Zašto su pale zgrade WTC?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne treba ti eksploziv kad bi zgrade pale ionako, obzirom da se putnički avion zalepio u njih, i oštetio noseće stubove. Da su hteli tako, srušili bi ih prosto eksplozivom, i optužili arape za terorizam. Ne bi se uopšte petljali sa avionom i rizikom da avion koji uleti unutra pokarabasi žice sa explozivom. Drugo, da su hteli tako, ne bi srušili više nego što treba, a treće, uopšte im to nije bilo potrebno, jer su na bliskom istoku ratovali kad god su hteli, i svoje građane špijunirali kad god su hteli, i sve u svemu, sve su uvek radili onako kako su hteli. Osim ovoga.

Dakle, da ponovim - nije slučajno što su obe zgrade počele kolaps baš od sprata u koji je udario avion.

Naročito bi u to ubedili tebe i tebi slične.
Arapi postavili tone eksploziva po zgradi?
A nisu mogli oni koji su vlasnici?

Naravno da nije slučajno kolaps počeo od gornjeg dela.
Tako se i inače ruše zgrade - kontrolisanim rušenjem.

Pa da si pažljivije pročitao, lepo sam napisao - "WTC 1 i 2 nisu pali zbog požara već zbog strukturne štete."

U svakom slučaju, požar će samo da ubrza kolaps, jer čelik sa porastom temeprature gubi noseća svojstva.... a tačno u kom trenu će zbir sile gravitacije onog dela zgrade "iznad" da se izjednači pa onda da prevaziđe kapacitet nosivosti nosača na oštećenom spratu, i koji će tačno da bude odnos između mehaničke štete i termalnog koeficijenta, teško je reći sa sigurnošću.

Prvo si pričao da je zbog požara - sada zbog "strukturne štete".
Kakve strukturne štete?

Možeš li da izračunaš koliko je puta veće 12 m od 1,08 metara, a koliko je puta 1,48 inča manje od 1,08 metara.
Ili - "samo desetak cm" u odnosu na 1,08 metara?
Možeš li ti barem da prepišeš podatak sa interneta bez greške?

1)
Like all tall, narrow buildings, the CN Tower was built to be flexible and wind resistant.
Here is the wind resistance of various parts of the Tower in winds of 120 mph, with 200
mph gusts:

Antenna - 1.07 m (3 1/2 ft) from centre
SkyPod - 0.46 m (1 1/2 ft) from centre
Main Pod - 22.9 cm (9 inches) from centre

2)
The Empire State Building does not sway, it gives. With a wind of 110 miles an hour, the Building gives 1.48 inches. Movement off center is never greater than one quarter inch, thus measurable movement is only one half inch, one quarter inch on either side.

Umeš li da prevedeš ova dva pasusa, i razumeš li da "antenna" nije zgrada?

Poslednja izmena:
Kontrolisano rusenje zgrada izvodi se tako da one implodiraju.Uruse se unutar sebe,do dna.Nikakvih vibracija nije bilo,
Jer na okolnim zgradama nije puklo ni staklo.Zgrada br.7 je urusena nezavisno od WTC.Ne secam se vise koja vazna drzavna ustanova ,
sa vaznim dokumentima,se tu nalazila.Morala bih ponovo to da citam ,a mrzi me.Avioni su tu bili samo kao scenario,da bi se optuzila
Al Kaida...i ubrzo izveo cirkus sa "ubistvom"Bin Ladena.itd

Kontrolisano rusenje zgrada izvodi se tako da one implodiraju.Uruse se unutar sebe,do dna.Nikakvih vibracija nije bilo,
Jer na okolnim zgradama nije puklo ni staklo.Zgrada br.7 je urusena nezavisno od WTC.Ne secam se vise koja vazna drzavna ustanova ,
sa vaznim dokumentima,se tu nalazila.Morala bih ponovo to da citam ,a mrzi me.Avioni su tu bili samo kao scenario,da bi se optuzila

Šta je problematično sa ubistvom Bin Ladena?

Pa to je neki stručnjak tvog kalibra kad tvrdi da je tako nešto moguće :lol:
Ajd nađi mi primer barem jedne zgrade koja je kontrolisano srušena tako što je neki stručnjak turio malko eksploziva u okna za liftove :D

Ja se ponosim time sto me poredis sa strucnjacima, taj strucnjak je inace radio u najuglednijoj firmi za kontrolisanu demolaciju.
Ti si ogranicen covek, kakav primer da ti ja trazim kad ne vidis dokaze i cinjenice. Kad lazes ovde, svi to vidimo, pricas nepovezane stvari, kakvo "malko turanje eksploziva", kakvi kablovi?
Jesi li i ti neka ********* iz proslog veka? Ako jesi, dobro dosao u digitalni svet :bye:

11/9 je bio demonstracija sile, terora i medijske manipulacije nad gradjanima SAD... sve u cilju da se optuzi neka tamo teroristicka organizacija "Al Kaida" koja je ustvari nista drugo nego ogranak satanisticke oligarhije drzave SAD.
To njihovo delovanje se prosirilo nazalost i van severnoamerickog kontinenta.

Zgrada je projektovana da izdrži udar daleko manjeg aviona (707), DALEKO manjom brzinom
Udarac ovolikog aviona, ovom brzinom niko nije planirao, i zgrada je pala.

.

:lol:
Da, sigurno su projektovali da izdrži nalet boinga na laganom povetarcu poput jedrilice...
I onda se čobanin zakucao iz sve snage... u ćošak zgrade... koji momentalnim zakonima fizike deluje na celu konstrukciju...
posle čega dolazi do ravnomernog savršenog urušavanja...
a sutra se sve sklanja....
i ćao....
slučaj rečen, nađen je neki čobanov pasoš, ceo...
:lol:

Šta je problematično sa ubistvom Bin Ladena?
Posto je Bin Laden vec bio mrtav,jer je godinama bio na dijalizi,i umro prirodnom smrcu.negde u skrovistu u Avganistanu.Ameri su ga se dokopali stavili na led i kad su izveli onaj "napad" lako su "sahranili les koji je vec dugo cekao u hladnjaci.Fotografije su
Fotomontaza kao i obicno...i to losa.Toliko znam da ti odgovorim..:bye:

Ja se ponosim time sto me poredis sa strucnjacima, taj strucnjak je inace radio u najuglednijoj firmi za kontrolisanu demolaciju.
Ti si ogranicen covek, kakav primer da ti ja trazim kad ne vidis dokaze i cinjenice. Kad lazes ovde, svi to vidimo, pricas nepovezane stvari, kakvo "malko turanje eksploziva", kakvi kablovi?
Jesi li i ti neka ********* iz proslog veka? Ako jesi, dobro dosao u digitalni svet :bye:
Nema kod tebe nikakvih činjenica nego samo isprazno teoretisanje i naklapanje uz provokacije i vređanje sagovornika, pošto nikakvih argumenata nemaš. Dokaži ti brale da je postavljen eksploziv, umesto št vazda nešto teoretišeš i smaraš. Usput bi mogao da se obrazuješ o tome kako se ruše zgrade, a ne da pričaš gluposti o liftovima.

Nema kod tebe nikakvih činjenica nego samo isprazno teoretisanje i naklapanje uz provokacije i vređanje sagovornika, pošto nikakvih argumenata nemaš. Dokaži ti brale da je postavljen eksploziv, umesto št vazda nešto teoretišeš i smaraš. Usput bi mogao da se obrazuješ o tome kako se ruše zgrade, a ne da pričaš gluposti o liftovima.

Prelistaj svoje postove, pa ces videti da ni ti nisi cvecka.
Zasto bih ja tebi nesto dokazivao, sem da si lazov i neznalica. Pricas (lazes) o nekom liku koji je projektovao i izgradio zgrade... pa se vredjas sto te nazivam lazovom. Pricas da nije bilo betona u zgradama, dakle pricas gluposti, budalastinje i ne znas o cemu pricas ... pa se opet vredjas sto ukazujem na tvoje gluposti!

Ja tako nazivam ljude koji pricaju neistinu i besmislice i nemam nameru da ti se obracam sa "uvazeni gospodine, niste u pravu" , ako ti to smeta, nemoj ulaziti u diskusiju samnom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back