Zašto su momci tako "daleko"?

Cherry Max:
Pa, zdravo svima koji čitate moju temu. Prvi put pišem neku temu, pa ako neko ima neku primedbu, volela bih da znam šta sam pogrešno uradila da sledeći put ne bih napravila istu grešku.

Volela bih da moju temu najviše komentarišu momci, jer se pre svega odnosi na njih, ali očekujem da i devojke pišu. Pa, dragi momci, zašto ste tako "daleko”, nedodirljivi, nepristupačni, a pre svega, zašto imate toliko velika očekivanja? Šta to tačno očekujete od devojke? Zašto svaku manje atraktivnu devojku ignorišete što više možete? Svi mi imamo prevelika očekivanja, toliko velika da više ni sami ne znamo šta hoćemo. Toliko momaka i devojaka tuguju što nemaju nekoga i krive nekog drugog za to, a u stvari oni su sami krivi.

Moja pitanju su sledeća: Da li vi volite da vas devojke vređaju? Ne volite opuštene devojke? Zašto vas privlače samo devojke koje ne možete da imate?

A moja poruka svim muškarcima je sledeća: Ako je neka devojka manje atraktivna, to ne znači da ne zaslužuje bar malo pažnje.
Hvala svima koji ste svratili ovde. bye!

Prvo moram da ti kazem da bi mogla,kad vec postavljas temu da malo skratis...udavi me s ovim citanjem....Drugo,nisu svi muskarci nedodirljivi,samo ti jos uvek nisi naisla na neke normalne.
Sta podrazumevas pod manje atraktivnu....ako mislis zasto ignorisete devojke koje"da su malo lepse zvali bi ih groblje" onda je moj odgovor sto ne!Jednostavno devojka ti se svidja ili ti se nesvidja i to je to.Ako se neka devojka muskarcu svidi,on ce vrlo rado biti njoj dostupan,ali ako ne...onda dzaba ga bilo!

Pogresno. Pogresno. Pogresno.
Dodje mi da odustanem od foruma zbog ovakvih razmisljanja. Prvo, obrazlozenje ti je predugacko. Tako pricaj sa drugaricom uz kafu, a muskarac ocekuje da referises problem u najvise 5 recenica. A ako imaju neka potpitanja, recice ti sami. Drugo, kada te je pitao o svojim osecanjima, trebala si da mu kazes istinu, a ne da se ponasas nedodirljivo. Trebala si da mu kazes otprilike nesto ovako:"Svideo si mi se puno, ali si me ignorisao. Osecala sam se povredjeno i odbijeno. Svidjas mi se jos uvek i mislim da je vreme da sad razjasnimo ono sto se dogodilo i zasto si se onako ponasao." PONASAJ SE OTVORENO UVEK PREMA MUSKARCIMA, A AKO TE NEKI ISMEJE ZBOG TVOJIH OSECANJA, BOLECE TE, ALI CES SE I UBRZO OHLADITI. NIKAD SE NE IGRAJ NEDODIRLJIVE. KADA TE JE PITAO STA OSECAS, ON JE TRAZIO ZELENO SVETLO DA KRENE DA TE MUVA. KAKO OCEKUJES DA SE MUSKARAC OTVORI, AKO SE TI PONASAS ZATVORENO I NEODREDJENO KAD ON SKUPI HRABROST I PRIDJE TI? MUSKARCI NISU BUDALE. ONI ZELE ISKRENOST ISTO KOLIKO I MI, PA CAK I ONDA KADA SI POVREDJENA.Nauci ovo ko pesmicu. i prenesi drugaricama koje rade iste stvari. Puno sam propatila dok nisam shvatila jednostavnu istinu da muskarci postuju otvorenost jednako kao i mi zene.

Sokolica_M:
Cherry Max!
Iako si napisala da bi više volela da na ovu temu pišu muškarci, jer veruješ da bi ti njihovi odgovori i saveti pomogli da rešiš svoju situaciju, ja nisam mogla da ''odolim'' pa da napišem koju reč...
Pre svega, pohvaliću tvoju pismenost koja mi je tako upala u oči.
Druga stvar, s obzirom na tom da pominješ exkurzije, pretpostavljam da si još uvek u srednjoj školi, što bi značilo da je prethodni kompliment zbog te činjenice veći, a dodajem još jedan, a to je da je lepo videti današnju srednjoškolku koja o nečemu razmišlja,a da to nisu izgled i izlasci.
Ali, tema o kojoj si uzela da razmišljaš, svakako je normalna za te tvoje godine (mnogi su prošli kroz to i postaviljali slična pitanja), ali u neku ruku i nepotrebna, jer zašto toliko opterećuješ svoje mlade godine pitanjima na koja nema odgovora? Jednostavmo - neke stvari dešavaju se van naše kontrole i znanja. Ja mogu da zamislim šta ti sve osećaš: volela bi da ti se stvari razjasne, da ti odjednom pred očima zablistaju odgovori... I čini ti se, ako budeš saznala zašto se nešto desilo i zašto baš tako, a ne drugačije, biće ti lakše. Da otkriješ šta je u njegovoj duši. A ako si pri tom emotivna i nestrpljiva osoba, onda mogu da mislim kako te sve to razdire i kakav ti nemir stvara.
Ja nisam puno starija od tebe, ali i ja se dan - danas zanosim pitanjima: ''Kako ON ovo''', ''Zašto ON ovo?'' Ali rekla bih da sam konačno uspela da prihvatim ono što mi je otac duže vreme govorio - muškarac i žena su dva različita sveta i teško je da jedni druge razumemo u svojim postupcima i ponašanjima. Žene bi gotovo sve stvari uradile drugačije od muškaraca, i obrnuto. Ako tome dodaš da svaka osoba ima neke svoje individualne karakteristike, šta onda: možda je taj dečko zatvoren, zloban, plašljiv, možda kod njega više radi podsvest nego svest, možda... A uzmi i obzir koliko je mlad, pa ja sam sigurna da on ni upola ne razmišlja to zbog čega ti lupaš glavu. Za njega je sve u ovim godinama zabava, trenutno oduševljenje ili nezainteresovanost... Mladost živi od danas do sutra i verovatno da ni to ne treba mnogo optuživati, to što ljudi ne ulaze u dubinu, što ne razmišljaju koji su efekti i posledice njihovih reči i postupka.
Znaš kako kažu: ''Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se.'' :)
Život je pun obrta, ne znaš ni ti ni iko šta te čeka, sa tim ili nekim drugim momkom. I umesto što ramišljaš što je takav, da li je to taktika... umesto što razvijaš slike u glavi, a onda se razočaravaš što se nije ostvarilo kao u slikama u tvojoj glavi... opusti se i uživaj... Sve ti je velika igra, prihvati sve stvari u životu kao takve, gubi i greši, ali sutra će možda i taj nazovi poraz biti pobeda... IGRAJ SE!
Meni je glupo da iznosim svoja iskustva ovde, jer tuđa iskustva nam ništa ne znače, čovek uvek odbaci sve savete što ne želi njegovo srce, a oduševi se kad neko ispriča priču koju bi voleo da čuje... Kroz sve valja proći... I znaj, velika je istina: sve se odvija onako kako treba, na kraju obično sve dođe na svoje mesto... Podigne se magla i dan je svetao. I tebi će da se podigne ta magla u kojoj si. Vreme će da ti pokaže put.
Budi luckasta i zagonetna. I uvek pomalo rezervisana. To je jedino što bih te ja savetovala. Ne mora da se odnosi na ovog momka, može i na sve ljude.
Pametna već mogu da naslutim da jesi. Pametna, neiskusna, naivna i dobra. A ipak budi pomalo i gorda i hladna. Svi mi više volimo neke koktele i mešavine, nego jednolične ukuse, ponašanja, predvidljivosti... A ako te on i dalje ignoriše... onda: srećan mu put! Samo ga pozdravi.
Eto, hvala i tebi na kraju, jer si me podsetila na moju srednju školu, exkurzije, pa i neke skorašnje događaje... Ovim svojim odgovorom i sebe učim... A nadam se da sam i tebe nešto...

A pocela je tekst sa:"ja nisam mogla da ''odolim'' pa da napišem koju reč..."
:lol: :lol:

Back