkao si ovde sistem i vladare...
Ja ne postujem ni sistem (dobrim delom) u slucaju rata, ne moze me niko mobilistati na silu, a pusku mogu uzite (i van rata) samo ako s njom moram braniti svoju slobodu i pravo...
Sistem ne postujem na razne nacine, pocevsi od mog posla pa do saobracajnih propisa... :lol:
Ne ubijam, ne kradem i slicno... ne zato sto tako sistem nalaze, vladari ili zakon, vec iz moralnih razloga.

Ovo se slazem, na forumu mozemo samo da mastiljamo stosta. Ali treba biti svestan, da niko od nas ne treba da zavisi ni od koga, da razmislja svojom glavom a ne da dozvoljavamo da to drugi rade umesto nas.

Shvati ovo kao razonodu, a ne kao "spasavanje sveta" jer ima ljudi ovde koji pisu iz hobija, dosade, razonode... jer ne gledaju Pink, farmu, felikog brata, grand, bracnog sudiju, ludu kucu, babu sa sela, rodjaka sa sela, dnevnik, skupstinu, staniju, soraju, vucica, seselja...

eto... ja ne bi vise o licnim stvarima i vidjenjima :hvala:

Ne, sve to važi i za tebe. Svi smo pred zakonom i bogom jednaki. I imaš vladara, demokratski izabranog. Ti možeš da negiraš to, ali on je tvoj vladar. I kada kršiš saobračajne zakone, kad tad će te nahvatati pa ćeš po zakonu svog vladara platiti te grehe. Ti možeš da ne poštuješ odluku vlade i vladara, ali ćeš se povinovati milom ili silom. Ako odbiješ mobilizaciju, ubićete kao kera, preki sud im daje pravo. I bićeš mrtav. Bićeš slobodan, ali mrtav. Na žalost je to tako.

I ne možeš razdvajati sistem od vladara, jer su vladari napravili sistem da nas drže u pokornosti. Dakle, možeš da ga ne poštuješ, ali ćeš to kad tad, na neki način, da platiš.
I bog je vladar, povinuješ se njegovim zakonima, na kraju krajeva.

Shvati ovo kao razonodu, a ne kao "spasavanje sveta" jer ima ljudi ovde koji pisu iz hobija, dosade, razonode...

Apsolutno. Razonoda mi je omiljena reč.

Pa jel u Kinu ili u Nju Džersi.....aj se ti dogovori prvo sam sa sobom gde je odvožen čelik, ovako ispadaš smešan pošto ne znaš više ni o čemu tačno pišeš :lol:

Prvo u Nju Dzerzi, na uklanjanje dokaza (gde je bilo potrebe) a neki direktno u Kinu, Indiju i neke delove SAD. Ja vrlo dobro znam o cemu pricam, a ti se malo presaberi.

- - - - - - - - - -

Ne, sve to važi i za tebe. Svi smo pred zakonom i bogom jednaki. I imaš vladara, demokratski izabranog. Ti možeš da negiraš to, ali on je tvoj vladar. I kada kršiš saobračajne zakone, kad tad će te nahvatati pa ćeš po zakonu svog vladara platiti te grehe. Ti možeš da ne poštuješ odluku vlade i vladara, ali ćeš se povinovati milom ili silom. Ako odbiješ mobilizaciju, ubićete kao kera, preki sud im daje pravo. I bićeš mrtav. Bićeš slobodan, ali mrtav. Na žalost je to tako.

I ne možeš razdvajati sistem od vladara, jer su vladari napravili sistem da nas drže u pokornosti. Dakle, možeš da ga ne poštuješ, ali ćeš to kad tad, na neki način, da platiš.
I bog je vladar, povinuješ se njegovim zakonima, na kraju krajeva.

Apsolutno. Razonoda mi je omiljena reč.

Ne, vladare ne priznajem. To sto oni mogu silom naterati nekoga pa i mene na nesto, ja ne osporavam, ali kazem ti da se i ne pokoravam. O tome necu vise. Arivederci

- - - - - - - - - -

I u toj razonodi nemojte propustiti da pokažete svoju nekulturu i bezobrazluk, jer ste svoje neznanje dokazali nebrojeno mnogo puta.....

Ti si se druze ruzo, pokazao. Tako da nisi relevantan suditi :lol:

Prvo u Nju Dzerzi, na uklanjanje dokaza (gde je bilo potrebe) a neki direktno u Kinu, Indiju i neke delove SAD. Ja vrlo dobro znam o cemu pricam, a ti se malo presaberi.

- - - - - - - - - -

Ne, vladare ne priznajem. To sto oni mogu silom naterati nekoga pa i mene na nesto, ja ne osporavam, ali kazem ti da se i ne pokoravam. O tome necu vise. Arivederci

- - - - - - - - - -

Ti si se druze ruzo, pokazao. Tako da nisi relevantan suditi :lol:

Arividerči se ti do morgen, ali tako ti je. Živiš u sistemu kojeg su ustoličili Vladari, koristiš i crpiš sve iz tog sistema šta ti prija i valja, a ne priznaješ sistem koji ti to omogućava. Na primer, koristiš struju i komp. Struju treba platiti, Vladarima, naravno, jer ti je daju. A ti koji ne priznaješ vladare, ipak im puniš džepove.
Ti bre živiš u Vladarskom sistemu, koristiš te resurse. Ako ne priznaješ vlast, idi u šumu, živi kao Džim iz džungle pa glumi jedinog slobodnog čoveka na planeti.
Malo ćeš morgen, jer ti je lepo uz radijatore, toplu vodu i struju. Lepo ti je i da voziš auto, ali sve su to delovi tog sistema, Vladari su ti omogučili da ne živiš u šumi, nego u civilizaciji.

Razmisli ponovo imaš li gospodare. :)

Arividerči se ti do morgen, ali tako ti je. Živiš u sistemu kojeg su ustoličili Vladari, koristiš i crpiš sve iz tog sistema šta ti prija i valja, a ne priznaješ sistem koji ti to omogućava. Na primer, koristiš struju i komp. Struju treba platiti, Vladarima, naravno, jer ti je daju. A ti koji ne priznaješ vladare, ipak im puniš džepove.
Ti bre živiš u Vladarskom sistemu, koristiš te resurse. Ako ne priznaješ vlast, idi u šumu, živi kao Džim iz džungle pa glumi jedinog slobodnog čoveka na planeti.
Malo ćeš morgen, jer ti je lepo uz radijatore, toplu vodu i struju. Lepo ti je i da voziš auto, ali sve su to delovi tog sistema, Vladari su ti omogučili da ne živiš u šumi, nego u civilizaciji.

Otvori temu po tom pitanju, pa mozda i nadjem vremena da ti odgovorim.

Postavicu ti par pitanja u vezi teme.
Da si ti terorista (Bin Laden ili vozac aviona) reci mi, da li bi ti udario na WTC zgrade ili na nuklearne reaktore (SAD ih broji preko 100!)

nuke-facility-450x273.png

Vidi koji su na istocnoj obali.

Da li bi ti, napao najjacu i najnemilosrdniju vojnu silu sveta na taj nacin, sa sigurnoscu da ces i ti i tvoja organizacija i narod nayebati zbog toga?
Da li mislis, da se u svetu sve desava tek tako?
Da li mislis da CIA, FBI, NSA i jos 10ak organizacija, nisu nista znale pre napada 11/9?

Eto, da ne spamujemo vise... reci mi?

Otvori temu po tom pitanju, pa mozda i nadjem vremena da ti odgovorim.

Postavicu ti par pitanja u vezi teme.
Da si ti terorista (Bin Laden ili vozac aviona) reci mi, da li bi ti udario na WTC zgrade ili na nuklearne reaktore (SAD ih broji preko 100!)

nuke-facility-450x273.png

Vidi koji su na istocnoj obali.

Da li bi ti, napao najjacu i najnemilosrdniju vojnu silu sveta na taj nacin, sa sigurnoscu da ces i ti i tvoja organizacija i narod nayebati zbog toga?
Da li mislis, da se u svetu sve desava tek tako?
Da li mislis da CIA, FBI, NSA i jos 10ak organizacija, nisu nista znale pre napada 11/9?

Eto, da ne spamujemo vise... reci mi?

Zanimljivo zapažanje .
Mnogo veća šteta bi bila naneta da su teroristi zaboli avione u nuklearke nego u par gotovo nebitnih građevina .

Prvo, nikada ne bih svoj život dao za ideale. Američka globalna kaubojština me strašno nervira, ali tu su braća Rusi. Ne trebam im ja, imaju dovoljno vojske i tehnike.
Drugo, pisao sam o tome nedavno, da tema nije da li su avioni zaista udarili i da li su kule pale zbog udara, nego baš o tome, da li su Ameri znali za to i da li su namerno dozvolili da se to desi. Možda su i znali, ali nisu verovali u to, da će se desiti.

I da, često sam se zapitao zašto nisu zveknuli u nuklearne reaktore. meni je to logičnija meta nego wtc kule. Ipak, ima simbolike. Udarili su u finansijski i vojni centar sveta, i gledali da ne uzmu više života nego što je potrebno. I nemoj mi pričati šta se sve dešava svetu, jer imam informacije i svoju pamet. Ameri su zlo, njihovi nezasiti apetiti su zlo, oni moraju da prave jade da bi otimali i punili svoje guzce i to je jedina istina koju svaki slepac vidi.

- - - - - - - - - -

Od jednom posle prozivki nema Brzog ali se zato aktivirao Džek zanatlija. Počinjem i ja da sumnjam da je to jedna ista osoba .

Sumnjaj, sumnjaj. Nemoj spavati, sekiraj se celu noć. Da li smo jedna osoba? Ili nismo? Šta ako sam u pravu? A ako nisam?

Ovaj deo foruma mi je sve zabavniji i zabavniji!

Prvo, nikada ne bih svoj život dao za ideale. Američka globalna kaubojština me strašno nervira, ali tu su braća Rusi. Ne trebam im ja, imaju dovoljno vojske i tehnike.
Drugo, pisao sam o tome nedavno, da tema nije da li su avioni zaista udarili i da li su kule pale zbog udara, nego baš o tome, da li su Ameri znali za to i da li su namerno dozvolili da se to desi. Možda su i znali, ali nisu verovali u to, da će se desiti.

I da, često sam se zapitao zašto nisu zveknuli u nuklearne reaktore. meni je to logičnija meta nego wtc kule. Ipak, ima simbolike. Udarili su u finansijski i vojni centar sveta, i gledali da ne uzmu više života nego što je potrebno. I nemoj mi pričati šta se sve dešava svetu, jer imam informacije i svoju pamet. Ameri su zlo, njihovi nezasiti apetiti su zlo, oni moraju da prave jade da bi otimali i punili svoje guzce i to je jedina istina koju svaki slepac vidi.

Ne kazem ja da bi ti dao zivot, ne bi ni ja. Vriste mi jajca za amerima i arapima :lol:
Navodim primer, jer da sam ja terorista koji ima tu moc da upravlja hiljadama ljudi i milijarde $ na raspolaganju. A pri tome zelim naneti stetu americi, sto u materijalnom smislu sto u ljudstvu. Ja bih udario bas na ove ciljeve, i resio se stoke.

Pricam ti o nelogicnim stvarima, vezane za ovu temu. Pricam ti iz razloga, jer vidim da jedino ti od ovih anti teoreticara "zavere" vidis, da je USA genocidna drzava zasnovana na strahovladi. Ja mogu sa svakim razgovarati bez omalovazavanja i seljakluka, ali isto mogu tako i sa tim elementima. Jer slozili smo se ovde da je ovo forum i razonoda i da nista necemo promeniti bilo koji zakljucak doneli.

Rokali su se Iračani, Ameri i Izraelci za vreme rata u zalivu po nuklearkama pa ništa... To je vrlo rizično u smislu uspeha operacije, Pentagon je udarac direktno u srce (u psihološkom više nego ekonomskom smislu).
Pametno su to odigrali Arapi, gađanje u nuklearke bi bilo lošiji strateški potez.

Rokali su se Iračani, Ameri i Izraelci za vreme rata u zalivu po nuklearkama pa ništa... To je vrlo rizično u smislu uspeha operacije, Pentagon je udarac direktno u srce (u psihološkom više nego ekonomskom smislu).
Pametno su to odigrali Arapi, gađanje u nuklearke bi bilo lošiji strateški potez.

Ko se rokao, kad i gde? :lol:
Pametni arapi udarili u srce satanista :hahaha: zaista nisam znao da su tako mudri, jerbo dokazuju suprotno, masovnim egzekucijama svojih neistomisljenika.
U zadnje vreme smo svedoci famoznog odrubljivanja glava i zverskog klanja, americkih novinara. Ali iz nekog razloga, ostasmo uskraceni video poruka navodnih egzekucija. Te narusise svoju dugogodisnju tradiciju...

Ostase samo srceparajuce poruke duboko ozaloscenih porodica navodnih zrtava zverskog zlocina.

Brat i sestra izvesnog Dzejmsa Folija, koji bi zverski ubiven, klanjem i odrubljivanjem glave...
pogledajmo lica tih ozaloscenih clanova porodice :

Gde ti sad odluta... Pričamo o najboljim metama za teroristički napad. Zanimljivo je i pitanje koji je bio potencijalni cilj leta 93, možda Bela kuća?

Ja ti pricam da su to odradili americki teroristi. A ovi arapi "teroristi" rade sta im kazu amerikanci jer su pod njihovim uticajem.
Postavio sam ti primer Folija, koji nije ubijen a optuzeni su teroristi ISIS-a. Sve novine i mediji su jedva docekali da objave "brutalnu egzekuciju" a masakr nad 250 zarobljenih sirijskih vojnika, jedva da bi u javnosti.

Ti brkaš sistem i vladare, to nije isto, sve zemlje imaju sistem, ali vladari nemaju moć nad svim zemljama, iako to svesrdno pokušavaju, još uvek ne vladaju svima.

- - - - - - - - - -

Od jednom posle prozivki nema Brzog ali se zato aktivirao Džek zanatlija. Počinjem i ja da sumnjam da je to jedna ista osoba .

:lol: nisi jedini koji to primećuje

Poslednja izmena od moderatora:
Postavio sam ti primer Folija, koji nije ubijen a optuzeni su teroristi ISIS-a.
Ne znam šta uopšte znači ovaj video, i na koji način on dokazuje da Foley nije ubijen... sećam se da sam svojim očima video da ljudi pucaju od smeha na sahrani, da li je to dokaz da je sanduk prazan?

Po tebi izgleda jeste... ali ja nešto mnim da nije...

Naravno, sve to nema ama baš nikakve veze sa temom, tako da nećemo nastaviti o Foley-ju, ako oćeš otvori temu o tome.

Ne znam šta uopšte znači ovaj video, i na koji način on dokazuje da Foley nije ubijen... sećam se da sam svojim očima video da ljudi pucaju od smeha na sahrani, da li je to dokaz da je sanduk prazan?

Po tebi izgleda jeste... ali ja nešto mnim da nije...

Naravno, sve to nema ama baš nikakve veze sa temom, tako da nećemo nastaviti o Foley-ju, ako oćeš otvori temu o tome.

Ti si video, kakao ce cepa od smeha na sahrani brat ili sestra, jos zaklanom coveku? :eek:
Video snimak ne postoji, ja ne verujem u pricu, sanduk je prazan :lol:

Ja ti pricam o americkim teroristima kako usko saradjuju sa arapskim teroristima... a ti se pravis blesav. Ne moras ti razgovarati o Foliju. Pricaj bajke o trilionima $ :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back