Deda ti je bio pop?

Ne razmisljam ni ja.
A po cemu je normalno (to se uzima nekad kao sinonim za "zdravo" (healthy engl.)) da do "malera" kada zena menja vise partnera, a kada muskarac mijenja partnerki nije? I zasto je normalno da dodje do "malera"?
Ja valjda poznajem dovoljno djevojku sa kojom cu spavati da znam da bi ona ako primijeti na sebi ikakve znake bolesti koja je cudna kontaktirala genikologa (spec. (specijalistu) genikologa zenskog roda, osim u slucaju da ne zna sem muskog) prije seksa, i bitno mi je da i ona to zna o meni. SVE OSTALO STO SE TICE POLNIH BOLESTI JE NEBITNO, OSIM PUSTITI NEKI PERIOD DA SE POJAVE SIMPTOMI AKO JE STVARNO DO TOGA DOSLO PRIJE NOVOG SEKSUALNOG ODNOSA, DA SE ZNA DA LI DA SE IDE NA LIJECENJE I KOJE MJERE DA SE PREDUZMU. Sada ce neki reci da ne postoji sigurna zastita... Ja u to nisam dobro upucen, ali
a sto u zivotu postoji sigurno? Pa, ne postoji nista, ali moramo da zivimo. A jedan genijalan covjek (Dostojevski) rekao je u jednoj knjizi jednim primjerom da bas svaka divna situacija moze da se obrne u jednako losu kao sto je najgora odjednom, iznenada.